llubaci Публикувано Януари 13, 2007 Публикувано Януари 13, 2007 Какво мислите за акорда G7/13. Моля тези които са готови да пишат глупости да си направят СПЕЦИАЛНА тема за тая рябота. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 13, 2007 Отговорено Януари 13, 2007 (Редактирано) ами мисля си , че се отбелязва като G13, тъй като септимата е по подразбиране и още си мисля, че 11 степен не винаги си пасва добре в този акорд... мисля си още, че тази тема е за раздел Теория и композиране... абе мисля си, че G13/9- е по-як от G13, но според зависи мисля си още, че G7b13 всъщност е увеличен... какво точно трябва да се случи в тази тема всъщност Редактирано Януари 13, 2007 от kitaratapesho Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 13, 2007 Отговорено Януари 13, 2007 Какво мислите за акорд, ама че тема!? Толкова много акорди има... В джаза като се напише 13, обикновено се има предвид, че това е доминантов септакорд БЕЗ никакви алтерации (за разлика от доминантовите с алтерации по някои от степените им), като също така може да се подразбира 9-та чиста степен нона, а тази 13-ка често може да се пише и като секста 6. Такива са основните акорди в блуса например, но не е задължително, защото там септакордите може да бъдат и алтерирани (говоря за основните I, IV, V акорди). Ако е на пиано, този акорд често в акомпанимент се разлага по кварти, като се изпуска басовият тон сол: F B E A D G Това мисля за този акорд Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 13, 2007 Отговорено Януари 13, 2007 (Редактирано) Евгени за какво са ти основен и квинтов тон бе, те са отживелица от преди 40те аз пък за G13 свиря F B E и тва е... другото да го свири басиста Редактирано Януари 13, 2007 от kitaratapesho Цитирай
llubaci Отговорено Януари 13, 2007 Автор Отговорено Януари 13, 2007 Точно това което ти направи.Да се разсъждава в музикална посока. Темата е породена от анкетата за стиловете,в която не се случва нищо освен това да натякваме на някой че е невеж. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 14, 2007 Отговорено Януари 14, 2007 Повече ми допада Fmaj713/B(no11) Цитирай
llubaci Отговорено Януари 14, 2007 Автор Отговорено Януари 14, 2007 Според вас колко и какви са възможните замени на този акорд,ако приемеме че е доминантов. Аз зная че може да се замени със Db7. И последния ми въпрос е кои чужди ладове и гами може да се изсвирят върху него. Благодаря предварително Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 14, 2007 Отговорено Януари 14, 2007 най-добре да се използва умалената. иначе замените са много - според клиента... Цитирай
llubaci Отговорено Януари 14, 2007 Автор Отговорено Януари 14, 2007 Умалената да не е полутон тон и т.н.Или се бъркам. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 14, 2007 Отговорено Януари 14, 2007 или полутон-тон или тон-полутон. в случая от Сол - полутон-тон. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 14, 2007 Отговорено Януари 14, 2007 А с Fmaj713/B(no11) какво стана? Защо го забравихте? Аз, че си го обичам - хубаво, ама вие като не му обръщате внимание и ето - питам сега, специално за него? Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 14, 2007 Отговорено Януари 14, 2007 еми какво да кажем - то си е Bm11. не виждам смисъл да го мисля като някакво F. най-обикновен квартов акорд. Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 14, 2007 Отговорено Януари 14, 2007 атаката, акордът, който си написал, е енхармоничен на този от темата, така че каквото се отнася за него, се отнася и за твоят акорд, така че стига си напирал Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 14, 2007 Отговорено Януари 14, 2007 аз пък много мразя акорди, изписани с повече от 2-3 символа - много е тегаво за разчитане на виста... Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 14, 2007 Отговорено Януари 14, 2007 А с Fmaj713/B(no11) какво стана? Защо го забравихте? Аз, че си го обичам - хубаво, ама вие като не му обръщате внимание и ето - питам сега, специално за него? Това е просто ненужно усложнен(според мен )начин да се напише B полуумален 11 Цитирай
Recommended Posts