Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте!

Искам да сменя флойда на китарата си Ibanez RG 320 FM. Изработена е в Индонезия и въобще не съм доволен как се справя. Тя си е със заводското Edge Pro III bridge, но при него нямам опциата да повдигам / смъквам всяка струна по отделно, защото има два винта, които повдигат цялото тремоло. То колкото повече свири човек вижда недостатъците, така и аз........

Идеята ми е да го заменя с ново, пак Ibanez, което да пасва ( незнам дали ще се дълбае малко, при новото) и съответно това тремоло да е от много по-висок клас - да речем около 200лв +.

Ревю на китарата - тук.

Мога ли да го заменя с някои от тези тремолата - тук.

Благодаря Ви предварително!

Отговорено (Редактирано)

Не се занимавай с глупости, дай още някой лев и вземи ето това тук,

http://www.ebay.com/itm/Floyd-Rose-Gotoh-Guitar-Tremolo-Locking-Nut-Chrome-/251810618815?hash=item3aa1151dbf

дай го на лютиер да ти го сложи и забравяш. :yes:

Редактирано от Dean
Отговорено (Редактирано)

Китарата ти изобщо била ли е при лютиер?

Ако не - занеси я, може да се наложи изобщо да не сменяш нищо, а просто да се сет-не правилно.

Edge-3 при адекватен сет се държи безпроблемно, така че помисли върху този вариант, преди да харчиш пари за друг флойд.

Успех!

p.s. Все пак, ако решиш да сменяш флойда, с такъв на Gotoh / те правят цялата гама Edge tremolo на Ibanez /, съвместим с размерите на Edge-3 e единствено Edge Pro, който Ibanez  слагат на тяхната Prestige линия,след 2003 г.Мисля, че този, който ти е посочил Dean, също ще стане, но не съм го тествал! 

Редактирано от atanas_shishkov