mitko5000 Отговорено Март 24, 2015 Автор Отговорено Март 24, 2015 Взех си КРКтата rokit 8 g2. Но се притеснявам доста от едно нещо . Звука е различен от двете колони.. Пуснах за тест една нота от синтезатор, която се редува ту на едната, ту на другата колона и разликата е очевидна. Става въпрос за високите честоти. Огледах много добре tweeter-ите - нямат грешка. Абсолютно непокътнати без драскотина или каквото и да е по тях, което да личи. Трябва да уточня, че съм ги вързал по доста сакат начин. Има и един шум, който мисля, че е нормален защото са свързани с небалансиран изход от колоните. Ползвал съм 2 чинча към колоните към 3.5мм женски жак от другата страна и към това 3.5 мъжки жак и към компа. Кабелите са евтини, най-вече, този, който влиза в компа. Всички кабели са нови. Конфигурацията от кабели е временна и само за проба. Чудя се дали проблема е в кабела който влиза в компа... Другия го смених и няма промяна... Много се притеснявам да не съм се набутал като говедо... Надявам се, че е от кабели или защото свързвам през небалансиран изход.Стискам здраво палци и чакам идеи Поздрави ! Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Март 24, 2015 Отговорено Март 24, 2015 Какви идеи, като има две опции - твоя грешка и дефект на мониторите. От чисто статистическа грешка бих заложил на първото. Знаеш къде може да бъркаш, действай. Писането по форуми обикновено не върши работата. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Март 24, 2015 Отговорено Март 24, 2015 Много малка е възможността за друго освен повреда в мониторите. Ако липсваше звук , имаше изкривявания или брум - по-може да се очаква нещо със свързването или кабелите. Но намалени или липсващи високи честоти, това по-скоро е проблем в озвучителните тела. Трябва да се направи една проверка, като се подаде един и същ сигнал , едновременно в двата монитора. Така ще се избегне вероятността от грешки при свързванията, или разлика в левия и десен канал на всеки елемент от веригата преди мониторите - източник, компютър и т.н. Мисля, че ще е наложителна консултация със специалист, за да се направи точна преценка. 1 Цитирай
Steppenwolf Отговорено Март 25, 2015 Отговорено Март 25, 2015 KRK втора ръка ли са взети? Ако не, възползвай се от гаранцията. 2 Цитирай
mitko5000 Отговорено Март 25, 2015 Автор Отговорено Март 25, 2015 Да, втора ръка са. Няма нищо обезпокоително. Все едно нови са. Нито уферите, нито tweeter-ите. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Март 25, 2015 Отговорено Март 25, 2015 (Редактирано) Като няма нищо обезпокоително, защо си обезпокоен? Че и цял форум занимаваш? Редактирано Март 25, 2015 от Parni_Valjak 2 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 25, 2015 Отговорено Март 25, 2015 Завърти двете колони, за да установиш дали дефекта е от комп/кабели/преходници или от самите озвучителни тела (вържи дясна колона към ляв канал). 1 Цитирай
mitko5000 Отговорено Март 25, 2015 Автор Отговорено Март 25, 2015 @parni valjak имам в предвит, че няма нищо обезпокоително във външния вид. Звука се различава малко. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Март 25, 2015 Отговорено Март 25, 2015 (Редактирано) Стига с това "В предвиТ", че вече ми израстна на носа! Български език учил ли си ! Казва се ПРЕДВИД, без В и Т ! Когато пускаш тема, бъди добър да я следиш и да водиш смислен диалог с участниците в нея.Хората ти дават съвети, но ти не им отговаряш по същество и накрая няма никакъв смислен резултат! Направи това, което ти се препоръчва и дай отговор какъв е резултатът, за да може да се стигне до някакво разумно решение. Редактирано Март 25, 2015 от Parni_Valjak 2 Цитирай
mitko5000 Отговорено Март 25, 2015 Автор Отговорено Март 25, 2015 Приемам поправката, съжалявам. Пробвах с размяна на канали и смяна на кабели. Ефект няма. Утре ще ги занеса на хора, които да проверят дали има нещо разпоено или някаква повреда в електричеството. Дано е от това... 1 Цитирай
aarab Отговорено Март 25, 2015 Отговорено Март 25, 2015 Отзад на мониторите имаш HF level adjust. Провери дали на двете колони е еднакво. Както и волюмето. Но най-добре иди при някой с интерфейс да ги закачи и да ти каже какво чуваш, защото е силно вероятно и ти да не знаеш дали чуваш "различно" Ако са повредени, можеш да потърсиш продавача и да се надяваш, че е пич, иначе - лошо. Аз останах с впечатлението, че си купуваш нова техника и затова се изненадах от проблема. Пиши какво е станало Пиши и от кой град си, ако си в Сф, мога д ати кажа къде да идеш 2 Цитирай
mitko5000 Отговорено Март 25, 2015 Автор Отговорено Март 25, 2015 Ами не, за съжаление съм от Варна... Иначе това с интерфейса е вариант. Лошото е, че нямам познати хора които се занимават с музика. Определено ще се ослушвам дали някой може да помогне. Сигурен съм, че отзад врътките са на 0. Проверих ги много пъти. Направи ми впечатление, че като докосна съвсееем леко tweetera сякаш малко се подобрява звука. Надявам се да има нещо разпоено или от този род.Благодаря за помощта на всички. Поздрави! Цитирай
mitko5000 Отговорено Март 25, 2015 Автор Отговорено Март 25, 2015 Сега си пиша с един приятел. Той даде предположението, че tweetera е разлепен. Струва ми се възможно при положение, че като докосна говорителя звука се подобрява и променя. Иначе като цяло смяната на tweeter ми се струва мисията невъзможна. Надявам се да мога да оправя монитора по по-прост начин. Цитирай
aarab Отговорено Март 26, 2015 Отговорено Март 26, 2015 А що не ги върнеш на продавача, дето те е нашил? Цитирай
mitko5000 Отговорено Март 27, 2015 Автор Отговорено Март 27, 2015 Амии не става... Оправдава се. Аз пари от него няма да видя.. Цитирай
Recommended Posts