anomandrus Отговорено Юли 31, 2013 Отговорено Юли 31, 2013 1000-1200 лв. излиза една читава кабина. Във форума има някъде и DYI тема как се прави. Според мен да се дадат 2000 GBP е малко безмислено специално за кабина. Цитирай
dontwarrior Отговорено Юли 31, 2013 Отговорено Юли 31, 2013 Съгласен съм, това е годишния наем на помещението което ние наехме. Ако си сръчен ти препоръчвам да си направиш (ако естествено, наема на третирана репетиционна не изглежда по-добър вариант) Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юли 31, 2013 Отговорено Юли 31, 2013 (Редактирано) 1000-1200 лв. излиза една читава кабина. Във форума има някъде и DYI тема как се прави. Според мен да се дадат 2000 GBP е малко безмислено специално за кабина. Помисли за душ кабина Чудя се защо Abbey Road Studios са със 7 метра високи студиа, след като може да се записва вокал или нещо друго в 1 квадратен метър и височина 2 метра. Сигурно чавка им е изпила ума на глупавите ингилизи. ПП. Дали пък причината не е в евтиното ни мислене? Понякога имам чувството, че не сме в музикантски форум, а на сбирка на социално слаби хора. Всяка втора тема се върти около това как да онождаме дявола във въздуха, и как да прекараме логиката на природата. Всички сме бедни, ама е прекалено всичко да ни се върти около това. Редактирано Юли 31, 2013 от Parni_Valjak 2 Цитирай
emosms Отговорено Юли 31, 2013 Отговорено Юли 31, 2013 (Редактирано) Затова - който иска да си вдига шум на спокойствие, преди изобщо да си хаби от времето и да пита за акустично третиране (защото от гледна точка на 'обезшумяване' - файда йок), да си купи първо малка къща в покрайнините, в по-рядко заселен район, и пак - да се поинтересува от съседите и перспективите за развитие на района. Така изцяло отсяваме социално слабите. п.п. Социално силните не се интересуват особено от музика съм забелязал Редактирано Юли 31, 2013 от emosms 1 Цитирай
dontwarrior Отговорено Юли 31, 2013 Отговорено Юли 31, 2013 защо да няма - yamaha си го е написал: стая в стая, двоен под на тампони , вата и абсорбиращи панели. Е, няма да струва 1000 лева но не е и цената на къща в покрайнините. Цитирай
emosms Отговорено Юли 31, 2013 Отговорено Юли 31, 2013 (Редактирано) Колкото и да струва, зависи какво ще правиш в помещението и къде се намира. Слагаш един комплект барабани в стаята в стая и язък ти за марковите технологии. Имаш ли нужда от маркови решения за по-скоро половинчати резултати и спокойствие ??? Е, винаги може да свириш с четчици на барабани или нещо от сорта, пак да ползваш атенюатори, .....слушалки и т.н. Редактирано Юли 31, 2013 от emosms Цитирай
dontwarrior Отговорено Юли 31, 2013 Отговорено Юли 31, 2013 @ Yamaha: какъв е максималния SPL в твоята стая, който не се чува от съседите? Цитирай
Telerig Отговорено Август 1, 2013 Отговорено Август 1, 2013 (Редактирано) Как да го измери ако няма SPL метър, а дори и да намери къде точно да го постави спрямо звукоизточника? И при положение, че нормален човешки разговор е от порядъка на 60-70 dB SPL и вечерно време се чува през стените ако някой повиши тон - има ли смисъл от упражнението по мерене на SPL? Редактирано Август 1, 2013 от Telerig 5 Цитирай
7thString Отговорено Август 1, 2013 Отговорено Август 1, 2013 Къв повишен тон, в нашите смотани сгради се чува съседа отгоре като пикае, а в панелките сигурно през 2 етажа. 1 Цитирай
dontwarrior Отговорено Август 2, 2013 Отговорено Август 2, 2013 Е, той спомена за нощна работа с високи децибели, все пак има и блокове и блокове. Аз проблеми с шум и съседи там където съм нямам, но това си има цена. Но нали сме в България, тук за всяка идея пет човека ще се изредят да ти кажат как НЯМА да стане. Цитирай
Telerig Отговорено Август 2, 2013 Отговорено Август 2, 2013 Е не е въпроса да си казваме как няма да стане, а да водим конструктивен диалог с аргументи. Или поне аз се стремя към това. Понеже човека се засили да купува някакви пана, беше редно да се реагира своевременно за да се спаси от ненужен разход. При социално слаби хора като нас това е от жизнена важност. А за онождането на дявола във въздуха ( да цитирам втори път в тоя пост Валяка) в случая трябва да си кажем истината за да сме спокойни - шумо или звукоизолацията е скъпа екстра...или поне за нашите рекордни за континента в който живеем доходи. Само дето рекорда е по мизерия. Цитирай
dontwarrior Отговорено Август 2, 2013 Отговорено Август 2, 2013 Да, затова казах че няма да струва 1000 лв, по-скоро 3-4, говорим за двоен под на тампони за да не се предава вибрацията на педалите на касата и фус машината и на басовото кубе, солидна изолация с вата и акустично третиране срещу реверберация, ето една статия от SOS: http://www.soundonsound.com/sos/may08/articles/soundproofing.htm Реално за цената на готов вокален бут, би могло да се направи стая в стая, отделен е въпроса дали помещението ще се ползва за друго (дневна, спалня), което не ми могло да стане ако ще се блокират и прозорците. Както писах, това е годишен наем за отделно помещение за студио/репетиционна, така че си трябва трезва преценка. Особено ако жилището не е собствено..... Цитирай
7thString Отговорено Август 2, 2013 Отговорено Август 2, 2013 А готов ли си да декларираш конкретни числа - измерени и явни, за да се види дали подобно третиране ще има нужния ефект? Цитирай
dontwarrior Отговорено Август 2, 2013 Отговорено Август 2, 2013 Ако си прочел по-нагоре, аз не съм правил подобно помещение, но съм бил в такова където след затворена врата (по точно вратИ) не се чува/усеща звук. Не знам какъв беше SPL в помещението, но беше рок кит Ямаха барабани с хубаво Ампег кубе както и централно за вокали и клавишни с около 2 Х 300 W. Заради това попитах yamaha какви децибели има предвид. Аз нямам собствено помещение, иначе бих опитал да направя такава кабина на по-късен етап, засега ползвам както казах бившо студио където проблеми със съседи няма, a и изолацията с вата беше направена. Ние добавихме абсорбиращи панели и ни остават само basstraps. Бившите наематели са свършили добра работа, защото след затваряането на единствената врата, почти не се чува, но и ние работим главно с синтезатори, семплери и това е по-управляемо от живи интрументи където динамиката е друга. Цитирай
anomandrus Отговорено Август 16, 2013 Отговорено Август 16, 2013 Ех, примера на колегата Валяк с Аби роуд беше много на място. Ами какво да правим, колега, работим с каквото имаме и можем. Като забогатеем малко ъпгрйдваме и мечтаем. Това е то.. Не знам в БГ да има форум за ПО-богати музиканти.. 2 Цитирай
Recommended Posts