jabs Публикувано Април 28, 2016 Публикувано Април 28, 2016 За някои може и да не е новина, за мене E, от вчера, след като случайно разбрах че братята руснаци са утрепали ILock 2. Чувствам се, как да кажа, полу-пр**бан. Защо полу: защото, като средно съвестен потребител имам не малко легално закупен софт с ILock - да речем повечето неща на Steven Slate. След като счупиха двойката, очаквам поредната изненада с неприятен край в стил : "купувате нов ILоck 3 и софта ще продължи да работи, иначе нъц...." Което е разбира се некоректно, но това не попречи случката да се случи вече веднъж. Затова и другата ми, средно не-съвестна половина се кефи на ProTools HD вери фрий версия плюс камара други доскоро недостъпни благини. Изрично подчертавам че с отварянето на темата не поощрявам пиратстването. Аз работя на легален Cubase 8,5 Pro и както писах по-горе, купувам това което ми е по джоба. Любопитни са ми коментари по евентуално преструктуриране и прегрупиране на Pace и какво може да очакваме като реакция от тяхна страна, респективно какви негативи могат да отнесат коректните потребители на продукти защитени до момента (хм.... май доста неуспешно ) с ILock 2. 1 Цитирай
Jordan_J Отговорено Април 29, 2016 Отговорено Април 29, 2016 (Редактирано) Мен, с нищо не си се прекарал, спокойно Понякога руснаците, предлагайки "фрий" благинки получават фрий достъп до банковите сметки на "облажилите" се Няма нищо фрий в този живот Продължавай да си купуваш софта, и ще ти е мирна главата Вероятно Pace ще актуализират собствения си софт сега (в отговор на пиратите) и няма да има нужда от iLok 3. Да не говорим за лимитираната функционалност на кракнати версии и всички други неудобства, които са свързани с това ... Така или иначе - всеки решава сам за себе си. Поздрави! Редактирано Април 29, 2016 от visiondann 1 Цитирай
musicman Отговорено Април 29, 2016 Отговорено Април 29, 2016 И аз така се чувствах след като предплатих три месеца преди да излезе официално Ableton Live 9, и след три месеца, като го получих, още на следващия ден го бяха хакнали Поне да бяха изчакали месец. А то така остави, че излиза, че няма сми да се купува, ами и да се предплаща няма сми. Иначе и аз имам един Слейт плъгин дето е с iLok ама да ти кажа не го ползвам много често. Добре че дръмъра на Слейт е без. Него го ползвам доста често. И последно, ако ме накарат да си купя iLok 3, ще го преживея някак си, обаче ако хакнат Universal Audio-то и се налага да си купувам нов хардуер - ставам пират! 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 29, 2016 Отговорено Април 29, 2016 Имам и аз легален софтуер (два Стивън Слейт-а, МакОС 2-3 версии като бяха платени все още, други приложения немузикални, етц.) и не подкрепям пиратлъка, но за съжаление в едно 90% от случаите си важи максимата "Купи софтуер - стани пишман!" Единственото по-голямо прецакване е да си купиш електронен подпис... 1 Цитирай
jabs Отговорено Април 29, 2016 Автор Отговорено Април 29, 2016 Рафо, точно тупаните (версия 4) са с ILok... имам ги и сега гледам хакнатата версия и се ядосвам. Какво се оказва - UAD са най-големите тарикати. Собствен хардуеър, убийствени цени, няма мърдане Цитирай
musicman Отговорено Май 1, 2016 Отговорено Май 1, 2016 Моите са без. Ама гледам, че се задава версия 5 да видим как ще е. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 1, 2016 Отговорено Май 1, 2016 И моите са без. Късите ЕХ версии 3.5 и 4. Цитирай
enuffZnuff Отговорено Ноември 26, 2016 Отговорено Ноември 26, 2016 Аз днес си купих Steven slate trigger platinum . Мъчих два часа да го инсталирам и накрая писах на Томан . Казаха ми , че всички софтуери на Стивън Слейт , за да се активират на компютъра , им трябва физически ilok Цитирай
Jordan_J Отговорено Ноември 27, 2016 Отговорено Ноември 27, 2016 Е, да де Нефизически iLok няма Освен някой, който да е направен (написан) по руските ширини Вече излезе iLok 3 версия. Вероятно има подобрение в надеждността, както и обемът за лицензи в него. Цитирай
enuffZnuff Отговорено Ноември 28, 2016 Отговорено Ноември 28, 2016 (Редактирано) Поръчах Ilok 3 през Томан за 79 евро с доставката . Разликата между 2 и 3 е в броя на лицензите . При 2 са 500 а при 3 -1500. В gearslutz коментират, че имало и разлика в бързината Редактирано Ноември 28, 2016 от enuffZnuff Цитирай
Recommended Posts