Jump to content
Българският форум за музиканти

Какъв глас имате ?


bulby

Recommended Posts

Мandelay какво стана в НАТФИЗ????

sorry за офф: Първо да отбележа, че съм Mandalay, а не Mandelay и второ с гордост да заявя, че ме приеха!!! :green: край на офф

 

Аре някой да ме определи какъв ми е гласа. Обаче съм се занимавал само с китара и не мога да кажа диапазона ми от коя до коя октава на пиано е.

Начи... от ре (един тон под чиста 6-та струна) до сол на първа 3-то прагче. Тва без фалцет, а с фалцета точно октава отгоре. Учителката ми по пеене твърди, че озвучавам на гръден навсякъде, като и при фалцета предимно се усеща гръдния. Според нея също така съм (бъдещ) бас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай за грешката в името :P Мноо се радвам че са те приелитва е СУПЕР мен не успяха ;) , ако ме бяха допуснали на 3ти кръг щях да ги разбия с една песен на Queen И Iron Maiden ама ней се, аз се подготвях за тоя изпит 7 дни така че смятам че и минаването ми до 2 кръг е лично постижение :D айде успех нататък!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С толкова малко подготовка наистина си е постижение преминаването на първи кръг....

Начи, трябва някой който свири и на китара и на пиано да се намеси тук, за да ти отговори (или поне да отбира от тия инструменти) Като диапазон е 2октави, 2 тона и половина, + още 1 октава с фалцета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аве да му се не види... и аз да премеря бубата!

 

С лек спад в силата успявам да докарам Е (най-дебелката струна на 6-струнна китара настроена по камертон ла = 440 Хц), но не го практикувам често, за да не си докарам проблем в хирургията.

 

Най-високия тон, който съм дотигал е D (на 10-то прагче, първа струна, същата китара)... обазе с доста предварително разпяване около половин час и лекичко миксофалцет. Изобщо Ted Leonard и Erik Adams рулират в тва отношение, макар и да не ги усещам как точно им е техниката.

И кво от тва!? Кат го моа, тва не изначава че моа да пея... нали!? :bravo:

Редактирано от adXok
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък съм колоратурен сопран...

 

 

 

 

 

 

 

хи хи хи...

Майтап...

 

 

 

Това, което сподели @adXok е валидно и за мен, с тази разлика, че като съм болен ми се появява още една кварта отгоре във фалцета :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно такова хрипче - като на булонка в съдомиялна ли :godbless:

Ми на мен David Lee Roth ми звучи точно така,което в никакъв случай не значи,че не ми харесва.Напротив,именно заради това ми е един от любимите певци :ph34r: :inlove:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз мисля че съм баритон,но не съм сигурен.като порасна ще видя накъде ще се развие гласът ми.ако бях тенор щях да пея също.ако знаете басиста на nightwish във песента dead to the world примерно.гласът му е тенор нали?аз бих искал да мога така да пея като него ама немога. :D аа май диапазона ми е 2 октави ама и за това не съм сигурен.

Редактирано от Лелдорин
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лелдорин - Хвани се разпей на китарата си или още по-добре на пиано или синтезатор. Така ще си разбереш диапазона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.