Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Абе хора, тая програма е наистина много сложна. Ненужно претрупана и с много бъгове. Пробвах няколко версии във времето (3 години назад), и смея да кажа че не си заслужава да се мъчиш с нея. Не виждам какви са и толкова предимствата. Карай с Sonar и тв'а е, по възможност 3-та или 4-та версия. Има си всичко необходимо. Дори и VST-тата можеш да ползваш. E хубаво е да имаш и един Adobe Audition версия 1.5 по възможност, Също така и един WaveLab, за мастеринга и това е всичко. Цялата тая купчина от програми е по лесно да се научи отколкото скапания Cubase. Да ме извиняват Steinberg имат и добри решения обаче тук не са се постарали. :godbless:

Отговорено
Абе хора, тая програма е наистина много сложна. Ненужно претрупана и с много бъгове. Пробвах няколко версии във времето (3 години назад), и смея да кажа че не си заслужава да се мъчиш с нея. Не виждам какви са и толкова предимствата. Карай с Sonar и тв'а е, по възможност 3-та или 4-та версия. Има си всичко необходимо. Дори и VST-тата можеш да ползваш. E хубаво е да имаш и един Adobe Audition версия 1.5 по възможност, Също така и един WaveLab, за мастеринга и това е всичко. Цялата тая купчина от програми е по лесно да се научи отколкото скапания Cubase. Да ме извиняват Steinberg имат и добри решения обаче тук не са се постарали. :godbless:

Е въпрос на навици! :godbless:

Преди 3, 4 години и аз бях като теб! :godbless:

Сега ги знам всичките тези програми и избора си е мой! :hello:

Отговорено
Абе хора, тая програма е наистина много сложна. Ненужно претрупана и с много бъгове. Пробвах няколко версии във времето (3 години назад), и смея да кажа че не си заслужава да се мъчиш с нея. Не виждам какви са и толкова предимствата. Карай с Sonar и тв'а е, по възможност 3-та или 4-та версия. Има си всичко необходимо. Дори и VST-тата можеш да ползваш. E хубаво е да имаш и един Adobe Audition версия 1.5 по възможност, Също така и един WaveLab, за  мастеринга и това е всичко. Цялата тая купчина от програми е по лесно да се научи отколкото скапания Cubase. Да ме извиняват Steinberg имат и добри решения обаче тук не са се постарали.  :godbless:

:read:

Любезни приятелю,

Аз работя и с двете програми еднакво добре. Мога да споделя впечатления.

От двете бъгав е Сонара. Колко VST синта можеш да сложиш и да работи, без да прави dropout ? Най - много три - четири. Сложиш ли повече - на около 30 такт почва да спира, защото претоварва и процесора, и харда. В Cubase слагам 15 -16 синта и процесора ми е на около 30 %, диска не мърда. За твое сведение, машината ми е P4 2.8GHz, 1Gig Ram. Не споменавам семплерите - там положението на Сонара става трагично.

Колко аудио файла барабар с много плъгини инсертвани, може да просвири един Сонар? Не повече от 16.

Същото количество плъгини и двойно повече аудиотракове - в Cubase.

Направи си един експеримент - пусни Сонар, натовари го до откат, което не е особено трудно и си погледни работата на процесора в Task Manager - a на Windows -a. Направи същото със Cubase и ела се обади.

На мен ми се струва, че се изказваш доста неподготвен.

Сонара е чудесен за миди файлове. Cubase обаче - за по - сериозна и професионална работа. Да, по -сложен е - е, сядаш, учиш и напредваш.

-----------------------------------

P.S.: И кажи на брат си да замени тия морално остарели саунд фонтове със истински семпли - така барабаните му ще станат доста по - динамични и истински.

Със здраве.

:hello:

Отговорено
Абе хора, тая програма е наистина много сложна. Ненужно претрупана и с много бъгове. Пробвах няколко версии във времето (3 години назад), и смея да кажа че не си заслужава да се мъчиш с нея. Не виждам какви са и толкова предимствата. Карай с Sonar и тв'а е, по възможност 3-та или 4-та версия. Има си всичко необходимо. Дори и VST-тата можеш да ползваш. E хубаво е да имаш и един Adobe Audition версия 1.5 по възможност, Също така и един WaveLab, за  мастеринга и това е всичко. Цялата тая купчина от програми е по лесно да се научи отколкото скапания Cubase. Да ме извиняват Steinberg имат и добри решения обаче тук не са се постарали.  :godbless:

:read:

Любезни приятелю,

Аз работя и с двете програми еднакво добре. Мога да споделя впечатления.

От двете бъгав е Сонара. Колко VST синта можеш да сложиш и да работи, без да прави dropout ? Най - много три - четири. Сложиш ли повече - на около 30 такт почва да спира, защото претоварва и процесора, и харда. В Cubase слагам 15 -16 синта и процесора ми е на около 30 %, диска не мърда. За твое сведение, машината ми е P4 2.8GHz, 1Gig Ram. Не споменавам семплерите - там положението на Сонара става трагично.

Колко аудио файла барабар с много плъгини инсертвани, може да просвири един Сонар? Не повече от 16.

Същото количество плъгини и двойно повече аудиотракове - в Cubase.

Направи си един експеримент - пусни Сонар, натовари го до откат, което не е особено трудно и си погледни работата на процесора в Task Manager - a на Windows -a. Направи същото със Cubase и ела се обади.

