Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Добър ден, колеги! Интересува ме дали някой има пряко впечатление от следните басове и най-вече от harley benton-a, защото него го няма на местна почва в магазините. Обмислям покупка на един от двата в обозримо бъдеще, така че ще се радвам на вашите съвети и мнения.

Ето и линкове: на http://www.thomann.de/gb/harley_benton_b_550_white_progressive_series.htm и http://www.thomann.de/gb/cort_gb35a_3ts.htm

P.S. Учудих се на разликата в цената на Cort-a в томан и на бг пазара.

P.S. Имам основен 4-струнен бас, който не смятам да заменям с някой от горепосочените, просто си търся някой нискобюджетен 5-струнен за разни музикални забежки.

Редактирано от kaiser
Отговорено

Имам почти същия CORT и смело твърдя ,че слага 80% от басовете на много мои познати директно в кофата  с диапазона който предлага. И е с активна електроника.  Цената в БГ мисля че беше под 500лв.  не знам тия 377 евро от къде ги изкараха.

Отговорено

В този ценови диапазон, че и в няколко от следващите, не е препоръчително да се купува без да се пробва. За басовете на Томан са се чували хубави неща, но така да го поръчаш си е рисковано. От друга страна, за 300 кинта каквото и да дойде (без очевадни дефекти) ще е търпимо. Предполагам не очакваш чудеса.

На твое място, аз бих се оглеждал в базара за нещо на старо, което хем може да се пробва, хем ще е доста по-добро за парите си.

Отговорено (Редактирано)

Какъв риск може да има,след като предлагат в рамките на 14 дена да си го вземат обратно за тяхна сметка,ако не си доволен или си направил грешна покупка?Купваш,идва,свириш и решаваш става ли за теб не става ли,аз лично не виждам никакъв риск.Много пъти съм си взимал неща от тях и съм ги връщал и не е имало проблем,единственното условие е, да пазиш инструмента от повреди и т.н.,и ако има оригинална опаковка да си е с нея.Единствения възможен риск е,ако нищо не разбираш от басове и т.н. да се набуташ,но за 14 дена все ще намериш човек,който да ти каже става ли не става ли.

Kaiser,по принцип едва ли някой ще е тествал двата модела "рамо до рамо" за да ти каже кой е по-по-най,но дори и това да стане, пак нещата ще опрат до твоя вкус за звук,усещане на баса и т.н.,така че,аз лично не виждам смисъл да питаш,а по-скоро да пробваш.Това което за мен звучи,за теб може да е мега зле,така че докато не ти "падне" в ръцете,няма как да разбереш.Ако е само заради пробата,как е на 5 стунен бас,си вземи от някой колега и пробвай - няма да дадеш пари,ако пък е заради 5тата струна,спокойно межеш с подходящ сет-ъп и ( не задължително в този случай с пробата ) струни,да даунтюнеш 4та за да пробваш как е.

От двата линка които си дал,аз лично,чух едни посредствено звучащи 5ти струни на и двата баса в сравнение с останалите от комплекта,имам предивид като звучене от пикъпите.Разбира се,моето менение е твърде субективно,тъй като може да е скапани струни и т.н.,пък и аз чувам по един начин,друг по друг,така че не го взимай на 100%,но от опит ти пиша,че голям процент от евтините басове,СПОРЕД МЕН, звучат супер изкуствено,дори и в пасивен режим ,ествественно слагат електроника за да "пооправят" нещата и там ,според мен ,трагедията става още по-голяма.Разбира се,някои търсят точно това,всеки си има вкус.

С две думи,не те ангажирам с моето мнение,аз себе си съм решил как стоят нещата от един ценови диапазон надолу,особенно за басове,така че бих ти препоръчал една стара музиканстка максима в този случай - Try before buy. 

Редактирано от evernas
Отговорено

Харли бентон не трябва да се пипа, ако имаш намерение да свириш пред хора. За домашна употреба, за самообучение става. Имам една такава крива тояга, буквално е крива и фалшива, не може да се сетъпне. Тъй, че- далече. 

Отговорено

Купваш,идва,свириш и решаваш става ли за теб не става...

И така окло 5 пъти, защото от тези инструменти не повече от 20 % стават за нещо. Междувременно губиш време и нерви, благодаря!

• 2 weeks later...
Отговорено

Купваш,идва,свириш и решаваш става ли за теб не става...

И така окло 5 пъти, защото от тези инструменти не повече от 20 % стават за нещо. Междувременно губиш време и нерви, благодаря!

Това ми оправи вечерта,честно. :greenball: