SiBiLaNt Публикувано Януари 4, 2005 Публикувано Януари 4, 2005 Абе някой да знае дали и откъде може да си купя бръмбъзък в София? Щото иначе ще си купя от Zoltan Szilagyi's Jew's Harps... ама не ми се дават пари за банкови трансфери и поща... Айде кажете ако някой знае плз. Цитирай
boogerman Отговорено Януари 5, 2005 Отговорено Януари 5, 2005 Какъв търсиш точно??? Ако те устройват тези металните (най-елементарните) виж при Капъша (зад бившия магазин Явор). Аз моя си го купих от там (м-у 5 и 10 лв струва) Ако искаш някакъв спешъл, като на Стунджи примерно, не мога да ти помогна. И аз много искам да се сдобия с такъв ама не знам откъде :think: Цитирай
SiBiLaNt Отговорено Януари 5, 2005 Автор Отговорено Януари 5, 2005 Ще ти пиша по ICQ направо... Цитирай
SiBiLaNt Отговорено Януари 12, 2005 Автор Отговорено Януари 12, 2005 ОФФФ НЕ мога да се свържа с тебе boogerman и тва е. !!!Някой да ми каже къде е точно "капъша" и къде трябва да ида плз...!!! Някой друг да има някакви други идеи??? Цитирай
SiBiLaNt Отговорено Януари 13, 2005 Автор Отговорено Януари 13, 2005 Да. Защо не може да се редактират съобщения по средата на форума?? Или може ама нещо не виждам бутончето??? За vovcho: Виж страницата на Zsilagyi, която пуснах. Това са едни такива метални работи, които (в повечето случаи) с ги допираш до зъбите и дрънкаш на металната пластина по средата с пръст и се получава някъв резонанс там (не знам технически как става), но резултата е звук, който можеш да чуеш на страницата, която ти посочих... Цитирай
boogerman Отговорено Януари 13, 2005 Отговорено Януари 13, 2005 използват го много народи - от унгарци до ескимоси, но мен единствено ме влече приложението му в нашия фолклор. Изключителен инструмент... За съжаление е тих и ако не е озвучен се губи... Именно за това постепенно излиза от употреба при нас, но благодарение на някои хора (като Стунджи например) се популяризира отново Пък и той прави доста интересни работи с него Цитирай
tenzz Отговорено Януари 28, 2005 Отговорено Януари 28, 2005 Може ли някои да каже къде е точно Капъша или бившия магазин Явор защото и други хора се интересуваме Цитирай
Steve_Vai Отговорено Януари 28, 2005 Отговорено Януари 28, 2005 (Редактирано) Има го обяснено някъде, но накратко: излизаш от подлеза на Сердика в посока Халите и веднага щом излезеш, завиваш наляво. Вървиш по тясна уличка докато видиш надпис "Трапезица 6"(гледаш витрините на магазините от дясната си страна; надписът е горе). Съответно влизаш и ще намериш търсеното. Успех! Редактирано Януари 28, 2005 от Steve_Vai Цитирай
джани Отговорено Март 25, 2005 Отговорено Март 25, 2005 ОФФФ НЕ мога да се свържа с тебе boogerman и тва е. !!!Някой да ми каже къде е точно "капъша" и къде трябва да ида плз...!!! Някой друг да има някакви други идеи??? И аз доскоро се чудех какво ли ще е това бръмбъзък - оказа се, че се казвало канадска секира или нещо такова. Има ги, били няколко вида, само че има от евтините - по 5-10 лв, по-скъпи могат да се поръчват, но доста се чака. Цитирай
sinbat_tornadoto Отговорено Май 7, 2005 Отговорено Май 7, 2005 Абе някой да знае дали и откъде може да си купя бръмбъзък в София? Щото иначе ще си купя от Zoltan Szilagyi's Jew's Harps... ама не ми се дават пари за банкови трансфери и поща... Айде кажете ако някой знае плз. Е ти можеш и сам да си направиш - защо е нужно да си купуваш? Пък и устройството му е доста елементарно на бръмбазлъка. Ако няма по музикалните магазини/където съм виждал ,че има/ питай някой от тези, дето се занимаваха със...Как се казваше - "занаятчийство" -които правят звънци, хлопки, чанове и такива неща. Аз за поръчване от чужбина една насока - освен от Zoltan Szilagyi's Jew's Harps можеш да намериш и в сайта на всяка компания, която продава перкусионни инструменти. За какво по-точно ти трябва?Или просто да имаш? модерирано от Snowwhite - моля - пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
SiBiLaNt Отговорено Май 7, 2005 Автор Отговорено Май 7, 2005 Това е доста стара тема - вече съм в щатите... По принцип да имам само - да. модерирано от Snowwhite - моля - пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
sinbat_tornadoto Отговорено Май 7, 2005 Отговорено Май 7, 2005 Това е доста стара тема - вече съм в щатите... По принцип да имам само - да. модерирано от Snowwhite - моля - пишете на кирилица!!! правила! Хе-хе - ама че си пианист - с бръмбазък в ръка, тоест - в уста Познавам доста луди пианисти, дето покрай пианото харесват да използват и други такива джунджурийки, че слагат и разни винтчета, клечки и хартийки по струните на пианото като свирят. J.Cage примерно, но това е друга тема. Със здраве! :stop: модерирано от Snowwhite - моля - пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
MAUGLY Отговорено Май 10, 2005 Отговорено Май 10, 2005 ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА СИ КУПИХ ЕДИН МЕТАЛЕН ОТ ДАНИЯ. СЧУПИХ СЕ ДВА ДЕНА ЛИГИТЕ МИ ПОТЕКОХА. ИНТЕРЕСЕН ИНСТРУМЕНТ СЛАГА СЕ МЕЖДУ ЗЪБИТЕ И ЗВУЦИТЕ ИЗЛИЗАТ ОТ ВИБРАЦИИТЕ НА ПЛАСТИНКАТА.КАТО СЕ ПРОМЕНЯ ОТВОРА НА УСТАТА И ПОЛОЖЕНИЕТО НА НЕПЦЕТО РЕЗОНИРА ПО РАЗЛИЧЕН НАЧИН. АИДЕ БРАМБАЗЪКАЙТЕ ОПИСАНИЕТО МУ НАМЕРИХ В КНИГАТА ЗА МУЗИКАЛНИТЕ ИНСТРУМЕНТИ ИЗДАДЕНА ОТ АБРАШЕВ Цитирай
Recommended Posts