Jordan_J Публикувано Януари 4, 2007 Публикувано Януари 4, 2007 Има един инструмент, който се използва в кънтри музиката (най-вече) - в по-старите уестърни го ползват много за санутраковете или в самия филм от артистите. Представлява метална пластина (или пластина която е нарязана на няколко парчета като гребен) или не6то такова, която се придържа с едната ръка в отворена уста, а с пръстите на другата ръка се дърпат пластините и издава много специфичен звук, взависимост от това как се отвара и затваря устата. Нещо като Уа-Уа ефект, който правите с промяна на формата на устната кухина. Много интересен инструмент и специфичен звук без аналог. Сигурен съм, че вече се сетихте за кое говоря. Та на този инструмент ми трябва името и то много! Рових тука из нета ама не можах да го намеря Много благодаря предварително на хората, които ще ми помогнат!! Цитирай
Jordan_J Отговорено Януари 4, 2007 Автор Отговорено Януари 4, 2007 ^ това не ми помага особено. Трябва ми оригиналното или общоприето международно име на тази джунджурийка, за да мога да я търся по интернет шоповете ... Моля хелп!!!!!!! Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 4, 2007 Отговорено Януари 4, 2007 drumboy ? има тема за този инструмент - потърси я- има снимки и история на инструмента и т.н. поздрави Петър Цитирай
de4o Отговорено Януари 4, 2007 Отговорено Януари 4, 2007 нарича се JEW'S HARP,разгледай тук подробно http://site.zeelandnet.nl/paclax/jewsharp.htm Цитирай
Jordan_J Отговорено Януари 4, 2007 Автор Отговорено Януари 4, 2007 (Редактирано) ^ Мерси мноооого, ман!!! Точно от такава информация се нуждаех! Редактирано Януари 4, 2007 от visiondann Цитирай
synchu Отговорено Януари 4, 2007 Отговорено Януари 4, 2007 (Редактирано) Ето и темата: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1016 Редактирано Януари 4, 2007 от synchu Цитирай
Jordan_J Отговорено Януари 4, 2007 Автор Отговорено Януари 4, 2007 (Редактирано) Пропуснал съм я тая тема аз но реално и да я бях видял с търсене на думата "бръмбъзък", едва ли щях да открия това, което търсех Паролата, която ми трябваше е "JEW HARP (JH)". Благодаря много на всички за инфото !! Преди малко поръчах комплект от 3 оригинални австрийски харпа с различни размери. Редактирано Януари 4, 2007 от visiondann Цитирай
RockoBG Отговорено Януари 4, 2007 Отговорено Януари 4, 2007 A к'ъв уй е да се свири с т'ва не е истина. Още ми тропа ченето като се сетя. Продаваха по едно време тука от тия джунджурии и аз като зарибен блусар се снабдих ама читав звука за месец изкарах 2 пъти. Честито и успех. Цитирай
TONY Отговорено Януари 4, 2007 Отговорено Януари 4, 2007 саунда е покьртителен - каубойски. Данчо, непременно да запишеш нещо с тоя брьбьзьк! Цитирай
Jordan_J Отговорено Януари 5, 2007 Автор Отговорено Януари 5, 2007 @РокоБГ - сигурен ли си, че си пробвал с коректната за свирене на този инструмент техника? Щото и аз си мислех, че знам как се свири, а то се оказа по съвсем друг начин @Тони - няма проблем, вчера са ги пратили, като дойдат - ще видим какво може да се направи по въпроса ;) Цитирай
RockoBG Отговорено Януари 5, 2007 Отговорено Януари 5, 2007 (Редактирано) Ми в началото беше пълна импровизация, държах го пред устата, опирах в бузата (понеже бях гледал как някакъв чукча го прави това с лъка си) после някакъв мъдрец изрази мнение, че требе да се лапне и резонанса да дойде от зъбите и така или иначе нищо не неправих. Сиреч АБСОЛЮТНО съм сигурен че техниката не е била вярна . Не може някакъв питекантроп да може да извади звук пък аз не. И понеже топлата вода не дойде и се отказах, но покрай тази тема ше взема пак да се амбицирам. Надявам се, че ще споделиш как се прави мурафета. За кухината и тона е ясно. Самия звук как се получава - не знам. Редактирано Януари 5, 2007 от RockoBG Цитирай
DummTekKa Отговорено Януари 8, 2007 Отговорено Януари 8, 2007 и аз моя дръмбой нещо не мога да го овладея само ме болат зъбите от него Цитирай
RockoBG Отговорено Януари 8, 2007 Отговорено Януари 8, 2007 Снощи гледах "Черна котка, бял котарак" - Пак ше пробвам. Май видях малкия мангал как го дрънколи... Цитирай
RockoBG Отговорено Януари 11, 2007 Отговорено Януари 11, 2007 (Редактирано) УСПЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯХ Мерси, Данчо, че отвори дума да се присетя Редактирано Януари 11, 2007 от RockoBG Цитирай
Recommended Posts