OtsirH Публикувано Януари 14, 2007 Публикувано Януари 14, 2007 значи това стана след като смених струните - 10ки дадарио - започнаха да пръщят дебелие от към бриджа (китарата е с фиксиран биридж (и като цяло е имитация на Гибсън СГ)). Вдигнах го малко ама пак съ6тото, свалих го пак така. И това пръщене (звънене, стържене) се получава само при свирня със перо... ??? ко става ся ??? ко праим ??? Цитирай
RockoBG Отговорено Януари 14, 2007 Отговорено Януари 14, 2007 1. Сложи по-дебели (аз съм с 11) 2. навий пръта да се дигнат 3. вдигни магарето 4. Не знам 4етвърто... Цитирай
Zlatyio Отговорено Януари 14, 2007 Отговорено Януари 14, 2007 В какъв строй свириш?Аз съм с Vintage SG и свиря в ре с 11-ки понеже този тип китари са с по-къса мензура е нормално да слагаш по-дебели струни.При мене звънтят само при по-силно опъване на струните и то когато китарата е изключена тоест това бръздене не се отразява на звука в кубето/усилвателя. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 14, 2007 Отговорено Януари 14, 2007 Това с пръта е рисковано. Виж дали има нужда. Позициите в какво състояние са? Цитирай
OtsirH Отговорено Януари 15, 2007 Автор Отговорено Януари 15, 2007 значи китарата е нова. правена е от пловдивски маистор и е супер. ама като смених струните стана тая хава... Цитирай
Janick_Gers Отговорено Януари 17, 2007 Отговорено Януари 17, 2007 Ами винаги струните звънят, когато са нови, особено, ако са по-дебели. После като посвириш малко да кажем седмица звука се маха. Поне при мен е така, но доколкото знам и по принцип също. Според мен това не е проблем и няма страшно, айде жица да има Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 17, 2007 Отговорено Януари 17, 2007 Значи - виж дали ти е прав грифа(погледни двата ръба на грифа отгоре). От какви струни, на какви си минал? Една по една ли смени струните, или ги свали всичките, и после сложи новите. Цитирай
OtsirH Отговорено Януари 17, 2007 Автор Отговорено Януари 17, 2007 окей са ръбвете а струните една по една ги сменях... Цитирай
shadow Отговорено Януари 18, 2007 Отговорено Януари 18, 2007 По принцип новите струни звънят Не се занимавай с разни настройки по китарата които не са ти ясни. Посвири така няколко дена и кажи как е Цитирай
Telerig Отговорено Януари 18, 2007 Отговорено Януари 18, 2007 Виж брат най-лесно ще стане работата ако отидеш на лютиер, защото до колкото разбирам си си играл с бриджа и пак не е станало - значи според мен се налага настройка на грифа. Това трябва да си го направи човек, който разбира и ще се изненадаш според мен приятно, след като видиш подобрението. Ако си от София обади се ще ти дам координати на Валери Градинарски - изключително добър китарист, лютиер и най важното страшно готин човек. Цитирай
Mladen Отговорено Януари 20, 2007 Отговорено Януари 20, 2007 (Редактирано) Както казват по горе това е нормално явление при новите струни, ако със старите си нямал проблеми и тези ще свикнат!!!Ще се поразпънат ,поомекнат и вс. ще си доиде на мястото. Забравих кой каза горе...Като вкл. китарата в кубе би тр. да не се чуват тези работи!!! Ако не ЛОШО! Greats!!! Редактирано Януари 20, 2007 от Mladen Цитирай
Spoocter Отговорено Януари 22, 2007 Отговорено Януари 22, 2007 ами то и аз имам същия проблем на моя скуаер буллет страт от 1 месец се пращят маа им ... със и без усилвател пак пръщят дигах свалях въртях грифа и продължават нз ко да правя Цитирай
chlen Отговорено Февруари 1, 2007 Отговорено Февруари 1, 2007 значи китарата е нова. правена е от пловдивски маистор и е супер. ама като смених струните стана тая хава... Качи някоя снимка да я видим, ако ти се занимава де А кой е майстора ако не е тайна ? Цитирай
Recommended Posts