Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Искам да попитам за мнения какъв адаптер Димарцио бихте препоръчали за бридж на Фендер Стратокастер. Китарата е Fender American Deluxe с адаптри SCN (Samarium Cobalt Noiseless) със системата S-1 и maple гриф, ако е от значение.

От скоро съм с Фендер фен, като последните години съм свирил на Ибанец Престиж. Но свиря единствено вкъщи за "кеф" и не е рентабилно да държа две сравнително скъпи китари.

Обмислям смяната на бриджа, понеже сегашния адаптер ми "тънее", няма "тяга" (извинявам се за образните определения).

Та питането ми е да ми препоръчате модел на Димарцио (а защо не и друга марка), където ще се получи малко по-рок и хеви звук и китарата ще стане по- (не намирам българската дума - "Версатилна").

Също ме интересува дали системата S-1 ще се промени, ако се сложи хъмбъкър за бридж.

Благодаря предварително,

Жоро

Отговорено (Редактирано)

Слагаш един hot rails и става доста рок.Даже може и да се дели на сингли.

Има ревюта в тубата,и в сайта звукови семпли

http://www.seymourduncan.com/pickup/hot-rails-strat-neck

Има и други възможности, но зависи какво търсиш.

http://www.seymourduncan.com/pickups/guitars/stratocaster

Редактирано от Heartman
Отговорено

Привет. Преди време, когато започнаха много да ме дразнят мътните оригинални адаптери на епифончето и аз започнах четене и гледане/слушане (нещо от което не добих голяма представа) на различни производители на адаптери. След известно време, хората от форума ме насочиха към  Димарцио - DP 100 Super Distortion, а хората от Димарцио ми предложиха още (след като им обясних, че свиря от Шадоус до Металика) още два модела - Evolution bridge и D Activator DP 220.

Предварително искам да ти споделя, че нито съм музикант, нито имам опит с други адаптери или гиър, просто минах по-този път и реших да ти споделя.

Та с две думи D Activatora не бил много много за начинаещ като мен, понеже високия му аутпут допринася всяка малка грешка да бъде силно изразена. В крайна сметка си закупих Super Distortion с който съм и сега. Първоначалното впечатление бе, че разликата беше огромна, това обаче не знам как ще е при теб, поради високия клас на твоя инструмент в сравнение с моето китайче. СД има също доста висок аутпут и определено можеш да свириш от блусарски неща (поради чистотата на адаптера) до неща по-тежки от Металика (заради аутпута). С две думи силен адаптер е, но пак уточнявам, не съм изпробвал друго и не съм професионалист. Поради тази причина, не мога да ти препоръчам друго. Това ще го сторят колегите. Като заключение не съжалявам за избора си.

http://www.dimarzio.com/pickups/humbuckers?view=grid Тук можеш да разгледаш и други модели.

Също така погледни и  Seymour Duncan.

Поздрави!

Отговорено (Редактирано)

Дано да не съм офтопик, но аз бих ти препоръчал това.

Гилмор не е близко до разбирането за метъл, но мисля за плътен и добър тон - да.

На много изгодна цена е, аз си монтирах същия на единия Страт.

Нямам общо с пусналия обявата.

P.S.: не е Димарцио.

Редактирано от jabs
Отговорено

Що пък точно димарзио,помня навремето не някакъв рок фест в град Рила ,бях със стратокастър 75г и димарзио чопър на бридж-е мидъла звучеше най пробивно..а сега сложих ха едно скуайърче страт някаква хотрейл Белкат- китайщина,ама мачка,страшно добър адаптер за 25 кинта..,

е ако е насериозно си дрънча с Гибсън или Теле със сток адаптерите.

Отговорено

Здравейте,

благодаря за споделянето на опит и предложенията, които сте дали, има доста интересни.

Аз не търся метъл звук, а богат, плътен тон за сола, с възможност за хармоници.

