Jump to content
Българският форум за музиканти

Авторска музика-Хаос ;)


Recommended Posts

Йо !

Пак ши мъркам за същото:metalist:

Голяма е мешаница в раздела,явно е сложно да се направи нещо,най малкото да се сложат спесифични иконки за всеки стил..,за това не е ли по секси да се направят направо подфоруми. поне 4.. все някъкси ше се избистрят наименованията,после всеки който иска просто ше си пусне тема със своите стари теми от миш-маш-а с темите които е пускал,в раздела в който най много си мисли че е и готово.КОйто не иска да остане в Общия подфорум да речем...

наистина прекалено мноо се смесиха нещата.Ще е в пъти по подредено видно и лесно за всеки един който се интересува от дадения стил.

в крайна сметка имената могат да бъдат и по така условни..като например

Поп ориентирано, Метъл ориентирано(само пример, винаги може да се намери по интелектуален начин да кажем че нещо не е точно такова ами около него) :metalist: Инструментали и др.

и т.н.т...

Или да турим поне някой значи иконки некви или точки с различни цветове.. нещо?!?И ако може да се браузва само по даден символ би било прекрасно.Нали вече сме с платена вресия на софта,няма ли няква функция за браузване по някъв символ , иконка..номер.. де да знам...

м?

 

ко ш'кайте?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добра идея.Наистина ако е по-прегледно ще е супер.Кеф ти метъл Кеф ти жазз...избираш си и гледаш/слушаш.Ако може да се направи според мен ще е супер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята е много добра и това трябваше да го има отдавна, защото има много авторска музика, дето примерно гласи многозначително "Тук една простотия сътворих" и ми е тъпо да свалям, а понякога дори да влизам в гадния гмейл, за нещо, което се оказва супер-гига-чекиджийски дистъри. Предполагам е същото с хората, които съответно не харесват джаз. Обаче това с твърдото категоризиране е малко спорно. Просто трябва да се задължат хората да напишат в какъв стил е парчето, възможно най-информативно, защото понякога има смесване на стилове, а и изобщо с отделни подфоруми става малко дискриминационно. Аз по тая логика сигурно никога няма да вляза в метъл форума, макар че там може да се появят ценни неща, които примерно имат елементи на джаз. Може би просто модераторите трябва да изискват вместо подзаглавие към заглавието да се пише задължително стил. Няма нужда от заглавие и подзаглавие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би просто модераторите трябва да изискват вместо подзаглавие към заглавието да се пише задължително стил.

 

Нещо такова щях да предложа и аз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Стиловете в най-добрия случай са толкова, колкото са и изпълнителите, а обикновено са доста повече, та смятам, че по адекватно ще бъде (поне като за "временно начало") всеки изпълнител да си ограничи произведенията в една тема и да предлага само в нея!

Посоченият вариант има доста предимства, не смятате ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 10 months later...

По отношение на раздела авторска музика - искам са напиша ,че два пъти дадох искрено мнение ,което в никакъв случай не беше негативно ,напротив- най- добронамерено си позволих да дам съвет и бях овинена ,че критикувам всичко наред ,за каква се мисля и коя съм аз ,че си го позволявам .

Та в този ред на мисли искам да споделя какво ми прави впечатление- обикновено в раздела авторска музика повечето потребители постват някаква нахвърляна идея ,която в никакъв случай не е обработена

Интересно колко от тия идеи ,които се вкарват ,за да се коментират виждат бял свят ?В смисъл се реализират в студиен запис ,смесен и мастериран както си му е реда ?Или просто хората които ги пускат искат да им напишеш ,че са велики едва ли не по- велики от Моцарт и това ги удовлетворява

 

Просто питам :)

Редактирано от zarra
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А не мислите ли, че ще стане още по-голяма каша ако се направи разделението по стилове? Ще има спорове от сорта "Това не е метъл, а нещо друго!", "Ама защо там си го пуснал/а като на мен това ми звучи като фънк???"... Не мисля, че разделението на този подфорум на още подфоруми ще бъде решение. По-скоро смятам, че трябва да се изгради култура на описание на парчето, което се пуска. В смисъл нещо като шаблон, който да е примерен, но не задължителен, а п пак наистина заглавия като "Тук тествах едно нещо и вижте какво се получи!" и на мен не ми говорят нищо и само ако съм чувал предишни неща на този потребител ще имам представа за това, което може да се крие зад заглавието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак ще повторя това, което написах и по-горе - всеки да си пуска в една тема, толкова ли е сложно?

Вярно че има хора, които свирят какво ли не, но пък така ще се създаде някаква представа за широкоскроеността им, например :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има една тема "нашо бас видео" , ма да не сте останали с впечатлението , че е само за мои видеа , чувствайте се свободни и спокойни да пускате и свои клипове там . :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с разделите е много спорно дали ще работи. Първо почти всички ще си бичат в основния раздел (както сега в Семплите) и никой няма да бръсне подразделите със стилове. А ако задължим потребителите да си пишат стила ще има стилове като: "кефо такова и аз незнам", "бе тука ми хрумна нещо" и други такива всеизвестни стилове. Въпроса е до култура на писане и четене. Това с идеята всеки да си има по една тема и да си пуска вътре нещицата ми се струва по-добро решение. Така ще знаеш кой какво пуска и дали ще го слушаш или не. Другия вариант е да се бойкотират мнения, които не описват стила си. Примерно като видите такава песен влизате и пишете "Аз намя да чуя това парче защото не си спазил шаблона" и по този начин хората да се научат. Въпреки, че не съм много убеден ще работи ли това последното.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.