spaiki Публикувано Декември 7, 2006 Публикувано Декември 7, 2006 Когато започнах да се занимавам с пеене, един човек ми каза че КОГАТО СИ БОЛЕН ТРЯБВА ДА ПЕЕШ НАЙ-ДОБРЕ!!!! До ден днешен се убеждавам все повече в тези думи!!!Но всичко си е до самия човек!!! Цитирай
ronia Отговорено Декември 8, 2006 Отговорено Декември 8, 2006 Пълни глупости. Когато си болен, не пееш. Само мечтаеш за това. Цитирай
vane Отговорено Декември 8, 2006 Отговорено Декември 8, 2006 Проблема настъпва, когато трябва да излезеш на сцена, въпреки проблемите. Ракия, Водка и Ром, пиеме всичко - Дай одеколон!!!! Цитирай
PinTip Отговорено Декември 8, 2006 Отговорено Декември 8, 2006 Едно "птиченце" ми каза, че когато си болен е най-добре да НЕ пиеш хапчета и антибиотици. Това "птиченце" е пчеличката Мая, която редовно събира нектар и цжветен прашец и прави неустоимия за мен пчелен мед, който ям от, ако не се лъжа 5 годишен и досега най-голямото ми разболяване в живота е било настинка с малко болка в гърлото и леко зелени храчки. Затова, когато сте болни яжте пчелен мед и плодове! А пък пейте, когато ви душа иска... Аз тъй правя. Цитирай
yotzzo Отговорено Декември 9, 2006 Отговорено Декември 9, 2006 Веднъж слушах как Гергана Пирозова пя с бронхопневмония.Рядко съм слушал такова страхотно пеене! ... Цитирай
sa6tiat Отговорено Декември 9, 2006 Отговорено Декември 9, 2006 Гергана Пирозова? Дето пише у "Дневник"? Искам да се запозная с тая кака! Кво ли па слуша тя?.... Цитирай
AlFiA Отговорено Декември 10, 2006 Отговорено Декември 10, 2006 Въобще не стоплям коя е тази известна кака и какво точно пее. По фамилия само има някаква прилика - а дали има и нещо общо с Пеньо Пирьозов? Цитирай
CorvusCorax Отговорено Декември 11, 2006 Отговорено Декември 11, 2006 Не знам кое птиченце ти го е казало, имам само подозрения Няма как да не се съглася с Дъщерята на разбойника - като си болен не пееш, само си мечтаеш за това. Да, обаче, публика и колеги не питат болен ли си, когато имаш участие например. Тогава болен или не, пееш. То аз май в поседните години нямам излизане на сцена в отлично здраве. Но пък тук ми помага психиката (има я и тая част, щом е спомената в заглавието) - видя ли хората пред мен ми идва пауъра (тази прекрасна българска дума) и пея, все едно съм най-здравия човек на света. Иначе - разболея ли се, се лекувам. И гледам да не пея много. Цитирай
spaiki Отговорено Декември 11, 2006 Автор Отговорено Декември 11, 2006 Пълни глупости. Когато си болен, не пееш. Само мечтаеш за това. То нали знаеш че само с мечти до никъде не се стига!!! аз мечтатели певци не познавам-ти!!??А относно меда-това си е лекарство против куп гадории!!!но каквото и да си говорим то си е доказано дори и от величията в областа на "волкалното пеене"!!Имаме си даже и примери дошли в България, в не много добро здраве, но това ни най - малко си личи на сцената!!! :read: Цитирай
ronia Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 (Редактирано) Добре. Само да не ревете после Психиката и самоконтролът са важни по-скоро за да не се разболяваш... ама при толкова стрателно модериране от страна на онзи, дето цяла седмица държи дублирана тема в този раздел, някакси загубих желание да пояснявам мненията си. Редактирано Декември 12, 2006 от ronia Цитирай
Свилен Бас Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 (Редактирано) Имаме си даже и примери дошли в България, в не много добро здраве, но това ни най - малко си личи на сцената!!! :read: Ян Гилън, например :read: Редактирано Декември 12, 2006 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 12, 2006 Отговорено Декември 12, 2006 Има разлика между това, да пееш болен, и да пееш с болно гърло. Докато, когато човек е леко настинал, и има лека температура, наистина понякога може да звучи по-добре, когато гърлото е настинало, тогава гласа звучи ужасно, и пеенето в такова състояние може да ви докара хронично заболяване, като фарингит, или ларингит. Цитирай
Mandalay Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 Абсолютно съм съгласен с Евтим. Пял съм изморен до смърт или с температура, например, и това въобще не ми е пречело. Ако трябва да съм честен, сцената за мен е допинг, който ме вдига на 120% за секунди. Лекувал съм се от грип по този начин. Съвсем сериозно Обаче с болно гърло... дори лек дискомфорт ако усещам преди участието и изобщо преди каквото и да било пеене, знам че трябва да съм особено внимателен, за това че в някой момент гласа ми може да започне да дава проблеми. Тогава пия много вода поне час ПРЕДИ самото участие, защото за да има ефект, водата трябва да мине през стомаха и да се усвои от организма. След това пия много вода и по време на самото участие. Задължително добра разпявка преди пеенето, много вокал в мониторите, за да се чувам добре и да не се напъвам излишно да надвиквам инструментите. И всичко това, само при не много тежки проблеми с гърлото и ако не е абсолютно наложително да пея в лоша кондиция! ПП. Не си разглезвайте прекалено гърлото. Лишавайте се от някои неща, за които знаете, че ви се отразяват зле, но не и от всичко за което някога някъде сте чули или прочели, че на някой си му влияело зле. Експериментирайте с мярка и се калявайте Цитирай
AlFiA Отговорено Декември 18, 2006 Отговорено Декември 18, 2006 (Редактирано) И Евтим и Mandalay което пишете - да пееш с температура е най-големият абсурд. Когато си с температура си най-заразен!!! За колеги, за околни...:wall: Тогава ти е пикът на болестта, естественият процес на тялото, което качва градуси, за да да убие вирусите в него. Който е бил гледач болни бебета и деца с бронхити и вирусни бронхопневмонии го знае! Жалко че отнякога познавам една известна някога диригентка на детски хор как поощряваше деца, които идваха да пеят на обща неделна репетиция - с температура. П.С. Героизмът на децата да получат похвала спрямо болните й амбиции- беше нещо отвратително несъизмеримо Редактирано Декември 18, 2006 от AlFiA Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Декември 18, 2006 Отговорено Декември 18, 2006 Пълни глупости. Когато си болен, не пееш. Само мечтаеш за това. Аз пък не съм съгласен, защото съм го правил много пъти и е точно така.В цялата работа има и психологически момент, когато знаеш ,че си болен се мобилизираш вътрешно и нещата се получват добре.На това мнение беше и моята учителка по пеене, пък и личният ми опит го доказва.Не всичко е само техника и физически възможности. Цитирай
Recommended Posts