AXE Публикувано Февруари 17, 2005 Публикувано Февруари 17, 2005 Абе лафим си тука с Феникс и викам я да пусна една тема във форума. Та значи учудихме се че на новите си китари Джеймс свири с EMG 81 на бридж и EMG 60 на нек Мен лично ми е много странно ритъм китара да се свири на нек пикъп Не би ли трябвало 60ката да е на бридж позицията Вие кво мислите? Цитирай
The_Boss Отговорено Февруари 17, 2005 Отговорено Февруари 17, 2005 Току що погледнах Master of Puppets S&M (видеото) и там ясно се вижда, че свири на bridge-a. Ама на мога да си обясня що си е сложил 60 на neck-a за ритъм като свири на bridge-а Цитирай
AXE Отговорено Февруари 17, 2005 Автор Отговорено Февруари 17, 2005 И аз :wall: На по старите му китари обаче са две 81ци - като на Кърк. Цитирай
edgecrusher Отговорено Февруари 17, 2005 Отговорено Февруари 17, 2005 И кое му е странното? EMG 81 e можеби най-добрия им пик-ап за бридж позиция?! Да не би да се бъркате от наименованията Rhythm/Treble на превключвателя на Лес Пол? Там Rhythm означава нек-позицията, Treble -> Бридж. Цитирай
pacman Отговорено Февруари 17, 2005 Отговорено Февруари 17, 2005 Да не би да се бъркате от наименованията Rhythm/Treble на превключвателя на Лес Пол?Там Rhythm означава нек-позицията, Treble -> Бридж. А така точно и аз тва щях да поясня че преди време и аз много се чудех Цитирай
AXE Отговорено Февруари 17, 2005 Автор Отговорено Февруари 17, 2005 И кое му е странното?EMG 81 e можеби най-добрия им пик-ап за бридж позиция?! Да не би да се бъркате от наименованията Rhythm/Treble на превключвателя на Лес Пол? Там Rhythm означава нек-позицията, Treble -> Бридж. Странно ми е това че 60 се води пикъп за ритъм, а Джеймс го слага на нек и свири ритъма с 81 на бриджа. Цитирай
wolfgang Отговорено Февруари 17, 2005 Отговорено Февруари 17, 2005 имайте предвид, че не е задължително ключа да е окабелен според стандарта! питайте бат' ви Ван Хален как е на неговите китари :-)) а Джеймс също може да е вложил творчески подход към китарите си ;-) Цитирай
AXE Отговорено Февруари 17, 2005 Автор Отговорено Февруари 17, 2005 Ами другия вариант е да свири ритъм китара с 60ката от нек позицията, което пак си е много странно (поне за мен). Ритъм от нек пикъп Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Февруари 17, 2005 Отговорено Февруари 17, 2005 Като се имат предвид и найлоновите му струни важно е че си вади СОБСТВЕНИЯТ саунд! Цитирай
AXE Отговорено Февруари 17, 2005 Автор Отговорено Февруари 17, 2005 :wow: :wow: :wow: Найлонови струни от адаптер НЕ се ловят!!! Те се слагат само на класическа китара. Джеймс и да свири на кухарка, то тя е western, т.е. с метални струни. Цитирай
Fenix Отговорено Февруари 18, 2005 Отговорено Февруари 18, 2005 Ами другия вариант е да свири ритъм китара с 60ката от нек позицията, което пак си е много странно (поне за мен). Ритъм от нек пикъп Не го прави. Използва го само за клийн. Все пак на не една или две песни той свири клиин ритъм Ритъм, както и хармоний свири както Хамет - на бридж на 81. (поне според С&М и Кънинг Стънтс ) Цитирай
AXE Отговорено Февруари 18, 2005 Автор Отговорено Февруари 18, 2005 Ти може да си му скивал позицията на превключвателя, ама не можеш да си сигурен на нея каква конфигурация отговаря. Макар че това което казваш е най вероятно де. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 18, 2005 Отговорено Февруари 18, 2005 То по тази логика не можеш да си сигурен и за това дали адаптера до мостчето е на бридж позиция!!! Цитирай
AXE Отговорено Февруари 18, 2005 Автор Отговорено Февруари 18, 2005 Bridge = Мост :arrow: бридж позиция се нарича тази до моста :read: Цитирай
Recommended Posts