Neven Публикувано Ноември 25, 2006 Share Публикувано Ноември 25, 2006 Интересуват ме разликите във функционалноста на тези два модела. В момента работя с Yamaha PSR9000, нaчина на работа с Tyros 2 едвали ще е много по различен. При ямахите когато си правиш регистрасии към даден стил, звученето на блендите се влияе от DSP ефектите кото си избрал кам саответния стил, в смисал дадена бленда от custom voice при два различни стила (с различни DSP настройки) звучи по коренно различен начин. До колкото знам (това си е лично впечетление не казвам че е така) при Korg примерно PA 80 custom блендите не се влиаят от смяната на стила по време на свирене. Ако някой е наясно с тези продробности ще сам благодарен ако драсне някой друг ред по темата. Друго което сам забелязал като голяма разлика e функционалноста на Pitch benda. При ямахите (това незнам дали се отнася за Tyros 2) служи само за понижаване и повишаване на самия тон, докато при Korg PA80 има параметри какво да променя на дадена бленда (примерно при някои бленди Pitch benda не криви а обогатява самото звучене). Това на моята ямаха немога да го постигна Доста хора ми рпепоръчват да си взема Korg PA 1 x като следващ клавир, аз пак сам си наумил да е Tyros 2, затова искам предварително да науча повече неща и за двата модела. Давайте мнения кой каквото знае да пише P.S. Поредната разлика кото е факт са колграмите: Tyros 2 - 14.5 kg (15.5 kg with music rest) Korg PA 1 x - 22 kg PSR 9000 - 22.5 kg (направо ми скъсва рамото когато го нося) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Ноември 25, 2006 Share Отговорено Ноември 25, 2006 И двата синта си имат своите приоритети ... Но ако е за лайв - Тайръс-а, ако е за студио - Корг-а. В подробности няма да навлизам, но гарантирам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nicky_p Отговорено Ноември 27, 2006 Share Отговорено Ноември 27, 2006 Roland G70!!!! Това е самосвирката!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
drummer_93 Отговорено Ноември 27, 2006 Share Отговорено Ноември 27, 2006 Може да не съм клавирист,ама като го видях туй 4удо,направо ей така останах- :wow: Ама и Корг-а е луд Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Neven Отговорено Ноември 27, 2006 Автор Share Отговорено Ноември 27, 2006 Явно последните модели на двете водещи марки неса влезли в употреба на българските музиканти, за да неможе никой да даде по-подробна информация :think: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
miro2bg Отговорено Ноември 27, 2006 Share Отговорено Ноември 27, 2006 (Редактирано) Ми като спечеля ей сега в неделя от тотото, ще си ги купя и двата за да направя сравнение :green: Ако някой друг иска ще му купя и на него! Редактирано Ноември 27, 2006 от miro2bg Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NoSoul Отговорено Ноември 28, 2006 Share Отговорено Ноември 28, 2006 Ако ти трябва за поп-фолк - корг-а е твоя избор. За всичко останало: Аз бих избрал Тайросът.... ..... но мълкни сърце. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
martist Отговорено Ноември 28, 2006 Share Отговорено Ноември 28, 2006 (Редактирано) TYROS 2 бие всичко!Може би съм пристрастен, но ямахата наистина е страшна.Ако няма да свирукаш поп-фолк и имаш кинти взимай докат' е време. Да не забравиш да се похвалиш кой инстумент все пак си купил. П.С. имам един приятел който свири с Корга само че ПА1Хпро.Събра ми очите.Такива чудесии прави не е истина.Но звукът си остава дървен и това е.(мое мнение) Редактирано Ноември 28, 2006 от martist Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Neven Отговорено Ноември 29, 2006 Автор Share Отговорено Ноември 29, 2006 martist, мерси отново за съвета, все пак аз съм направил своя избор и той е Tyros 2. Но ще имам възможност да го купя чак около март месец да се надявам и по рано но едва ли. Относно какво свиря това си е кръчмарска музика но го правя само заради парите - иначе няма как да ги изкарам. Ритъмния блус си ми е любимата музика - няма по хубаво нещо от това за мен Е след като си купя ямахата може да помисля и за корг тринити, но това ще е в далечното бъдеще Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rusnaka Отговорено Ноември 29, 2006 Share Отговорено Ноември 29, 2006 И аз съм за TYROS-a!!!!!!!!!!!!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Neven Отговорено Ноември 30, 2006 Автор Share Отговорено Ноември 30, 2006 Някой знае ли линк със снимки на Tyros 2 , но да са направени като Wallpaper Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
martist Отговорено Ноември 30, 2006 Share Отговорено Ноември 30, 2006 (Редактирано) Walpaper 1 Walpaper 2 Screensaver 1 Screensaver 2 ама куцо го написах това Wallpaper та знае ли се... Редактирано Ноември 30, 2006 от martist Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nicky_p Отговорено Декември 3, 2006 Share Отговорено Декември 3, 2006 Tyros няма семплинг !!! PA 1 X ИМА!!! Относно "дървено" звучене ....... абе не ми звучи дървено!!! По принцип тези инструменти не са правени за "ЧАЛГА" както се упоменава по-горе в темата. Те са правни за всичко друго, но не КОНКРЕТНО за чалга!!! И още много +'ове за КОРГа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ves_es Отговорено Декември 11, 2006 Share Отговорено Декември 11, 2006 Колеги саществуват 2 вида синтезатори : ROLAND & KORG убеден съм в това не веднъж Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Leclerc Отговорено Декември 12, 2006 Share Отговорено Декември 12, 2006 (Редактирано) Колеги саществуват 2 вида синтезатори : ROLAND & KORG убеден съм в това не веднъж прав си други няма би хепи :hello: Редактирано Декември 12, 2006 от Leclerc Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts