TONY Отговорено Януари 5, 2007 Отговорено Януари 5, 2007 И в момента е в сила формулирано в раздела правило,с обявата,да се поставя и цена.Още веднъж е посочено и в шаблон за пускане на обява.Останалото е въпрос на контрол(самодисциплина и модериране). обикновенно се сьгласявам с Док тук само ще допьлня - нека не е задьлжително, а ПОЖЕЛАТЕЛНО не всеки пьт може да определиш точна цена пьк и може да не искаш да я споделиш публично - не само с цел да прекараш някого,може да си имаш някакви други сьображения просто... Цитирай
AXE Отговорено Януари 8, 2007 Отговорено Януари 8, 2007 Ако не знаеш колко струва нещо - ок, но ако знаеш и не казваш - не ти е чиста работата Нека раздела да прилича повече на оказион, отколкото на битак! Цитирай
разбойник Отговорено Януари 8, 2007 Отговорено Януари 8, 2007 Нека раздела да прилича повече на оказион, отколкото на битак! +1 Подкрепям. Цитирай
black_waltz Отговорено Януари 9, 2007 Отговорено Януари 9, 2007 +1 сега пак попаднах на една обява без цена, и на всичкото отгоре пича който я беше пуснал злобееше като го попитаха...незнам за вас но аз едвам се сдържам да не пусна някакъв злобен коментар като видя такива неща, тъй че мисля най-добре ще е шаблона да стане задължителен Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 9, 2007 Отговорено Януари 9, 2007 Аз пък,като видя обява без цена директо я прескачам,аман от селски тарикати... То е ясно че може да се свалят 5 лева от обявената стойност,ма стига ловили маймуните с трици... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 10, 2007 Отговорено Януари 10, 2007 +1 (Кефи ме предложението!) Цитирай
NoSoul Отговорено Януари 10, 2007 Автор Отговорено Януари 10, 2007 Пуснах предложението, защото видях обява за 2 клавира нисък клас.... не казвам че трябва да има коментари на цените - нека и те се трият, защото наистина е супер жалко, но без да е задължителна цената в обявата сметнете колко излъгани ще има. Да, Пешо съмнявам се да прави шмекерии, но някой с 2 мнения и с няква примамлива стока... Рафо мисля че беше направил забележка на Джани за печалбарската му работа - натам бие. Минете по магазините и питайте дали са задължени да слагат цени на стоката . Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 10, 2007 Отговорено Януари 10, 2007 (Редактирано) аз не разбирам какъв е проблема просто да се пише едно ЛС до продавача и да се попита за цена ? така и шанса за договорка е по-голям. аз лично съм продавал неща, които не се предлагат нови в България. съответно не мога да имам реална представа каква им е стойността - да, пресмятам там колко би било ако се поръча от УСА и т.н. , но обикновенно оставям самият купувач да ми предложи сума, която е готов да даде за това и ако ме устройва се разбираме. сами разбирате, че и варианта с публичен търг не е актуален , тъй като пазара не позволява голям интерес към всякакви стоки и сложи ли се минимална цена, най-вероятно ще си остане тя. не виждам какво толкова ви тревожи ? аз лично за себе си предпочитам и когато купувам и когато продавам да е с "цена по договорка", тъй като това включва всякакви варианти. а определено не ми харесва да правя предварителни планове за евентуални бартери и договорки, както ТОНИ прави продал съм много неща така и хората, които са ги купили са из форума - да кажат дали е имало проблем и драма голяма. в същото време сме били свидетели на доста случаи на измамнически обяви с цени. така че - седи, гледай мача и ако тръгна да си продавам Епифон Лес Пол каква цена да му сложа, при положение, че е в перфектно състояние, а нов тук не се продава - само чрез Джани за 1200-1300лв. тогава аз какво - да кажа 1000лв с опция за смъкване на 200-500лв ли ? Редактирано Януари 10, 2007 от kitaratapesho Цитирай
