rusnaka Публикувано Декември 16, 2006 Публикувано Декември 16, 2006 Моля Ви, кажете ми някоя аудиокарта с малка латенция за лаптоп - билото файеруайер или ЮСБ или ПЦМЦИА. Трябва ми за да свиря наживо с нея!!! Купих си Креатив Аудиджи 2 ЗС (върши работа!!!), ама тя е проблемна с моя ПЦМЦИА контролер и се налага да я сменя. Ако някой има такава карта и е в София, го моля, най-искрено и лично, да се видим, за да я погледна. И моля Ви, ако препоръчвате някаква карта, тя да не е МНООООГО СКЪПА - то ест да е до 500лв. МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО - ИСКРЕНО СЕ НАДЯВАМ ДА РЕША НАЙ-ПОСЛЕ ТОЗИ ПРОБЛЕМ. Цитирай
peshoy2k Отговорено Декември 16, 2006 Отговорено Декември 16, 2006 един приятел продаваше един Озон, имал съм такъв доста ме кефеше ако си заинтересован пиши ми ЛС да видя какво е положението с картата, то всъщност си е уъркстейшън де , инфо има в страницата на м-аудио и по много др места Цитирай
TheNightRider Отговорено Декември 16, 2006 Отговорено Декември 16, 2006 Е добре де! Само аз ли изкарвам 1 милисекунда с АЗИО? С вградена карта съм AC '97. Всичко е до настройките... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 16, 2006 Отговорено Декември 16, 2006 Абе каква 1 милисекунда, да не си я мерил, или просто така пише в драйвера?!? Цитирай
Telerig Отговорено Декември 17, 2006 Отговорено Декември 17, 2006 Всъщност малка латенция се води и 12 милисекунди...и аз мисля, че с ASIO4all или как беше там името ще се изкара без проблем такава латенция - която всъщност е супер! :hello: Цитирай
AXE Отговорено Декември 17, 2006 Отговорено Декември 17, 2006 (Редактирано) Подкрепям! Ниска латенсия се постига и с хубави драйвери. Моя съвет е да си вземеш някоя Creative-ка (или друга KX-compatible), която да се разбира с компа ти и да й ръгнеш KX драйвери. Страшно добри са! 100% ще постигнеш незабележима латенсия (дали е 1 или 12мс - не мисля че някой ше разбере ) без да се ръсиш стотачки. За пример - аз съм с Live! Само имай предвид, че драйверите са с малко странен интерфейс, който изисква време, за да схванеш как работи. Т.е. не става днес да си сложиш картата и драйверите и довечера да отидеш да свириш. Освен ако някой не ти ги настрои де Айде, дано съм помогнал. Редактирано Декември 17, 2006 от AXE Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 17, 2006 Отговорено Декември 17, 2006 А ти можеш ли да ми помогнеш малко с кХ? Че уж всичко е ОК, ама не ми се получава точно като по туториалите... Цитирай
rusnaka Отговорено Декември 17, 2006 Автор Отговорено Декември 17, 2006 В момента съм с КРЕАТИВ АУДИДЖИ 2 ЗС и имам проблеми - КХ драйверите не тръгват - въобще - не я разпознават. С нейните пука на "2мс", които разбира се не са 2. Иначе ги познавам добре. НЕ искам КРЕАТИВ!!! Имам вкъщи и не съм доволен от латенцията - и не гледайте какво пише. Докато не се измери не може да се казва. По прицип пише 5, а то се оказва 25... Така че... Питах много хора да си кажат мнението и те казват, че моята е добре, но всъщност аз я усещам и не ми е много конфортно. Искам нещо истинско, а не любителско. Цитирай
presly Отговорено Декември 17, 2006 Отговорено Декември 17, 2006 http://www.tcelectronic.com/Konnekt8 Правилно бягаш от Creative. Цитирай
rusnaka Отговорено Декември 17, 2006 Автор Отговорено Декември 17, 2006 а каква и е цената на тази красавица? Цитирай
