Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Не очаквах такова нещо, че съществува....  :D.
Прогресив нещо си??

Умопомрачително

Редактирано от emosms
Отговорено

Това може да изненада мнозина във форума, но има и други видове музика освен метъл. Много видове. На един от тях му казват Джаз - тук чуваме него. (Името и логото на издателската къща заблуждават, не ги гледайте).

Джазът, също като метъла, самият се дели на много видове. Бих нарекъл това Фюжън

Триото е много добро, сериозни играчи. Не ги бях чувал (май съм занемадрил и слушането, не само свиренето - виж темата за хобитата). Благодаря за споделянето!

Отговорено (Редактирано)

Солирането, сакса си е сто процента джаз (някакъв), доста агресивен.

Като структура на парчета - фюжън от много неща, прогресив метъл направо.
Доста различни части има в едно парче.
Има и препратки към по стандартни джаз неща, разни рефрени и т.н.

Ритъм секцията - не знам, барабаниста просто мачка, като саунд е брутален.
Все едно метъл без ритъм китари - кърти мивки.

Басиста е със сравнително монотонни линии, алтернатив твърдо звучене което напомня много неща.
Извадено от целия контекст е по-скоро .. алтернатив, прогресив, 70-тарски фюжън, не знам...

Абе... Поздрави !!

Много брутално и насечено за слушане, с облекчение приемам по-спокойните пасажи в парчетата :D.

Редактирано от emosms
Отговорено

Басистът е най- метъл от тримата, ако питаш мене (но не ме питай, не разбирам от метъл : )

Барабанистът е як и типичен за една нова генерация джаз барабанисти (нова, нова - някои гонят 40-те). Идват от рока и естествено носят много от там, но са надрастнали 'чистия' рок и вече са се пробвали в по-напреднали форми, я прогресив, я фюжън... Нямат багажа на традиционния джаз (но за него си има други хора). Дори в утвърдените училища като Бъркли, много учители са от същото поколение и прескачат историческите стилове, а ги учат на ей такива неща...

Някои от техните кръгове сега преоткриват изначалния фюжън на моето поколение (Mahavishnu, Return To Forever, Weather Report), но го свирят с неистова енергия и още повече технически майсторлък.

Тези са добър пример за тенденцията, ще ги търся [emoji106]

Отговорено (Редактирано)

Басистът на Between the buried and me. Записват за Metal Blade.

Друга отправна гледна точка по темата са T.R.A.M.

Редактирано от Xoce