DJ SKRATCH Публикувано Ноември 29, 2006 Публикувано Ноември 29, 2006 Дали някой знае за някакъв по достъпен вариант на потенцилометър за CRYBABY (не става въпрос за евтин Дънлоп, а за някакъв аналог на др. фирма)? :think: Цитирай
Mephistofel Отговорено Ноември 30, 2006 Отговорено Ноември 30, 2006 Камене,БАЦЕ (подчертавам :green: ),сигурен ли си,че точно пот-а е проблемен? Драсни нещо повече,още малко инфо,пък някой може и да помогне? Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 30, 2006 Отговорено Ноември 30, 2006 Ако скърца значи е от потенциометъра,който за съжаление е капсулован и не може да се пръсне. Немаш грижи-сваляш го и минаваш по магазините за ел.чаркалак на "Пиротска"и си намираш-гледаш да е по параметри същия,и горе долу размера. Аз моя го смених преди 3 год. някъде,ма се да има такива-смешни пари са и никва разлика като работа. Цитирай
Nikifena Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 Ако скърца значи е от потенциометъра,който за съжаление е капсулован и не може да се пръсне.Немаш грижи-сваляш го и минаваш по магазините за ел.чаркалак на "Пиротска"и си намираш-гледаш да е по параметри същия,и горе долу размера. Аз моя го смених преди 3 год. някъде,ма се да има такива-смешни пари са и никва разлика като работа. Не е баш така.. Ако скърца гледаш от къде скърца и смазваш. Ако потенциометъра пука, пръщи и тн има една алтернатива за смазване, която е по-добра от купуването на нов евтин пот. Потенциометрите на крайбейбитата са много качествени потенциометри. Отвярял съм такъв, и малко трудно може да се намери (дори невъзможно потенциометър с това качество на нашият пазар. Затова: с еди клещи или с нещо под ръка разбиваш пласмасата на пот-а която обхваща керамичният диск на който е резистивната повърхност и крачетата на пот-а. Потенциометърът тогава се отваря, почиства и смазва много лесно. Остава затварянето, което можеш да го направиш с някакво лепило, но аз не препоръчвам ползването на канаколит и подобните на него лепила, защото те образуват по някога едно кофти петно от изпаренията си около мястото на залепване, което петно може и да се получи и върху резистивната повърхност и тогава пот-а трябва да се изхвърли. За това достатъчно добре става и с хелемекс, хелмевет и тн подобни лепила за обуща, налъми, цървули и дамски светлосини лачени обувки с токчета Благодаря за вниманието Цитирай
DJ SKRATCH Отговорено Декември 1, 2006 Автор Отговорено Декември 1, 2006 Мерси пичове! Ще опитам и двете неща. Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 (Редактирано) Ако скърца значи е от потенциометъра,който за съжаление е капсулован и не може да се пръсне ... Аз моя го смених преди 3 год. някъде,ма се да има такива-смешни пари са и никва разлика като работа. Не е баш така.. Ако скърца гледаш от къде скърца и смазваш. ..... ..... За това достатъчно добре става и с хелемекс, хелмевет и тн подобни лепила за обуща, налъми, цървули и дамски светлосини лачени обувки с токчета ... Да де, пращенето имах предвид,ама не рискувах да го отварям аграрски.Не забелязах разлика с евтин пот. BTW,оригиналния мисля че се търкаля из шкафовете някъде,ако му трябва на някой.Аз си продадох уа-то,уви. Редактирано Декември 1, 2006 от MDFk Цитирай
ditronix Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 Нямам представа как точно е конструиран този потенциометър,но навремето в завода имах прибори с подобни капсоловани потенциометри.Със свредло 1 мм.-за платки много внимателно се дупва капачката и после през отвора се пръска мехлема.Гаранцията за успех е 100%! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 2, 2006 Отговорено Декември 2, 2006 Най-добре си вземи оригинал. В нета има ВСИЧКИ части за КрайБейби на цени от 10 до 15$. Включително целите две платки, пота, етц. Всъщност доколкото видях има всичко освен корпуса и можеш да си сглобиш ориджинал КрайБейби без корпус за 30-40$ :green: Цитирай
Recommended Posts