iliev.p Отговорено Юни 24, 2016 Отговорено Юни 24, 2016 Ок събери пари и си купи свястна китара със свястна ръчка, иначе ще ти излезе по скъпо! 1 Цитирай
Jim-ph Отговорено Юни 24, 2016 Отговорено Юни 24, 2016 може би искаш японски ибанец? По-классически вариант с флойд просто не мога да кажа 1 Цитирай
YAMAHAc70 Отговорено Юни 24, 2016 Автор Отговорено Юни 24, 2016 За съжаление само затвърдихте опасенията ми :/ , но благодаря , кой знае каква импулсивна покупка щях да направя ... Цитирай
TONY Отговорено Юни 24, 2016 Отговорено Юни 24, 2016 Let's TALK about FRANKENSTRAT, baby! Или имаш Франкенстрат или нямаш. Аз гоня този Най-изветният е този Има с жъто, синьо и тн. Всякакъв сбирщайн , с или без Флойд на тема страт, супер страт. Не е задължително да се гони Еди Ван Хейлън темата. 1 Цитирай
killer Отговорено Юни 24, 2016 Отговорено Юни 24, 2016 (Редактирано) На предната страница съм ти посочил вариант за ЯПОНСКИ Ибанец, едно от НАЙ-ДОБРОТО възможно ТРЕМОЛО и най-важното условие СЪБИРАМЕ СЕ В БЮДЖЕТА. Отговаря на всичките ти изисквания по отношение на цена/възможности. Старите Японски модели на Ибанец среден-висок клас са доста сериозни инструменти, но заради пренасищането на съвременния пазар с адски разнообразни и нови модели, цената им втора ръка е сравнително ниска. Специално RG сериите от тези години са доста недооценени, за съжаление формата на главата не е за всеки вкус и затова и не се котират толкова добре, понеже всеки иска Ибанец със сегашната глава. Ако за теб това не е проблем, можеш да вземеш инструмент, който да ти служи добре и да е рамо до рамо с доста по скъпи модели. Като единствен ъпгрейд, може и то само ако не са по твой вкус, да смениш пикапите. Но това е доста субективно. Успех! Редактирано Юни 24, 2016 от killer 3 Цитирай
YAMAHAc70 Отговорено Юни 27, 2016 Автор Отговорено Юни 27, 2016 (Редактирано) Последно спамя, попаднах на един много готин айбанез, но от новите. Удобен ми е, звуква си само че е с SynchroniZR bridge w/ZPS-FX тремоло, та въпросът ми е някой има ли такова и кво мисли за него ?П.С Бях сгрешил модела на тремолото Редактирано Юни 27, 2016 от YAMAHAc70 Цитирай
Akerfeldt Отговорено Юни 28, 2016 Отговорено Юни 28, 2016 Синхронайзерът има само едно предимство (което не е ясно предимство ли е) - лесно минаваш от един строй в друг, щото нямаш заключване при нъта. Аз лично се съмнявам да държи добре в строй без заключващи се ключове. Навремето пробвах в София един модел, навярно същия, за който говориш и ти. Но не ми дадоха ръчката, че да я забия и да видя за какво иде реч. Цитирай
YAMAHAc70 Отговорено Юни 28, 2016 Автор Отговорено Юни 28, 2016 Така или иначе по нататък бих инвестирал в заключващи се ключове . Едва ли ще става за изнасилване ала Даймбег , ама мисля, че ще върши работа Цитирай
killer Отговорено Юни 28, 2016 Отговорено Юни 28, 2016 Не съм имал китара с въпросното тремоло и не мога да дам мнение. Но силно ти препоръчвам да не взимаш китара с тремоло, което няма заключване на нъта (говорим за тремоло тип floyd rose). Заключващите ключове са хубаво нещо, но за съжаление при такъв тип тремоло не са достатъчни и ти трябва заключване на нъта. Ако приемаш съвет, вземи си инструмент, в който няма да инвестираш много (по възможност нищо, просто приеми, че си взимаш среден клас инструмент и той си има собствените плюсове и минуси), свири на него няколко години и премини нанатък. 1 Цитирай
jorog Отговорено Юни 28, 2016 Отговорено Юни 28, 2016 (Редактирано) Пиши каква китара си харесал. Редактирано Юни 28, 2016 от jorog Цитирай
Heartman Отговорено Юни 28, 2016 Отговорено Юни 28, 2016 Аз си мисля, че добро тремоло заедно с хубави заключващи ключове са равносилни на флойд.За пример доста мюзикмени, прс, фендери съм виждал да ги тормозят и да не се разстройват, въпреки че няма заключване на нъта. 2 Цитирай
killer Отговорено Юни 28, 2016 Отговорено Юни 28, 2016 (Редактирано) Съгласен съм, че заключващите ключове вършат работа при определени условия, но не и при флойд роуз (в най-чистата му форма). Всички китари, които си описал, не са с флойдове, а с различен тип тремоло. Да, много носят на бой при хубав сетъп (и качествен хардуеър), в повечето ситуации са напълно достатъчни като ход, но определено не е 1:1. Казаното по-горе съобразявам с това, че колегата няма да има пари за висок клас китара и някой от частите ще са компромисни. Редактирано Юни 28, 2016 от killer 1 Цитирай
YAMAHAc70 Отговорено Юни 29, 2016 Автор Отговорено Юни 29, 2016 Благодаря на всички, в крайна сметка си я купих и съм много щастлив. Да пренебрегнах повечето съвети, но .... не можех вече, трябваше да стигне до своя край тази афера :Д. Китарата е ibanez rg460vfm. Kaто нова е , няма изтъркване по прагчетата и всичко е изправно. Тремолото до сега го изнасилвах, настроено е да е по - скоро твърдо отколкото меко/ въпросният модел тремоло е без заключващ нът и може да регулираш какъв ход да има/, от гледна точка на работа , трябва да кажа, че не отстъпва/ от досегашните ми проби/ на лицензираните флойдове, но все пак разстройва съвсем леко. Единствената съществена разлика е , че няма ход за опъване на струните , но мисля , че това е до настройките . Като цяло съм доволен, звукът си е друга хава :Д, колкото и да се самозалъгвах , че скуарчето си свири, няма спор, сега вече знам , че има корелация между цената и звука на китарата. Взех я за 600, което малко множко предвид че нова е 1000, но наистина е почти без забележки :–) Поздрави, Ваш новооборудван китарен другар :Д 2 Цитирай
jorog Отговорено Юни 29, 2016 Отговорено Юни 29, 2016 Честито.Може да се похвалиш във раздел Фукня за новата придобивка+ снимки и семпли. 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 29, 2016 Отговорено Юни 29, 2016 Е какво е множкото на 600 от 1000,за 300 ли да го вземеш,,е на мен и двата Гибсън не са над 1400 лв,но с извинения,това е друг тип китара,без тремоло или флойдове. 1 Цитирай
Recommended Posts