philphil Публикувано Декември 31, 2006 Публикувано Декември 31, 2006 изглежда доста тъпо м питам все пак и то не от мое име.............та има ли ПЦ програма ,софтуер нещо и да бъде ФРЕЕ за гласа, да може да се прави по-твърд и други ефекти м да е в реално време, ако некои знае нещо по темата да казва................ае Цитирай
alexthegreat Отговорено Януари 3, 2007 Отговорено Януари 3, 2007 Да, моля кажете..и аз търся нещо (може и е free:)), с което да одебелявам глас...искам да звучи като разказвачите по американските филми, знаете ги..онези мега мъжкарски гласове...или поне като Гандалф т.е. разказвач на преклонна възраст. За едни дикторски монтажи ми трябва. Мерси. Цитирай
presly Отговорено Януари 3, 2007 Отговорено Януари 3, 2007 Такава програма -> 1. Качествен диктор 2. Добър кондензаторен микрофон (с голяма мембрана) 3. Много добър лампов предусилвател (може и транзисторен, но от високо качество - Берингер не става) 4. Компресиране на записа със подходящ за целта компресор, ratio около 4:1 5. Внимателна еквализация и (ако е необходимо) още мъничко компресия.... това е. Критично важните точки са 1, 2, 4 и 5 Успех. Цитирай
Da_Fuse Отговорено Януари 3, 2007 Отговорено Януари 3, 2007 Ммммдамммм!!! Дето има един лаф - "С пръдня боя не става" Требе си нехника (за съжаление :wall: ) Цитирай
yamaha Отговорено Януари 3, 2007 Отговорено Януари 3, 2007 Ммммдамммм!!! Дето има един лаф - "С пръдня боя не става" Требе си нехника (за съжаление :wall: ) Абе и само с техника не става....много ще ми е интересно как моя глас ще го направят "като в американските филми" с каквато и да е техника... @alexthegreat, ноже да пробваш с някой Voice Changer, който променя форманта, но по принцип не се правят така тези работи...принципът е този, за който спомена presly - елементарен и ефективен в същото време. Цитирай
Da_Fuse Отговорено Януари 4, 2007 Отговорено Януари 4, 2007 Ммммдамммм!!! Дето има един лаф - "С пръдня боя не става" Требе си нехника (за съжаление :wall: ) Абе и само с техника не става....много ще ми е интересно как моя глас ще го направят "като в американските филми" с каквато и да е техника... @alexthegreat, ноже да пробваш с някой Voice Changer, който променя форманта, но по принцип не се правят така тези работи...принципът е този, за който спомена presly - елементарен и ефективен в същото време. Ами доста по добре ще се получи с добра техника отколкото с един най-прост динамичен микрофон за 50-60 лв "ръгнат" директно във вградена sound карта :stop: Цитирай
yamaha Отговорено Януари 4, 2007 Отговорено Януари 4, 2007 Ами доста по добре ще се получи с добра техника отколкото с един най-прост динамичен микрофон за 50-60 лв "ръгнат" директно във вградена sound карта :stop: Несъмнено....това го потвърдих и в предишния си пост като подкрепих схемата с точките на presly. Но нямаш ли точка 1 от схемата му...ще има да си чакаш да заприличаш на диктор от американски филм. :idea: Цитирай
Recommended Posts