Mityata Публикувано Октомври 26, 2004 Публикувано Октомври 26, 2004 Интересно ще бъде да видим кой, от коя група или музикант е повлиян..... Аз лично съм повлиян много от Metallica - най вече, Pink Floyd, Queen, Marylin Manson, Steve Vai , Satriani, .... Цитирай
kitaratapesho Отговорено Октомври 26, 2004 Отговорено Октомври 26, 2004 в началото бяха led zeppelin, deep purple, black sabbath сега обаче са pat metheny, wes montgomery, dave manley, и разбира се - Георги Мирчевски , който съм изключително благодарен, че ме учи да свиря Цитирай
Black Bird Отговорено Октомври 26, 2004 Отговорено Октомври 26, 2004 В началото Металика a сега Yngwie Malmsteen . Цитирай
Mephistopheles Отговорено Октомври 26, 2004 Отговорено Октомври 26, 2004 В началото Металика a сега Yngwie Malmsteen . Същата работа, само дето в началото бяха Мейдън. Малмстийн е на пиадестала при мен сега Цитирай
Glacierise Отговорено Октомври 26, 2004 Отговорено Октомври 26, 2004 Dark Tranquillity, Emperor, Megadeth, Metallica, In Flames, Anathema, Death, Children Of Bodom, Kalmah, Freak Kitchen... Идиоти колкото искаш Цитирай
synchu Отговорено Октомври 26, 2004 Отговорено Октомври 26, 2004 Nuno Bettencourt, Slash, John Petrucci, Steve Morse, Victor Smolski, Van Halen, Mark Knopfler, Al Di Meola и кво ли не още, вкл и гореизброените.... Цитирай
Slinky Отговорено Октомври 26, 2004 Отговорено Октомври 26, 2004 Не ми се иска да се отплесвам в подробности, щото страшно много групи и музиканти са ми повлияли. Може би най-старите са Ричи Блекмор, Ози Озбърн и Куиин. Също така Алан Парсън. От по-съвременните бих повторил повечено от тези, които и вие сте споменали. Но много се кефя в последните 10-тина години на H-Blockx, Rage Against и Clawfinger. Едно от направленията, които смятам, че са доста интересни в съвременната музика, е стила в който свирят споменатите по-горе. Цитирай
bulby Отговорено Октомври 26, 2004 Отговорено Октомври 26, 2004 Как да не се съглася със synchu за Слаш, Петручи и Марк Нопфлър Още - Chuck Shuldiner (Death), Jon Nodveidt (Dissection), Angus Young (AC/DC), Kirk Hammett (Metallica), Dave Mustane/Marty Friendman (Megadeth), Vincent Cavanagh (Anathema)... В последно време - Joe Satriani, Steve Vai, Mattias "IA" Eklundh (Freak Kitchen) Цитирай
edgecrusher Отговорено Октомври 26, 2004 Отговорено Октомври 26, 2004 aз съм повлиян от jFog. Това е един от ранните китарист на Брейсторм(българските) и това също е човек,който аз лично съм учил да свири на соло китара.... :roll: Цитирай
ELVIS Отговорено Ноември 3, 2004 Отговорено Ноември 3, 2004 Единственият виновник, заради когото се фанах да дрънкам е SLASH. Иначе мноо се кефа на Том Морело, Хендрикс, Ангъс Йънг и още много рок и пънк китарисчета. Метал китаристите не ме кефат, най вероятно, щото и метала като цяло не ме кефи . Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Ноември 3, 2004 Отговорено Ноември 3, 2004 В началото Металика a сега Yngwie Malmsteen . Това за свиренето а не за отношенията в семейството нали хаха Това точният човек от който трябва да се влияе човек... Цитирай
Steve_Vai Отговорено Ноември 3, 2004 Отговорено Ноември 3, 2004 ot grupite: Pink Floyd, Dream Theater, Marillion, Planet X, Spok's Beard, CAB i t.n. ot izpylnitelite: Joe Satriani, Steve Vai, Tony Macaplpine, John Petrucci, Ritchie Blackmore, Jimmy Page i t.n. :guitar: Цитирай
James Hetfield Отговорено Ноември 19, 2004 Отговорено Ноември 19, 2004 Metallica и Deep Purple Цитирай
spotlight_kid Отговорено Ноември 20, 2004 Отговорено Ноември 20, 2004 Ричи Блекмор,Джими Хендрикс,Сатриани,Стив Морс,Ингви Малмстийн,Джон Сайкс,Джон Петручи...това са една част китаристи от които съм много повлиян Цитирай
Delyan Отговорено Ноември 20, 2004 Отговорено Ноември 20, 2004 ДЖИНКАТА ... и естествено повечето от големите!!! Цитирай
Recommended Posts