peshun Отговорено Август 3, 2005 Отговорено Август 3, 2005 Здравейте,от няколко дни използвам CUBASE SX 3 Проблема е че,някой от миди файловете ми ги отваря в един (общ) трак.До преди това сам използвал LOGIK там ги отваря без проблеми-на колкото трака са записвани. Някой знае ли за какво става въпрос. Благодаря предвърително. Пешо Цитирай
BlueZone Отговорено Август 3, 2005 Отговорено Август 3, 2005 Вероятно тези които ти ги отваря на един трак са Type 0. Ако е така - отиди си в лоджика и ги експортни като Type 1. Цитирай
peshun Отговорено Август 3, 2005 Отговорено Август 3, 2005 Благодаря за бързия отговор. Аз точно това правя (отварям ги в Лоджик и ги експортвам) тогава няма проблем.Значи няма начин да се настрой Cubase по някакъв начин?! Цитирай
ecmjazz Отговорено Август 3, 2005 Отговорено Август 3, 2005 След като го заредиш в Cubase - десен бутон върху съответния клип и от менюто - MIDI > Dissolve Parts Цитирай
Steppenwolf Отговорено Август 3, 2005 Отговорено Август 3, 2005 Работил ли си с Cakewalk Sonar 4? Мисля, че ще ти реши проблемите Нищо лично ама Cakewalk... Споделям ти мнението, приятел... за CakeWalk. Някой спомена Harmony Assistant ли? Ех, минало. Нелоши спомени имам с тях (Harmony & Melody Assistant). Бяха едни от първите ми едно време, но като цяло мнението ми е, че са бая у гьола. Цитирай
mila_kara Отговорено Август 3, 2005 Отговорено Август 3, 2005 Някой спомена Harmony Assistant ли? Ех, минало. Нелоши спомени имам с тях (Harmony & Melody Assistant). Бяха едни от първите ми едно време, но като цяло мнението ми е, че са бая у гьола. :think: м-да-а-а-а! Това са едни от най-добрите програми за нотиране! Ненадминати са в удобството и възможностите, които предлагат! За другото...има си допълнителен софтуер, който, както иска! Сори, че не по Nuendo-то. А него наистина си го бива! :hello: Цитирай
phile Отговорено Август 3, 2005 Отговорено Август 3, 2005 аз си мислех че Finale и Sibelius уж ги тачат най-много за нотация пък то къде била истинат.... Цитирай
mila_kara Отговорено Август 3, 2005 Отговорено Август 3, 2005 аз си мислех че Finale и Sibelius уж ги тачат най-много за нотация пък то къде била истинат.... Sibellius не изкарва звук през виртуална звукова карта. За Finale нищо не мога да кажа, чувала съм, че е програма за професионално обучение в музикални институции. За всеки истината е някъде там... Цитирай
phile Отговорено Август 3, 2005 Отговорено Август 3, 2005 аз лично нямам никакъв опит с тях за това си и питам Цитирай
Steppenwolf Отговорено Август 3, 2005 Отговорено Август 3, 2005 (Редактирано) Мдам... :think: Тук моето мнение не съвпада много с това на mila_kara относно софтуера на Myriad (Harmony & Melody), т.е., за мен поне не са сред най-добрите програми за нотация! Но и не бих ги изхвърлил в края на класацията в никакъв случай. Имат известно удобство, особено откъм интерфейс. В противен случай, надали съм щял да ги използвам и да ги пазя все още на харддиска си. А и лично аз рядко нотирам музиката си с класическа нотация. @phile, не си мислил грешно, де. Най-доброто е това, което ни е най-удобно и най-добре задоволява нуждите ни. Редактирано Август 3, 2005 от Stone Цитирай
progressive Отговорено Август 4, 2005 Отговорено Август 4, 2005 аз си мислех че Finale и Sibelius уж ги тачат най-много за нотация пък то къде била истинат.... Sibellius не изкарва звук през виртуална звукова карта. За Finale нищо не мога да кажа, чувала съм, че е програма за професионално обучение в музикални институции. За всеки истината е някъде там... значи... Finale не е програма за професионално обучение в музикални институции, а професионална програма за нотопис и предпечатна подготовка. същото се отнася и за Sibellius! а Нуендото изобщо няма тези възможности(според мен) които имат Sibellius, Finale и Encore за предпечат!!! Цитирай
mila_kara Отговорено Август 4, 2005 Отговорено Август 4, 2005 По-скоро разширената версия на Finale - Academic е предназначена for the use of qualified faculty, college students, music ministers and music ministry representatives. Разбира се, че освен за ползване от професионалисти, тя служи и за обучение поне за college students. А професионалният нотопис и предпечатна подготовка не са предимство само на тази програма. Едно от най-важните предимства , които виждам от описанието е, че Human Playback makes your music sound like live musicians are playing it - even if you entered your notes with a mouse! Може би, там саундът е наистина по-добър! Но...темата, май, беше друга! Цитирай
Steppenwolf Отговорено Август 4, 2005 Отговорено Август 4, 2005 (Редактирано) Въпросните програми на NA са съсредоточени към нотопис, което значи, че сами по себе си звукът не е техен приоритет. И са сред най-добрите и употребяваните - софтуерни бестселъри. Дори и като звук съм усетил разликата, понеже съм използвал софтуера и на Native Instruments (не забравяйте KONTAKT Player!), и на Myriad (два са пионерите за мен - Steinberg и Native Instruments). Като завършен продукт, почти няма място за сравнение и след такава битка Myriad излизат посинени от минуси. А като звук има още какво да се желае от тях, поне малко - чуват се дефекти понякога, което е недопустимо, според мен и моите еталонни нива. Да, наистина се отклонихме от темата, извинения за продължителния офтопик. beer time Редактирано Август 4, 2005 от Stone Цитирай
Recommended Posts