g_vayov Отговорено Януари 4, 2016 Отговорено Януари 4, 2016 (Редактирано) Ще е полезно за форума пък не е маловажно, относно заземяването на шасито към родната мрежа. Да, не е маловажно. Шасито на електроапаратурата се свързва директно със заземителния щифт на захранващия съединител или със заземителния проводник на захранващия кабел. ПП Онези еквилибристики с резисторите и диодите се отнасят за заземяване на вторичната страна на трансформатора, сигнални вериги и т.н. Редактирано Януари 4, 2016 от g_vayov 1 Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 4, 2016 Автор Отговорено Януари 4, 2016 Мда то си е и нарисувано така Тогава би трябвало масата при аудио входовете а и не само там на самия усилвател да не са вързани към шасито, щото иначе се губи смисъла на цялата колаборация или греша? А това като гледам из нета май не е съществено, иначе ако се захване може да се накачи като коледна елха с една камара карантия, като примерно един керамичен кондензатор на първичната намотка м/у 0-та и фазата 220V и 4 задно с диодите на греца и т. н. Иначе аз си харесах схемичка за моя си филм ТАДАААААААААААААААААААААААА Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 7, 2016 Автор Отговорено Януари 7, 2016 След греца с колко се вдигаше волтажа, забравил съм, по 1,4 ли се умножаваше? Цитирай
dzwer Отговорено Януари 7, 2016 Отговорено Януари 7, 2016 (Редактирано) На празен ход е U2eff * 1,4142 - 2 * Ud, където Ud е пада на един отпушен диод(в случая са два диода при схема Грец), U2eff ефективното напрежение на вторичната намотка. Аз грубо си го приемам 1,3 за ниски напрежения. Но това е само при празен ход или минимално натоварване! Редактирано Януари 7, 2016 от dzwer Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 7, 2016 Автор Отговорено Януари 7, 2016 Ми то минимално, минимално но по груби сметки ако го закача този LM3886 на 4 ома и искам да работи в нормален режим излиза, че е препоръчително трансформатора да е от порядъка на 18V максимално 22V Е зависи от архитектурата но все пак аз така си мисля. Цитирай
Recommended Posts