Puppet Публикувано Февруари 22, 2005 Публикувано Февруари 22, 2005 Сега, може да ви прозвучи като изтъркана или дъвкана тема, ама се извинявама предварително за това. Та проблема е следния: Искам да записвам на мойто РС парчета на акустични китари За целта съм се спрял да две саунд карти AUDIGY 2 VALUE /BULK 46.5 USD и AUDIGY 2 ZS 80.5USD Бихте ли ме посъветвали коя от двете да взема /Дали си заслужава парите по-скъпата/ Благодаря предварително. Цитирай
Glacierise Отговорено Февруари 22, 2005 Отговорено Февруари 22, 2005 Инвестирай парите в по-добър микрофон И по-евтината карта ше ти свърши работата. Цитирай
Puppet Отговорено Февруари 22, 2005 Автор Отговорено Февруари 22, 2005 Инвестирай парите в по-добър микрофон И по-евтината карта ше ти свърши работата. За микрофона - ясно китарите ми са с активна електроника Въпоса коя от двете карти да взема? Цитирай
synchu Отговорено Февруари 22, 2005 Отговорено Февруари 22, 2005 (Редактирано) Aко ще е 2 ZS по-добре дай още 20$ и си вземи "по-истинска" карта - EMU 0404. Редактирано Февруари 22, 2005 от synchu Цитирай
ecmjazz Отговорено Февруари 22, 2005 Отговорено Февруари 22, 2005 Тя в България естествено е малко по-скъпа - 220 лв. с ДДС в Алмар ама наистина е по-добрия вариант от Аудиджитата за звукозапис Цитирай
Fortissimo Отговорено Февруари 23, 2005 Отговорено Февруари 23, 2005 Аве тез от Алмар егати големите цени извадиха.Пълно безумие. Цитирай
ecmjazz Отговорено Февруари 23, 2005 Отговорено Февруари 23, 2005 Знаеш ли някъде да я има по-евтина? Цитирай
Nikifena Отговорено Февруари 24, 2005 Отговорено Февруари 24, 2005 мога да кажа, че и SBLive е една прекрасна карта. Единствено, че не е 24 бита, което пък ще го осетиш ако правиш някви големи миксове и проектите ти имат сумати канали за аудио Не се ръси за аудиджи... аз поне съм малко предубеден към тези карти..... ако искаш хубава карта си земи м-аудио или ему. ама ако ти е за кеф и да си правиш готини демота и да се събирате с приятели да си правите песни у вас лайв ти върши перфектна работа. Има 3 линейни входа и един микрофонен. Ако си направиш кабели ще всичко ще ти е достатъчно Цитирай
bobalan Отговорено Февруари 24, 2005 Отговорено Февруари 24, 2005 Инвестирай парите в по-добър микрофон И по-евтината карта ше ти свърши работата. За микрофона - ясно китарите ми са с активна електроника Въпоса коя от двете карти да взема? Ако искаш да изкараш готин звук от тези китари все пак ще ти е необходим микрофон. Електрониката става за концерт, но за запис - не. Така че си вземи ефтината карта и един хубав микрофон, и един хубае преамп за микрофона. И няма да сбъркаш, защото ще можеш да записваш китарите със супер качество, а не само тях - и вокали, и перкусии, и цигулки ако искаш Цитирай
Puppet Отговорено Февруари 28, 2005 Автор Отговорено Февруари 28, 2005 Сега, може да ви прозвучи като изтъркана или дъвкана тема, ама се извинявама предварително за това.Та проблема е следния: Искам да записвам на мойто РС парчета на акустични китари За целта съм се спрял да две саунд карти AUDIGY 2 VALUE /BULK 46.5 USD и AUDIGY 2 ZS 80.5USD Бихте ли ме посъветвали коя от двете да взема /Дали си заслужава парите по-скъпата/ Благодаря предварително. Първата май няма МИДИ букса?! http://www.mostbg1.com/most/PriceList.aspx Цитирай
Rust Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 мога да кажа, че и SBLive е една прекрасна карта. Единствено, че не е 24 бита, което пък ще го осетиш ако правиш някви големи миксове и проектите ти имат сумати канали за аудио Новите лайв!-ове били 24бит само не знам къде ги намери тия 3 линейни входа ? мойта има само 1 .... а ако визираш лайв! драйв-а .... там вече идва скъпо и леко безмислено .... Цитирай
synchu Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 х'абе то само приказката е "24 бит". С тез конвертори...умряла работа. А ако ше е с "драйв", тогава наистина по-добре ЕМУ. Щото е хептен безмислено. Цитирай
Puppet Отговорено Март 5, 2005 Автор Отговорено Март 5, 2005 Има ли изобщо миди вход и изход тези карти защото аз не го виждам на снимките, които са дали креатив? Цитирай
pakodelucia Отговорено Март 6, 2005 Отговорено Март 6, 2005 (Редактирано) Инвестирай парите в по-добър микрофон И по-евтината карта ше ти свърши работата. Извинявам се! Ако искаш да записваш жив инструмент и искаш да получиш прилични резултати, ще ти трябва: 1) Микрофон (кондензаторен) поне средна класа-2 бр 2) Микрофонен предусилвател - който да не е някой шинбан миксер- в твоя случай 2-ву канален. 3) SB която да има цифров и оптичен вход така че, ако предусилватела си има конвертори да ги ползваш, с цел по ефтина карта, ако не то ти трябва нещо поне от качеството на RME DIGI96, M-audio Delta, Emu 0404.... 4) След като си вкарал звука, за да го преслушваш може да направиш повече компромиси...но за записа в никакъв случай. Иначе ще излезе пресна диария. Тези ми препоръки в случай, че искаш нещо качествено...ако е само за идеята може по всякакъв начин :read: Редактирано Март 6, 2005 от pakodelucia Цитирай
Recommended Posts