TheNightRider Отговорено Декември 17, 2006 Отговорено Декември 17, 2006 Абе каква 1 милисекунда, да не си я мерил, или просто така пише в драйвера?!? Така пише в конфиг-а на Guitar Rig. А аз му вярвам. Пък и да не е 1 милисекунда, не усещам забавяне. Цитирай
LOE Отговорено Декември 17, 2006 Отговорено Декември 17, 2006 (Редактирано) В момента съм с КРЕАТИВ АУДИДЖИ 2 ЗС и имам проблеми - КХ драйверите не тръгват - въобще - не я разпознават. С нейните пука на "2мс", които разбира се не са 2. Иначе ги познавам добре. НЕ искам КРЕАТИВ!!! Имам вкъщи и не съм доволен от латенцията - и не гледайте какво пише. Докато не се измери не може да се казва. По прицип пише 5, а то се оказва 25... Така че... Питах много хора да си кажат мнението и те казват, че моята е добре, но всъщност аз я усещам и не ми е много конфортно. Искам нещо истинско, а не любителско. брато познавам много хора които са с аудиджи 2 и със стандартните креативски драйвери и нямам абсолютно никакви проблеми с латентноста колкото до тия 1-2 милисекудни - избийте си го от акъла, тва дори с интерфейси и ДСП-та за четирицифрени суми е МНОООГО малко вероятно 10 мс не са нещо което може да обърка човек в никакъв случай, 99% от хората дори не могат да ги усетят все пак имай предвид че лаптопите са нещо съвсем различно от настолните ПЦ-та, както и че УСБ и firewire устройствата не могат да се доближат дори малко до скороста която един ПСИ слот предоставя. Със PCMCIA карта ще имаш значително повече успех, но е доста излишно да се споменава че добрите аудио интерфейси са скъпи, в случай че си взимаш нещо от рода на ему 1616 500 лева няма да ти стигнат до никъде Редактирано Декември 17, 2006 от LOE Цитирай
AXE Отговорено Декември 17, 2006 Отговорено Декември 17, 2006 (Редактирано) А ти можеш ли да ми помогнеш малко с кХ? Че уж всичко е ОК, ама не ми се получава точно като по туториалите... Ми не знам. Пиши ЛС или тема и ше видим. Ако не аз, някой друг П.П. Тия ЕМУ-та и други двукраки животни мисля, че също бяха съвместими с КХ-то. Редактирано Декември 17, 2006 от AXE Цитирай
presly Отговорено Декември 17, 2006 Отговорено Декември 17, 2006 (Редактирано) E-mu си имат прекрасни ASIO драйвери и нямат никаква нужда от КХ. Самият проект КХ е създаден от кадърни братя руснаци, които по бедност решават да пригодят за що-годе приемлива работа най-популярния (и сравнително евтин) за времето си продукт на недоразумението CreativeLabs. И - да не бъркаме мармалада с кьопоолуто - E-mu НЕ Е Creative, нищо, че тази търговска марка пише на кутията. Драйвери за Одиджи НЕ стават за ЕМУта. А за цената на ТС-то - мисля, че я мернах в Динакорд, на Петте Кьошета, ма не загледах цената. Предполагам, че не се различава драстично от цената в Германия, например, от порядъка на 280 - 300 Евро. В Щатските магазини може да се намери и по-евтино - 250-300 $US, ама ти трябва човек да ти я довлече или прати. Редактирано Декември 17, 2006 от presly Цитирай
rusnaka Отговорено Декември 18, 2006 Автор Отговорено Декември 18, 2006 Ухаааа - е това са си цени... Всъщност не се учудвам и ми трябва за професионална (уж) работа, ама трябва да почна да изкарвам яко кинти, за да си взема това ТЦ. Мдаааааааа... Някой ако има по-добри предложения, нека сподели!!! Цитирай
Recommended Posts