RockoBG Отговорено Януари 15, 2007 Отговорено Януари 15, 2007 ИцМи. http://media.putfile.com/SRVs-the-sky-is-crying колкото - толкова. Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 16, 2007 Автор Отговорено Януари 16, 2007 Много готини варианти сте записали и двамата и съвсем различни.Чух ги внимателно и останах с впечатлението,че Роко се кефи на "черен блус" повече,а при токата ми се счуха намеци за Скоти плюс разбира се СРВ .И саунда е много благ,съответно фендерашки и гибсънски ако се не лъжа Ето го и моят вариант blues Не стана точно както исках,но и аз съм напълно съгласен с мнението по-горе-блусът наистина си е бая сложна работа.трудно е да кажеш нещо с 5 ноти п.п.Саунда ми е правен с къстъм страт,тюб скриймър тс808,Меса буги амп,мик и скапана саунд карта (плюс некадърник на компютъра,последното,предполагам е ушевидно ) п.п.2Записах 2 варианта в втория свиря същите хави(почти),със същия риг и подобен саунд,но китарата е Фендер bluesjasrv. На който му е интересно ,може да чуе и да сравни адапторите Бартолини и Фендер.Фендерът е направен от Алдър(Елша мисля),а къстъм страта е Мейпъл.Звукът е доста сходен и все пак различен Цитирай
tocata Отговорено Януари 16, 2007 Отговорено Януари 16, 2007 Идвамата сте ударили много стилно, Роско ВГ ха моменти много ми напомня эа Албърт Колинс ,Кольо е эмеи , странотно ''бяло'' свирене евала ,мен лично вариант 2 по ми допада като эвук. При мен эвука е фендер стандарт СЪС 2 тексас спешъл сингли , бридж хъмбъкер текс мекс, бустер и JTM Marshall-100 Цитирай
ivp Отговорено Януари 16, 2007 Отговорено Януари 16, 2007 На всички записали струна, дотук - Мъка ми е, че заради липса на хардуер, не мога да добавя и аз малко емоция Цитирай
Telerig Отговорено Януари 16, 2007 Отговорено Януари 16, 2007 Пичове....нямам какво да кажа освен, че не правя разлика между вас и свиренето на някой от големите, както каза Токата бели китаристи щото черните си таковали мамата .... както и да е.... Коко забелязвам, че винаги ти влиза един бърз пасаж на места една пръстовка която ти се е "забила" в пръстите но е много ценна - някой път ще се радвам много ако я споделиш така по обстойно ...тя по джазово звучи не толкова блус но за мен е трудно да разбера какво точно се случва щото е бърз пасажа и не съм свикнал да свиря така джазово...а аз по принцип всичко ми е интересно как става Ще опитам да се включа и тук с удоволствие..но задачката е по трудна тука признавам си. Цитирай
RockoBG Отговорено Януари 16, 2007 Отговорено Януари 16, 2007 Не знам хора, на мен блус архаиката ми много вътре, просто вярвам в тая идея...Тоя път не можах да се сборя с рига, на кухарка ми е по-лесно, ама нели за купона, пак ш'се пробвам... ма и някой друг... Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 17, 2007 Автор Отговорено Януари 17, 2007 (Редактирано) Пичове....нямам какво да кажа освен, че не правя разлика между вас и свиренето на някой от големите, както каза Токата бели китаристи щото черните си таковали мамата .... както и да е.... Коко забелязвам, че винаги ти влиза един бърз пасаж на места една пръстовка която ти се е "забила" в пръстите но е много ценна - някой път ще се радвам много ако я споделиш така по обстойно ...тя по джазово звучи не толкова блус но за мен е трудно да разбера какво точно се случва щото е бърз пасажа и не съм свикнал да свиря така джазово...а аз по принцип всичко ми е интересно как става Ще опитам да се включа и тук с удоволствие..но задачката е по трудна тука признавам си. Много ти благодаря за комплимента .аз забелязвам доста много разлики между моето свирене и това на СРВ,ама то си е повече от нормално,той човека все пак си е бил гений Колкото до бързите пасажи,според мен мястото не им е особено много в блуса ама от време на време ги изтървам по навик.Доколкото разбрах за какво става въпрос,ти говориш за привичката ми да се набирам бо Бибоб скалата с някои хроматични апроучи вътре.Това се дължи на факта,че последните години свиря почти само джаз и някои характерни неща са ми се забили из ръцете и са изместили типичните рок и блус похвати(което понякога е хубаво,а по някога не чак дотам-като в случая).Ако ти е интересно бих могъл да се опитам да ти запиша няколко фрази бавно и бързо.Тогава,мисля,ще ги схванеш много лесно Редактирано Януари 17, 2007 от kolio_k Цитирай