На мен ми се струва, че се изказваш доста неподготвен.

Сонара е чудесен за миди файлове. Cubase обаче - за по - сериозна и професионална работа. Да, по -сложен е - е, сядаш, учиш и напредваш.

-----------------------------------

P.S.: И кажи на брат си да замени тия морално остарели саунд фонтове със истински семпли - така барабаните му ще станат доста по - динамични и истински.

Със здраве.

:hello:

Дай, Бояне! Дай!

Сол и Пипер :godbless::godbless:

Отговорено

Бояне, чест ти прави, че умееш да боравиш с Cubase. :godbless: НО!! за бъговете, има си ги. Колкото до сонара в реано време не ми трябва да използвам 1000 VST-та, вълнува ме само експериментално да чуя как ще звукне даден инструмент. А освен това някъде да съм споменал че е добър аудио редактор НЕ. Неслучайно съм изброил още две програми, които вършат тази работа. Като едната е и на любимата ти фирма Steinberg, доста упростена, достъпна за всеки, и освен това с много добри възможности за mastering и работа с VST.

Отговорено

... е тука скивай един шот от Сонар Продюсер Едишън. Празен проджект с шест VST / DX синта. Той е спрел преди да тръгне :godbless:

SONAR SHOT

33 % процесор без нищо, само от присъствието на синтовете.

:godbless:

Тава е положението. Сори.

Отговорено
... е тука скивай един шот от Сонар Продюсер Едишън. Празен проджект с шест VST / DX синта. Той е спрел преди да тръгне :rolleyes:

SONAR SHOT

Верно е "дървена далавера" относно натоварване :rolleyes: И направо ме дразни зверски често... (на Уейвс примера за рок продукция си е чиста проба изпитание да го подкараш)....освен това има и мемъри лиикове и тредовете и процесите също не ги управлява добре (тук малко професионално изкривяване :godbless: )

Ама пък на мен ми е по-удобен за работа (така е думата просто, не че "работя" кой знае колко добре с него :rolleyes: ).

Трябва да взема пак да инсталирам Кюбейза....не че и той няма бъгове...ама то нали затова е софтуер...

Отговорено

@synchu

За миди е удобен. Ама като правиш нещо , трябва само да си представяш как ще звучи със VST тата. ;) Не можеш да ползваш такъв ресурс, като в Cubase-a. Бих казал - за съжаление. Когато си взех машината, първо качих Sonar 3.01. Кефя се и почвам да си качвам си синтовете един по един; и тва нещо обаче почва да спира. Панирам се, че на компа му има нещо. Сложих и Cubase SX 2 и почнах да сравнявам. Писах дори във форума на cakewalk.com да питам аджеба кво е туй чудо, що така. Пуснах им даже едно сравнение между двете програми, те зеха, че брадясаха. Веднага налетяха ня`кви глави и викат: е, така си е, супер си е програмата, то това си е нормално , не сравнявай Q със S , щото нещата стоят по различен начин. И хич и не гледай процесора в Task Manager- a, нищо , че е зает 90 - 95 %, това тебе не те интересува..

Да, де, ма кат` спира - гледам. :godbless::godbless:;)

Та моите впечатления са , че откак се появи SX серията, даже по - рано - петицата, Cakewalk зверски издишат. Нищо, че много се хвалят. :wow:

:idea: Качи си ги и двете да ги имаш и учи Cubase -a. Ще видиш, че много скоро ще спреш да пускаш `одещата торта.

;)

Отговорено

Cubase е огън продукт!!! и не съжелявам че го оптах сериозно.:rolleyes: Благодарение на бат'Боян :rolleyes: Само дету най накрая се отказах от барабанописането в него :)ГОлям гърч е да напише барабани за цяла песен...Но импортвайки файлове с с направени барабани записах няколко китари и се насрах!!!!Като цяло мисля че това е програма задължителна за всички които се занимават с музика независимо колко сериозно е заниманието.

Пак да кажа че е един великолепен продукт! и съжелявам че толкова време съм го отбягвал.Амин!

Отговорено
... е тука скивай един шот от Сонар Продюсер Едишън. Празен проджект с шест VST / DX синта. Той е спрел преди да тръгне  :D

SONAR SHOT

:(

B)

ХЕХЕХХ ХХХ ХАХАХХАХХ Х

тоя скрин шот е алабала

с гуитар риг и з3та+

Компакт

и кубеиса ще ти се насере

аиде

ся

не бъзикай начинаещите моля! ;)

в кубасе ще е същото

а и кои дривер си лупнал в сонара да не би ВДМ

ама и с азио пак е така

ХОРА

30 40% е НОРМАЛНО!!!

но го слушайте

Отговорено

Ейй НАЛБАААНТОВ !

Оди гледай, дано да можеш да броиш !

CUBASE

Да ти ги преброя, ако искаш, а..

В Сонара са шест VST инструмента, в Кюбеиз са дванайсет. Сонара е на 33 %, Кюбеиза - на 31 %

Оди се гръмни некъде!

bash.gif

B)

Отговорено
Ейй НАЛБАААНТОВ !

Оди гледай, дано да можеш да броиш !

CUBASE

Да ти ги преброя, ако искаш, а..

В Сонара са шест VST инструмента, в Кюбеиз са дванайсет. Сонара е на 33 %, Кюбеиза - на 31 %

Оди се гръмни некъде!

bash.gif

B)

Гръмнаг се!

тва е.