monynikolov Публикувано Декември 6, 2016 Публикувано Декември 6, 2016 (Редактирано) Пичове, това е новото парче към авторския ми проект M-Lane Project. Композицията, аранжимента и изсвирването на почти всички инструменти и вокали са мои. Николай Ганчев свири 6 струнните китари , а Анелия Тонева пее бек вокали на последните два припева. Очаквам мнения, защото записвам, миксирам и мастерирам сам, а имам желание да се развивам освен като музикант, и в студийната работа . Приемам градивни критики и съвети. Бих се радвал ако сте активни. Приятно слушане ! Редактирано Декември 6, 2016 от monynikolov 1 Цитирай
yavortotev Отговорено Декември 7, 2016 Отговорено Декември 7, 2016 Браво, супер се е получило Успех! 1 Цитирай
valtondim Отговорено Декември 7, 2016 Отговорено Декември 7, 2016 Не е точно от стиловете , които слушам , но определено ми хареса , браво и от мен :-) Изпратено от моят Lenovo A6000 с помощта на Tapatalk 1 Цитирай
anomandrus Отговорено Декември 7, 2016 Отговорено Декември 7, 2016 Добре се е получило. Хубаво пеене! Гласът носи на още малко компресия и леко eq в ниските среди. Ударните не ми допадат и ми липсва бас. Като цяло има нужда от повече пулсиране и живот в барабаните. Басът казах ли, че липсва? Има нужда от мастеринг и най вече от компресия, която да даде малко повече пънч. Женския вокал ми стои леко извън микса. Всичко това е по мое мнение и е с цел да върна конструктивен фийдбек. 1 Цитирай
monynikolov Отговорено Декември 8, 2016 Автор Отговорено Декември 8, 2016 Добре се е получило. Хубаво пеене! Гласът носи на още малко компресия и леко eq в ниските среди. Ударните не ми допадат и ми липсва бас. Като цяло има нужда от повече пулсиране и живот в барабаните. Басът казах ли, че липсва? Има нужда от мастеринг и най вече от компресия, която да даде малко повече пънч. Женския вокал ми стои леко извън микса. Всичко това е по мое мнение и е с цел да върна конструктивен фийдбек. Благодаря за обратната връзка! Наистина, един различен поглед е това, което търся. Не те разбрах само по отношение на баса. Можеш ли да бъдеш по-конкретен? Цитирай
Demiurg Отговорено Декември 9, 2016 Отговорено Декември 9, 2016 Мони, като цяло ти липсват ниски. Баса е доста срамежлив, пък уж си басист. Касата също е доста рахитична и пухкава - можеш да и дадеш или повечко пънч, да стане по- нахална (в контекста на тоя звук), или да и бутнеш повече ниски, така че дори и без нахална атака да пълни повече отдолу. Това за ниските го казвам в контекста на популярното разбиране за радио-хитов комерсиален поп, иначе на мен и така ми харесва. Но ако ще правиш радио-хитове, хубаво е да има по-изразен груув, пулсация, която ще ти дойде от ниските. 1 Цитирай
monynikolov Отговорено Декември 9, 2016 Автор Отговорено Декември 9, 2016 (Редактирано) Ице, работя с 5 инчови монитори JBL.Добри са във всички отношения, но като чувам бас добре на тях на много аудио системи идва в повече. Явно просто "петичката" идва малко... И затова дърпам малко назад баса като цяло. Така пък на доста места се чува рехаво, както разбирам...Вече се чудя дали да не ъпгрейдвам на 8 инчови монитори, но пък стаята ми е малка за такива...Не знам какво да направя точно... Редактирано Декември 9, 2016 от monynikolov Цитирай
anomandrus Отговорено Декември 10, 2016 Отговорено Декември 10, 2016 Проблемът ти е в помещението. Ниските не са достатъчно. За басът имах предвид не само честотите, но като цяло добре дефиниран инструмент. +нещата, които каза Ицо 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 12, 2016 Отговорено Декември 12, 2016 Когато "завършиш" микса, винаги го пускай на колкото можеш повече места, за да прецениш кое на каква система се губи или избива. Вземи си и едни читави слушалки, елиминират проблема с нетретираните помещения. С тях има други недостатъци, но слушаш на няколко места и усредняваш. Дейв Рат смесва звук за лайв на слушалки, така че... 2 Цитирай
Recommended Posts