MrDeath Публикувано Май 21, 2015 Публикувано Май 21, 2015 Темата е глупавка, но наистина, ако се намери някой да помогне бих бил много щастлив. Издирвам точно тези пера. Джаз 3 Ултекс, но XL серията, т.е. по-глемият вариант. Ако някой знае онлайн или неонлайн магазин, в който се намират такива пера нека сподели. Тези, които аз знам (говоря български) - нямат. В томан има, но трябва да се поизчака. В краен случай ще поръчвам от там, но ако има как да избегна чакането би било чудесно. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Май 22, 2015 Отговорено Май 22, 2015 (Редактирано) http://www.thomann.de/gb/dunlop_ultex_jazz_iii_xl_24_pcs.htm Оглеждай се за колеги, които се събират за поръчка и я яхвай, или питай Динакорд дали не им се занимава да поръчват. Един пакет би трябвало да ти стигне за година, дори да ги губиш или да свириш траш Редактирано Май 22, 2015 от G.Varbanov Цитирай
MrDeath Отговорено Май 22, 2015 Автор Отговорено Май 22, 2015 Ще ми стигне за много повече, ама нали тва казах, че през Динакорд ще трябва да почакам и така ще направя в краен случай, въпросът е ако някой е забелязал я в някой магазин в София, я някъде другаде. Цитирай
Eagle5 Отговорено Май 22, 2015 Отговорено Май 22, 2015 В Динакорд няма ли...? В сайта пише че има на склад и от 1,38мм, и от 2мм. Врътни им един телефон...или са се объркали, или става въпрос за другия магазин... Цитирай
G.Varbanov Отговорено Май 22, 2015 Отговорено Май 22, 2015 Не са XL на сайта им Обаче не пречи да са объркали описанието като са ги въвеждали, така че звънни наистина. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 22, 2015 Отговорено Май 22, 2015 Не ви знам как гледате, ама си има Jazz III XL: http://www.musicworld.bg/bg/m_2900000/i_30408/f_648/Dunlop_47PXLN.html Подобно е и това на Петручката: http://www.musicworld.bg/bg/m_2900000/i_40092/f_649/Dunlop_427PJP.html По-голямо е от малките Jazz III, ама не е баш лопата: Цитирай
MrDeath Отговорено Май 22, 2015 Автор Отговорено Май 22, 2015 А ти как гледаш? Виж в заглавието, освен жжаз, освен 3, освен XL, пише и ултекс, тези които си показал са найлон. Както и да е де, те реално са малко по-големи от тези на Петручи, и може и да не свършат много работа, та се поотказах. А иначе 2та вида джаз 3 в динакорд мисля, че се различаваха по дебелина едните бяха 2мм, другите, 1,38. Цитирай
badValue Отговорено Май 22, 2015 Отговорено Май 22, 2015 пробвал ли си UltexSharp като алтернатива ... нямат "релеф", ама са доста приятни пък и имаш избор на дебелини.... Цитирай
MrDeath Отговорено Май 22, 2015 Автор Отговорено Май 22, 2015 (Редактирано) Пробвал съм какво ли не. Сега ще обясня защо търся тези конкретно. Петручи перата или малките джаз 3 ултекс имат заоблени върхове. Малко трудно ще обясня, но имам предвид не заострения връх, който е желан фийчър, а говоря за ръба на върха. Той е много готино заоблен и дава един специфичен тон, който търся. Проблемът е, че ми идват малко малки. Ултекс шарп перата имат идентичен връх като форма, но не е така заоблен и не дават този тон (който мецду другото първо не харесвах, но после се влюбих просто). Както и да е, ще дам шанс на зелените гейтърчета отново, нямат почти никаква атака, но при правилна употреба демек почти перпендикулярни на струната стават. Редактирано Май 22, 2015 от MrDeath Цитирай
Jim-ph Отговорено Май 22, 2015 Отговорено Май 22, 2015 вземи си някакъв по-голям + трион + 20мин работа ;-) Цитирай
MrDeath Отговорено Май 22, 2015 Автор Отговорено Май 22, 2015 По-голям не мога да си взема, ма той и сега не ми е малък. А тоя мурафет с триона хич не ми звучи гот. Цитирай
badValue Отговорено Май 22, 2015 Отговорено Май 22, 2015 няма какво да се лигавиш тогава като знаеш какво и защо търсиш .... ebay.co.uk ... 10GBP(24 бройки)с доставката от Лайпциг и за седмица са при теб..... това е което успях да намеря за 2мин П.П. винаги можеш да се заиграеш и да потърси повечко .... Цитирай
MrDeath Отговорено Май 22, 2015 Автор Отговорено Май 22, 2015 Кой се лигави бе приятелю, идеята беше, ако има някой да е мернал в някой магазин да каже "тук на тая улица има магазин, там има", както казах поръчване дали от ибей, дали от томан е крайният вариан. Цитирай
badValue Отговорено Май 22, 2015 Отговорено Май 22, 2015 (Редактирано) "лигавене" беше образно казано (не се сърди, нямах такива намерения) уви по- екзотични неща трудно се намират в БГ.... трябва да загубиш време в обикаляна/търсене .... пък и обикновенно нещата онлайн са по- евтини.... и по-бързо (специално за мен) получавам нещата П.П. Търся по (онлайн) магазини ... разпитвам по форуми, след 2-3 дена разбирам къде има ... (пък то ще се окаже, че са се изчерпили) , след това и от БГ се чака ...и т.н. и т.н. и т.н. и т.н. затова ако не е нещо съвсем просто и тривиално (или съм го забелязал "без да искам") от БГ рядко пазарувам Редактирано Май 22, 2015 от badValue Цитирай
G.Varbanov Отговорено Май 22, 2015 Отговорено Май 22, 2015 (Редактирано) Знам точно какво имаш в предвид с на Петручката перцата и Ultex-a. Същото като теб търся май и съм склонен да опитам XL. Нормалния Ultex ми е прекалено голям, а Petrucci ми идват много малки. Ако този XL е по средата между тях е твърде възможно да ми е перфектен. Другата разлика е, че гланцирания връх на петручката се усеща малко по-различно от този на Ultex-a. Ако намериш някъде свиркай да се ориентираме и ние Редактирано Май 22, 2015 от G.Varbanov Цитирай
Recommended Posts