AXE Отговорено Януари 10, 2007 Отговорено Януари 10, 2007 Ще се самоцитирам Ако не знаеш колко струва нещо - ок, но ако знаеш и не казваш - не ти е чиста работата Цитирай
voldemorus Отговорено Януари 10, 2007 Отговорено Януари 10, 2007 Верно може да продавате стоки от УСА, (може и от МУХА), ама манталитета ви си остава ориенталски. Отидете в Мароко и пробвайте да си купите нещо без пазарене, не става. Ми арабска страна сме си с психично увреден народ. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 10, 2007 Отговорено Януари 10, 2007 (Редактирано) ^ нещо конкретно да имаш да ми казваш? АХЕ - какво предпочиташ - една нова китара струва 350лв, и някой я продава на старо с цена 330лв. еми ясно е, че ще има пазарлък и смъкване на цената. защо да не пише направо "по договорка" пак знае конкретна цена, но няма смисъл всеки да е принуден да слага завишени цени, от които ще се смъква пак чрез разговор. не е ли все тая ? Редактирано Януари 10, 2007 от kitaratapesho Цитирай
AXE Отговорено Януари 10, 2007 Отговорено Януари 10, 2007 Ми кой е казал че трябва да се пазарим?! Аз ако видя подобна цена, просто ще го отсвиря. Доста хора си спестяват малко време и излъгани надежди А проблема по-скоро е това, че част от тия дето не пишат цена се надяват да намерят някой балък, дето не знае колко струва даденото нещо. Щото ако напиша примерно "Продавам много запазена Кремона за 200лв." и всички ще ми скочат на ушите. И аз затова пиша "Продавам много запазена Кремона. Цена на ЛС.", пише ми някой "Здрасти, аз сега започвам да свиря, интересува ме китарата", аз съответно му пиша "Ела да я пробваш и ше се разберем", той и два надъхан с пачката и го омайвам че тая китара е много яка и струва поне 200 кинта, той я зема и след 2 седмици приятели му казват, че яко се е преебал....ПРИМЕРНО. Нека всичко да стая ясно и открито, а не "под масата". Нали уж искаме да станем по-добра държава - всеки започва от себе си, а не с плюене на другите. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 10, 2007 Отговорено Януари 10, 2007 (Редактирано) не виждам силен довод в това, което казваш, но това си е твоето виждане за нещата. аз си имам моето. поздрави Петър едит: тогава да въведем правило, че ако нещо се продава за 100лв никой да не пита "а не става ли за 80лв". нали няма да се пазарим според мен това е утопия. а и както виждам явно обявите без сложени цени не са почетени с голям интерес, така че ако някой спешно иска да продаде ще сложи цена (явно доста ниска). който не - нека да си е без цена. аз бях дотук по темата. Редактирано Януари 10, 2007 от kitaratapesho Цитирай
AXE Отговорено Януари 10, 2007 Отговорено Януари 10, 2007 (Редактирано) A, който иска да се пазари. Ако сметна че нещо има нереална цена и аз може да се обадя, дори да нямам намерение да го купувам. Но, както вече казах, ако някой иска да прави нещо скрито - едва ли му е чиста работата. Айде стига сме си чатили двамата Да се изходят и други Редактирано Януари 10, 2007 от AXE Цитирай
NoSoul Отговорено Януари 11, 2007 Автор Отговорено Януари 11, 2007 @tapesho, Пазарлък може да има винаги. Някой е сложил цена "350" за "нещо". Виждам го, пробвам го, намирам кусури - "пич взимам ти го за 300" "да/не". Когато ти продаваш на някой който е осъзнат и разбира и си се спазарявате - ок, но има много които биха се подвели и излъгали от незнание. Нека има цена и да си се пазарят върху нея, а да не е под масата... Рафо каза преди време че няма да търпи нечисти сделки.... това не е позволяване, просто си затваря очите... Цитирай
Recommended Posts