Nightmare81 Отговорено Януари 17, 2007 Отговорено Януари 17, 2007 Ненормални . Счупихте ме отвсякъде . Абе какво става тука ??? Карате ме да се срамувам от себе си . Не мога да ви пратя моята БОЗА . Сринахте ме . Цитирай
Telerig Отговорено Януари 17, 2007 Отговорено Януари 17, 2007 Колкото до бързите пасажи,според мен мястото не им е особено много в блуса ама от време на време ги изтървам по навик.Доколкото разбрах за какво става въпрос,ти говориш за привичката ми да се набирам бо Бибоб скалата с някои хроматични апроучи вътре.Това се дължи на факта,че последните години свиря почти само джаз и някои характерни неща са ми се забили из ръцете и са изместили типичните рок и блус похвати(което понякога е хубаво,а по някога не чак дотам-като в случая).Ако ти е интересно бих могъл да се опитам да ти запиша няколко фрази бавно и бързо.Тогава,мисля,ще ги схванеш много лесно Абсолютно точно си ме разбрал Коко става дума за бий боп частта ще се радвам да понауча някоя бий боп скала да си обогатя общата култура малко . Цитирай
ultramega Отговорено Януари 17, 2007 Отговорено Януари 17, 2007 здравейте ето моя вариянт(извинете ме за не добрия звук, а и за изпълнението на места ) ultramegablus Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 17, 2007 Автор Отговорено Януари 17, 2007 здравейте ето моя вариянт(извинете ме за не добрия звук, а и за изпълнението на места ) ultramegablus Свирнята е съвсем достойна,браво ,виж саунда наистина би могъл да бъде по-добър(в смисъл с по-малко шум),но вкрая на краищата,важното е да си правим кефа. Много се радвам,че джема ти е харесал и взе участие(както и всички други свирили до сега) Цитирай
RockoBG Отговорено Януари 17, 2007 Отговорено Януари 17, 2007 To и аз си бръмча като пич, ама у нас до второ пришествие така ш'си остане Цитирай
ultramega Отговорено Януари 17, 2007 Отговорено Януари 17, 2007 Свирнята е съвсем достойна,браво ,виж саунда наистина би могъл да бъде по-добър(в смисъл с по-малко шум),но вкрая на краищата,важното е да си правим кефа. Много се радвам,че джема ти е харесал и взе участие(както и всички други свирили до сега) благодаря ти за насърчителните думи този джем както и всички останали ,много ме радват и се включвам с квото ми позволяват възможностите Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 17, 2007 Отговорено Януари 17, 2007 Бива ли да пуснете толкова як бекинг точно като съм без китарка... Иначе свирнята на всички е страхотна! На мен лично най-близко до сърцето ми е вариантът на Бисер! Цитирай
zanev 70 Отговорено Януари 18, 2007 Отговорено Януари 18, 2007 Браточки ето го и моя блус джем - малко работата барабар Петко с мъжете ама карай .... дет се вика важното че е от сърце . А иначе голям зор с записа - понеже моя Беринджър и посмъртно не може да направи подобен саунд то варианта беше Амплитюба но аудиокартата ми е стара и с закъснение от близо 2 секунди и се наложи да записвам чиста китара и после да я обработвам а признавам си не съм го докарал до там че да съм наясно какво ще излезе от всеки тон при положение че не свиря в реално време с ефект . дано се науча някога ... както и да е джем да става . ето го и файла http://media.putfile.com/Blues-Jam-Ceko-1 . Кольо приятелю ти си виновен - нали каза по често да се включвам ..... не се сърди .... Цеко Цитирай
Recommended Posts