Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

:( Интересно ще бъде да видим кой, от коя група или музикант е повлиян.....

Аз лично съм повлиян много от Metallica - най вече, Pink Floyd, Queen, Marylin Manson, Steve Vai , Satriani, ....

• Отговори 51
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

в началото бяха led zeppelin, deep purple, black sabbath

сега обаче са pat metheny, wes montgomery, dave manley, и разбира се - Георги Мирчевски , който съм изключително благодарен, че ме учи да свиря :D

Отговорено

Nuno Bettencourt, Slash, John Petrucci, Steve Morse, Victor Smolski, Van Halen, Mark Knopfler, Al Di Meola

и кво ли не още, вкл и гореизброените....

Отговорено

Не ми се иска да се отплесвам в подробности, щото страшно много групи и музиканти са ми повлияли. Може би най-старите са Ричи Блекмор, Ози Озбърн и Куиин. Също така Алан Парсън. От по-съвременните бих повторил повечено от тези, които и вие сте споменали. Но много се кефя в последните 10-тина години на H-Blockx, Rage Against и Clawfinger. Едно от направленията, които смятам, че са доста интересни в съвременната музика, е стила в който свирят споменатите по-горе.

Отговорено

Как да не се съглася със synchu за Слаш, Петручи и Марк Нопфлър ;)

Още - Chuck Shuldiner (Death), Jon Nodveidt (Dissection), Angus Young (AC/DC), Kirk Hammett (Metallica), Dave Mustane/Marty Friendman (Megadeth), Vincent Cavanagh (Anathema)...

В последно време - Joe Satriani, Steve Vai, Mattias "IA" Eklundh (Freak Kitchen)

Отговорено

aз съм повлиян от jFog.

Това е един от ранните китарист на Брейсторм(българските) и това също е човек,който аз лично съм учил да свири на соло китара.... :roll:

Отговорено

Единственият виновник, заради когото се фанах да дрънкам е SLASH.

Иначе мноо се кефа на Том Морело, Хендрикс, Ангъс Йънг и още много рок и пънк китарисчета. Метал китаристите не ме кефат, най вероятно, щото и метала като цяло не ме кефи :lol: .

• 3 weeks later...
Отговорено

Ричи Блекмор,Джими Хендрикс,Сатриани,Стив Морс,Ингви Малмстийн,Джон Сайкс,Джон Петручи...това са една част китаристи от които съм много повлиян