Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)
Интересно ми е обаче да науча повече специфично за записването на звука от китарно комбо...има ли желаещи да поспрат спора и да кажат нещо по тема? (освен Synchu  B) )

де'а вкарА ме в 6-та глуха :)

Сметам дека, че от серията Recording The Guitar по-обширно писано знание по запис на китари освен практиката нема :) Така че си прочети 2-300-те страници урок хехехехе ":)Е има тук таме разни тънки трикове, обаче в крайна сметка тъй като немам 4-50 квадрата студио и 4 микрофона трудно мога да ги изпробвам хехехе :P

А ся по спора. Абе големи сте маскари - изядохте го човека:P ...и донякъде сте прави - Дан, тва че тук има известна анонимност, предполага подценяване на нечии знания или възможности ама 'земи се спри, а?;)

Превод/не'превод - глупости на квадрати - все пак да не забравяме, че не всички четат свободно английски едно и две доста трудно ще го синтезират в толкова кратка и полезна форма.

А на IvanDtr можем само да изкажем огромна благодарност :) (във формАта на :):D:P, ако дай Боже все пак се засечем по трасето нейде ) за големия труд и време, които е инвестирал в тази дейност.

Хау!

:):):)

п.с. "Ивентайд" е шекерена работа. Хитрец си ти "____" :lol: ъпгрейдна ли Event-ите?:lol:

Редактирано от synchu
  • Отговори 61
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
....а за "Eventides".... аз ползвам един DSP7000, уж върши работа ама като че ли ако почна да го наричм правилно ще вади по -добръ саунд, а? Какво мислиш? Нещо не съм много наясно, сорре!!!!......

Опа .... :headbang:

Аз по харесвам серията 9хх, дето е с големите копчета като на компютър ПРАВЕЦ 82 :headbang:

Хаххахахаххахахахахах

Отговорено
....а за "Eventides".... аз ползвам един DSP7000, уж върши работа ама като че ли ако почна да го наричм правилно ще вади по -добръ саунд, а? Какво мислиш? Нещо не съм много наясно, сорре!!!!......

Опа .... :)

Аз по харесвам серията 9хх, дето е с големите копчета като на компютър ПРАВЕЦ 82 :)

Хаххахахаххахахахахах

е едното е harmonizer другото е programmable dsp .... malko trudno se sravniavat :)

Отговорено (Редактирано)

Опа .... :headbang:

Аз по харесвам серията 9хх, дето е с големите копчета като на компютър ПРАВЕЦ 82 :bravo:

Хаххахахаххахахахахах

е едното е harmonizer другото е programmable dsp .... malko trudno se sravniavat :bravo:

Нищо. :bravo: Аз и без това само за мебели ги ползвам - ей ма на --->>> :D :D

dann7.jpg

Редактирано от visiondann
Отговорено

Опа .... :bravo:

Аз по харесвам серията 9хх, дето е с големите копчета като на компютър ПРАВЕЦ 82 :bravo:

Хаххахахаххахахахахах

е едното е harmonizer другото е programmable dsp .... malko trudno se sravniavat :bravo:

Нищо. :D Аз и без това само за мебели ги ползвам - ей ма на --->>> :D;)

dann7.jpg

:headbang: абе човече остава ли ти време за свирене малееееееее.е.аааааааахти техниката

Отговорено

ми добре аз в случая мога да кажа че имам само един що годе свестен и тва е RODE NT1A и е много чувствителен тва ми е голяма болка. минава през миксер и влиза в компа. ползвам поп-уп филтър на стаг за вокал и за киатара комбинирам този микрофон с един мъничък акг/контактен кондензаторен/

Отговорено
ми добре аз в случая мога да кажа че имам само един що годе свестен и тва е RODE NT1A и е много чувствителен тва ми е голяма болка. минава през миксер и влиза в компа. ползвам поп-уп филтър на стаг за вокал и за киатара комбинирам този микрофон с един мъничък акг/контактен кондензаторен/

Предполагам че проблема от чувствителността се появява като записваш вокали (по това което си пост-нал). Позваш ли лимитер като записваш?

Отговорено

Прегледах набързо рози модел мик. Най-вероятно той ще е по-удачен при запис на китари, отколкото вокали.

Но ако записваш вокали и имаш проблеми с динамиката

- позлвай лимитер, вероятно ще ти спести много главоболия;

- накрая ползвай De-Esser за вокалните тракове (задължително). Надявам се това значително да подобри резултата.

кажи какво е станало!!

Отговорено
Е не мисля че De-Esser е задължително.

Де-есер ще е много необходим ако се записват вокали с много чувствителен микрофон. Иначе "сссс"-овете ще пробиват повече от нужното.

• 4 weeks later...
Отговорено

mics%20004.jpg

....Това е чест от микрофоните ми, не мога без нито един от тях.....Харесвам см57 пред китарното комбо и Гефел м70 на 1.5 метра от него......U70 за рум, глас , штраих..........всеки от тях си има място в студиото.........всеки си има своя си звук........и динами4ните и кондензаторните...........