lyu_records Отговорено Септември 29, 2015 Отговорено Септември 29, 2015 Май на никой не му се занимава да му стабилизира едно трафче със 7809 за 10мин. работа е Цитирай
DaftFunk Отговорено Септември 30, 2015 Отговорено Септември 30, 2015 Поляритета на 90 процента от ефектите е един и същ. Аз на дъската си имам EHX , Boss, Dunlop и DigiTech и всички са с един поляритет на захранването. Просто в момента не мога да кажа дали е - / + или + / - ..... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 30, 2015 Отговорено Септември 30, 2015 Ако може да се каже, че има стандарт, това е с плюса отвън и минуса вътре. Повечето са така. 1 Цитирай
lyu_records Отговорено Октомври 8, 2015 Отговорено Октомври 8, 2015 При мен всичките са на обратно, но аз съм си ги правил и не ги ползвам с батерия. Стандарта е в буксите на самите ефекти, идеята е като му се навре външно захранването и има батерия в педала да откачи плюса на батерията. Понеже пластината е от външната страна, единственият вариант от чисто механична гледна точка е да е вързано както на картинката горе, а от логическа гледна точка сигнала винаги е в средата. Следователно е възможно да има устройства на които плюса да е в средата но те на дали са предвидени да работят и с батерия. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 13, 2015 Отговорено Октомври 13, 2015 В съзвучие с Baby Thomas, и аз искам да потвърдя, че ползването на импулсно захранване за ефекти, трябва да става само след тест (и по възможност проверка на безопасността му). Ако знаете какво се продава по нашите (големи) магазини... зарядни и адаптери с по 0.3мм отстояние между "горещата" и "изолираната" страна на захранването.. и т.н. За ефекти, аз препоръчвам трансформатор (50-херцов) и след това стабилизация с линеен регулатор. Импулсно е още по-добре, но само ако е направено както трябва, а това по картинка, няма как да познаем. 1 Цитирай
lyu_records Отговорено Октомври 13, 2015 Отговорено Октомври 13, 2015 Импулсно само ако трябва над 1A-2A иначе не виждам смисъл от цялото упражнение. Цитирай
Akerfeldt Отговорено Октомври 13, 2015 Отговорено Октомври 13, 2015 (Редактирано) Абе не, че нещо, ама колко консумира един дисторшън? Обикновено са 20-30-50мА. Туй чудо излиза, че иска половин ампер. Егаааати Аз съм доволен от захранването RockPower. Редактирано Октомври 13, 2015 от Akerfeldt Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 13, 2015 Отговорено Октомври 13, 2015 (Редактирано) ^^ Смисълът е: 1. Леко е (може да си имаш по едно за всяко ефектче). 2. Осцилациите му са на висока честота, която по-лесно се филтрира и няма много от 50/100 - херцовия брум. Проблем е това, че трябва да е изработено добре и изискванията за безопасност трябва да са спазени (тук те се спазват по-трудно, заради доста по-малкото трансформаторче със секции, които ги делят няколко слоя изолационна лепенка. За няма пробив, трябва или трансформаторчето да е преоразмерено откъм изолация, или да е реализирано на феритен пръстен с намотки, които хем са изолирани, хем са отдалечени една от друга. Естествено, бушонче винаги помага също (много по-вероятно е, да изгори то, отколкото да се "взриви" трансформаторчето. ------------------------------------------------------ Повечето ефекти консумират 10-200 милиампера. 1-2 Ампера е изхвърляне, но е и преосигуряване. Във всеки случай, при голям изходен ток най-често филтрацията е доста по-лоша. Редактирано Октомври 13, 2015 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts