atanas_shishkov Публикувано Март 27, 2015 Share Публикувано Март 27, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=r5E_hoPiaPk Страхотно свирене на Кольо - може да го подкрепите на долния линк, аз вече го направих https://www.jamtrackcentral.com/jtcguitarsolocontest2015/entry/691/ Успех! 16 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Март 27, 2015 Share Отговорено Март 27, 2015 (Редактирано) Ме тоо! (46) Редактирано Март 27, 2015 от Parni_Valjak Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grafarena Отговорено Март 27, 2015 Share Отговорено Март 27, 2015 Абсолютно съгласен - страхотно свирене ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Март 28, 2015 Share Отговорено Март 28, 2015 Благодаря ви, радвам се че ви харесва ! Аз направих трака за удоволствие и междудругото, та не съм мислил да го промотирам 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
atanas_shishkov Отговорено Март 28, 2015 Автор Share Отговорено Март 28, 2015 Заслужава си да се промотира, приятелю - чудесен е трака 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Heartman Отговорено Март 28, 2015 Share Отговорено Март 28, 2015 Я,я вундаба! +1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Март 28, 2015 Share Отговорено Март 28, 2015 Видях го още в началото , но не посмях да публикувам във форума Според мен не са много участниците на това ниво. Журито , ако е обективно и не се гледа само зрителския глас , би трябвало да е поне сред първите 5. Но цялата работа си е за реклама на сайт и по скоро не очаквам реални оценки Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Март 28, 2015 Share Отговорено Март 28, 2015 (Редактирано) БлагодаряЩ, Участвал съм в много подобни контести през годините, винаги стриктно за удоволствие и наистина не ме вълнува особено дали ще се класирам :-). Забавно да става! Но много благодаря на всички за съпорта!!!!! п.п. Между другото нямам много шансове , защото не обичам (а и не мога, нямам търпение) да си мисля солата, правя няколко импровизации, избирам най приличната и я пускам. Така, вероятно не се получават достатъчно ефектни тракове, но да си подготвям солата пък ми е тотално безинтересно Редактирано Март 28, 2015 от kolio_k 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Март 28, 2015 Share Отговорено Март 28, 2015 При Кольо няма слабо свирене Аз го слагам на върха на пирамидата в моята лична класация на БГ китаристите. 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
travelcaster2 Отговорено Март 28, 2015 Share Отговорено Март 28, 2015 Страхотно свирене! Личи си, че е спонтанна импровизация. Но все си мисля, че легендарните импровизатори са подготвяли солата си за вечерния гиг по цял ден. За да се докажат пред себе си и жестоката конкуренция. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Март 29, 2015 Share Отговорено Март 29, 2015 Благодаря ви и на двамата! Да, добре е човек да се подготвя, преди да излезе да свири, но там наистина е имало сериозна конкуренция, а ние, в наши дни свирим, предимно за себе си.A и не обичам да си набелязвам "хватки" с които да впечатлявам някого, напротив, опитвам се да се изчистя от тези останали от едно време, които са като са ми като тик и ме дразнят страшно много :-)! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Бицев Отговорено Март 29, 2015 Share Отговорено Март 29, 2015 Има и един интересен начин без предварително намислиляне: с мислехме в момента. От големи майстори съм чул, че при импровизация на моменти мислят като че композират песен (или инструментслна пиеса), нова 'тема' в рамките на темата. Като съм правил (жалки) опити да мисля по тоя начин, са ми казали, че импровизациите ми били предварително измислени - а не са! С такова мислене (за 'композиране' ако не на тема, поне на рифове) по-рядко изскачат технически акробатики, но пък има мелодия... А горната импровизация, Кольо, е много добра! [emoji106] Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
travelcaster2 Отговорено Март 29, 2015 Share Отговорено Март 29, 2015 (Редактирано) Кольо, при теб освен страхотното свирене ми харесва, че от силната си позиция можеш да бъдеш и самокритичен. Но защо да бягаш от себе си? Огромна част от публиката предпочита блуса пред джаза. Скот Хендерсън - невероятен джаз/фюжън китарист, с Трайбъл Тек, с Чък Кария, Джо Завинул и др. напоследък; има блус проекти, където доразвива Хендрикс! Стара любов ръжда не хваща. ^ Бицев, мисля, че тази композиционна техника, ползвана и в импровизацията се нарича Motivic Development. Редактирано Март 29, 2015 от travelcaster2 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Бицев Отговорено Март 29, 2015 Share Отговорено Март 29, 2015 Да, motivic също е част от това, макар че в джаза го разбират повече като вариации на мотив от темата (а иначе си е метод от класическото композиране 'от нищо'). Това, за което говоря, включва изсвирване на нов мотив 'от нищо' (нищо освен хармоничната структура на темата и подобаваща скала), а след това - въпросните му вариации. Мелодични, ритмични, тембрални... или никакви, защото добрият мотив заслужава да се чуе (и разпознае) отново някъде в солото Скот Хендерсън е именно един от тези, които го правят много добре. А оттук - темата за 'големия' блус отвъд 12те такта и пентатониката - е безкрайна и благодатна. Заслужава си отделна тема и вярвам Кольо също да се включи в нея, защото и той свири (с особен кеф) такива работи? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
travelcaster2 Отговорено Март 29, 2015 Share Отговорено Март 29, 2015 (Редактирано) Имам чувството, че говорим за едно и също. Това са техниките на Motivic Development от книгата на Bert Ligon "Comprehensive Technique for Jazz Musicians". Избираме мотив от 4-5 ноти. 1. Повторение на мотива. 2. Транспониране (преместване нагоре или надолу). 3. Смяна на скалата (от мажор в минор или обратно). 4. Фрагментация (отнемане на 1-2 ноти). 5. Разширяване (добавяне на ноти пред, след или вътре в мотива). 6. Секвенция (повторение на мотива няколко пъти възходящо или низходящо диатонично или на избран интервал). 7. Украшения или орнаментация (добавяне на горни, долни или и двете диатонични или хроматични ноти). 8. Увеличаване на нотните стойности (става по-бавен). 9. Намаляване на нотните стойности (по-бърз). 10. Инверсия. Ретроградност. Ретроградна инверсия. 11. Разместване (някои от нотите се местят октава горе или долу). 12. Всевъзможни комбинации от досега изброените техники. При всички тези проекции важно е мотивът да остава разпознаваем. Редактирано Март 29, 2015 от travelcaster2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts