Baby Thomas Публикувано Април 17, 2015 Публикувано Април 17, 2015 Една хич не лоша статийка от Music Radar, има доста верни и полезни неща и съвсем малко плява: http://www.musicradar.com/news/guitars/50-steps-to-better-electric-guitar-tone-528489 2 Цитирай
Лими Отговорено Юли 21, 2015 Отговорено Юли 21, 2015 (Редактирано) Това мнение напълно съвпада и с моето твърдо убеждение, което упорито поддържам и практикувам от години! "Buy a good acoustic and play it a lot. Not only do they sound fantastic, but it’ll promote sure, strong fingering when you switch back to electric, thus improving the clarity and sonority of your playing." Понеже през последните 7-8 години не свиря със струни по-тънки от 11-ки и то акустични, пръстите ми вече не могат да усещат 9-ки, които ми се струват като ластици, а 8-ците направо са ми като сополи. Проблем имах първите 2-3 години, защото пръстите често ми се схващаха, но от 3-4 години това отшумя и скоро не помня да ми се е схващал пръст. Редактирано Юли 21, 2015 от Лими Цитирай
Лими Отговорено Юли 22, 2015 Отговорено Юли 22, 2015 Нещо не съм много наясно с true-bypass. Имам BOSS - DA-2 | Adaptive Distortion и когато е изключено захранването му или махната батерията - през него не може да минава сигнала от китарата ми. Това значи ли, че не е true-bypass? А също така ползвам Harmony Singer | TC-Helicon, през който също преминава китарният сигнал за да задейства съответната вокална хармония, но и той като е изключен от захранване не пропуска сигнал от китарата ми. Това значи ли, че не е true-bypass? А дали тези педали имат буфер? Цитирай
shtur4o Отговорено Юли 22, 2015 Отговорено Юли 22, 2015 Отговора и на трите поставени въпроса от теб е "да". 2 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 22, 2015 Автор Отговорено Юли 22, 2015 Наличието или липсата на тру-байпас само по себе си не е нито предимство, нито недостатък. В определени ситуации е добре да има, друг път не - зависи кое в какво се включва и каква е връзката между тях. Когато разни психари като Пийт Корниш строят кастъм ригове те вземат предвид всяка джаджа по пътя на сигнала и съобразяват входни и изходни нива и импеданси дали трябва да има буфери между отделните ефекти и т.н. В крайна сметка се получава идеален вариант за "ефектиране" на китарния сигнал с минимални загуби на честоти, добавяне на шум и други гадости. 2 Цитирай
urgent Отговорено Октомври 20, 2017 Отговорено Октомври 20, 2017 Всеки китарен педал може да се направи true bypass с един допълнителен "мост" ако е нужно но не е за всеки работа Цитирай
Recommended Posts