Намерих нещо интересно, един модел американски Fender Vintage Hod Rod 57 stratocaster, който фабрично е със същите Нек и Мидъл адаптри SCN и на бриджа Димарцио Тон Зон и може би ще вървя в тази посока.

Отговорено

Меткаш едни те такива те като в линка и ще можеш освен рок и метал и брутал да го даваш

https://bareknucklepickups.co.uk/main/pickups.php?cat=strats&sub=contemporary&pickup=the_sinner

Успех с избора

Отговорено

За Dimarzio хъмбъкър bridge на страт аз съм в лагера на Tone Zone. Смятам че ще пасне невероятно добре в елша, освен това е доста гъвкав за различни стилове.

Единствените две причини още да не съм сложил един Tone Zone на моя страт са:

- Томан искат 99 ойро за бял ToneZone за разлика от 88 за стандартния черен :rolleyes: а аз съм стиснат

- не мога да намеря бял HSS пикгард за японски страт, имам вече 2 различни и дупките за болтчетата все се разминават...

така че бих казал do it!! do it!!!

!! Имай предвид, че като комбинираш двоен адаптер с два сингъла трябва да съобразиш схемата с потенциометрите които използваш. Тоест хъмбъкъра да работи с 500kOhm, а единичните адаптери на 250kOhm. В нета има схеми от Suhr и Dimarzio по въпроса. !!

ПП: От единичните хъмбъкари Dimarzio Chopper работи добре и на bridge, и на neck позиция.

Отговорено

При мен ще бъде хъмбъкър в сингъл форма. Най-вече клоня към Тон зона. Много ми харесаха и Чопъра, Хот Рейла на СД. Но щом са слагали фабрично  тази комбинация (Тон Зон) на висок клас Фендер, значи не  е случайно.

Аз също ще имам проблем с цвета на адаптера. Моята китара е с пикгард и адаптери някакъв вид кремаво. В сайта на Димарцио има кремав цвят, който ми се вижда доста по-тъмен от мойте, а има и цвят Aged White, все едно пожълтял с времето, та ще е дилема.

По отношение на свързването ще търся човек специалист, понеже аз съм трагедия, още повече че китарата има система S-1, (копчето на волюма се натиска навътре, подобно на пуш/пул, като прави някакви други комбинации на адаптрите), което прави звука по мек и не искам да го загубя.

• 1 month later...
Отговорено

Имам три Стратокастера и темата за смяна на адаптери ми е много близка. На единия страт сложих комплект Сеймор Дънкан сигнейчър на Ингви Маумстийн. Втората китара остана с оригиналните фендерски адаптери, а третата я обурудвах с Димарцио, като избрах следната комбинация: HS-3 за нек позиция,Area-67 за мидъл позиция и Virtual Solo за бридж позиция. Фендерските адаптери са много добри за чиста китара и донякъде за крънч. При по-голямо криввне са слаби,не могат да напълнят дисторшъна и бръмчат много. Сеймор Дънкан дават значително по силен и плътен тон който напълва добре дисторшъна, но пък липсва онзи звънлив звук при чистата китара. Най-много ми харесва китарата с Димарцио-едновременно имат плътен тон, богат на хармоници и ясно изразена динамика, прекраси резултати и в режим на сингъл и хъмбекер. Препоръчвам ги горещо.

Отговорено

Hillbylly e абсолютно прав... имам такъв китайски адаптер с алнико магнит и бих казал че саунда е зверски... след време си взех и dimarzio evolution който сложих на друга китара с подобна структура... не звучи зле, но определено по пробивен звук има китаеца... с две думи всичко е вятър и мъгла :wallbash:

Отговорено

Аз бих ти препоръчал да си поиграеш с височините на адаптерите (бриджа в случая) - това може да "побутне" звука в нужната посока ако си доволен като цяло, но нещо ти липсва. На моя страт (скуайър, guitar fetish адаптери) бриджа му е вдигнат доста близко до струните и вади малко по-плътен и агресивен тон. От друга страна разделянето на тоновете или чистотата на акордите е по-замазана, отколкото с  по-нисък адаптер.