Mecho Публикувано Март 1, 2005 Публикувано Март 1, 2005 (Редактирано) Привет, подобно на темата за B.C. Rich искам да попитам някой свирил ли е на OLP и какво мисли за тях, във Фактор ги продават мисля за 300-500 лв. в зависимост от модела. Специално мен ме кефи модела на Ван Хален (вече не му е signature-модел ама пак си изглежда като оригинала). Поздрави, Мечо Редактирано Март 1, 2005 от Mecho Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 1, 2005 Отговорено Март 1, 2005 Тукашния Фактор не съм мяркал такова чудо ;-))) Ако има ще я пробвам и ше си кажа мнението Мечоооооо На ти една каца с мед! Цитирай
MDFk Отговорено Март 1, 2005 Отговорено Март 1, 2005 Доста прилични са.Свирил съм на Петручевското ОЛП и ми хареса като удобство,изработка и като звук за парите си.Хванах веднъж и един бас 4ка,но не съм свирил на него.Иначе и той не е никак лош,Марто от Каскадьорите свири на такъв 5струнен и доста добре си звучи(с един мааалък Маршал). За парите си бих го предпочел пред Скуайър,но имайки предвид че са плъзнали и Уошбърни за подобни пари,бих се поколебал дали да си взема ОЛП... :think: По мое мнение е всичко споменато горе. Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 1, 2005 Отговорено Март 1, 2005 Офтопик : Мечтата ми от мъничък е планинка от "маалки" маршали ;-))) Ето нагледно : Цитирай
Burton Отговорено Март 1, 2005 Отговорено Март 1, 2005 (Редактирано) Симпатяги На мен и едно ми стига :green: Sorry и аз за офтопика Редактирано Март 1, 2005 от Burton Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 1, 2005 Отговорено Март 1, 2005 Днес пробвах едно OLP ...то си е баш EarnieBall де .. аз съм се заблудил иначе ги знам китарките .... ама не ми харесаха праговете нещо ... мнооо джаста праста въпреки че " швартната" ( фингърборда демек ) е махагон .. и 3 адаптера .. 5 уей суич ама де да знам .. не ми хареса особено самият гриф... ммх Цитирай
synchu Отговорено Март 1, 2005 Отговорено Март 1, 2005 Фингърборда със сигурност не е махагон Махагона не се използва за фингърбодове.... просто като уточнение. Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 (Редактирано) Знам. Мерси за неуместната забележка .. ама позволи ми да знам кое от какво се прави. То и чам-а не се ползва за тела на ел. китари ама .... Пълдин са решили че става Слънчо! Фингърборда на въпросната китара бе точно с цвят на махагон и попитах Валери ( продавача ) Във Фактор "това Палисандър ли е или??!?!?!?"... и той ми каза О не това е махагон При което се направих учудена физиономия..ама той потвърди че е махагон .. Не си го измислям сам! това за махагона.... баси! Тръгнал да ме учи от кво се правят швартните... хех Всичките големи разбирачи .. ама айде няма да коментирам че се нервя аа и + това се правят фингърбордове от махагон! и то от кви дървета още дето не си ги чувал .даже ама както и да е! Редактирано Март 2, 2005 от DaftFunk Цитирай
synchu Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 Знам. Мерси за неуместната забележка .. ама позволи ми да знам кое от какво се прави. То и чам-а не се ползва за тела на ел. китари ама .... Пълдин са решили че става Слънчо! Фингърборда на въпросната китара бе точно с цвят на махагон и попитах Валери ( продавача ) Във Фактор "това Палисандър ли е или??!?!?!?"... и той ми каза О не това е махагон При което се направих учудена физиономия..ама той потвърди че е махагон .. Не си го измислям сам! това за махагона.... баси! Тръгнал да ме учи от кво се правят швартните... хех Всичките големи разбирачи .. ама айде няма да коментирам че се нервя аа и + това се правят фингърбордове от махагон! и то от кви дървета още дето не си ги чувал .даже ама както и да е! Ок. Аз не разбирам - ти си умен. Мир да има Цитирай
pacman Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 DaftFunk н'дей така бре! А и аз лично гледам да не вярвам много-много на всички продавачи, които разбрали-недоразбрали се изкават компетентно. IMHO, един фингърборд ако е от махагон, за няколко годинки ще си отиде... Цитирай
разбойник Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 dAFTfUNK, няма модел на OLP с махагонова швартна. Можеш да погледнеш сайта им ако не вярваш - например тук, освен това и аз работя във ФАКТОР, така че мнението ми тежи поне колкото на коуегата от Варна, ъ? Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 А това има ли го някъде? MM5 30'' Baritone И колко ли струва? Цитирай
stratocaster Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 вий добре ли сте бе :think: бахти и китарите. сапове. кат видя вече надписа 'Licensed' ми се присира :evil: :evil: :wall: :wall: Цитирай
synchu Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 dAFTfUNK, няма модел на OLP с махагонова швартна. Можеш да погледнеш сайта им ако не вярваш - например тук, освен това и аз работя във ФАКТОР, така че мнението ми тежи поне колкото на коуегата от Варна, ъ? точно. И все пак реших да си дам мнението, въпреки че не разбирам. DaftPunk, аз съм чувал доста екзотични tone woods, и на китари от голяма част от тях съм свирил, и притежавам и китара с гриф от ovangkol, което пак е едно от тези дървета, за които не съм чувал. Нито съм искал да звуча поучително, нито като последна инстанция, така че сори ако съм те засегнал, но и ти нито ме познаваш, нито знаеш какво знам и какво не знам за китари, така че карай по-спокойно айде жив и здрав. Цитирай
DaftFunk Отговорено Март 2, 2005 Отговорено Март 2, 2005 (Редактирано) Peace Syncho Трябва да започна да приказвам по-малко Сънчо сори за грубостта! де Бях мега изнервен като четох пост-а и наприказвах куп неща които не бих наприказвал при други обстоятелства .. така. че пак се извинявам! Истината е че откакто чета този форум научих много неща които не знаех ..тва му е хубавото Наздраве! Ovankgol .. да мисля че съм го срещал при Alembic .. те определено не са фенове на стандартните дървесини Specifications Body: Basswood Neck: North American Maple Fingerboard: Rosewood Construction: Bolt On Frets: 22 Jumbo Scale: 25.5" Inlay: Black dots Hardware: Chrome Pickups: 2 Single Coil, 1 Humbucker Bridge: Vintage Tremolo Определено съм бил прав че тоя "сап" е палисандър ;-)))) и все пак сап.... Ималко полза от съжителството с дърводелец майстор Редактирано Март 2, 2005 от DaftFunk Цитирай
Recommended Posts