Baby Thomas Отговорено Ноември 6, 2008 Отговорено Ноември 6, 2008 Вече се писа, но все пак - Cubasis VST е старо и калпаво, не се занимавай. Цитирай
zombie Отговорено Ноември 8, 2008 Отговорено Ноември 8, 2008 здравейте.понеже въпросът ми е свързан с Cubase реших да го задам тук за да не отварям нова тема.Питането ми е дали може да се сложи VST плъгин върху даден трак с който да се работи в реално време докато вървят всички останали тракове но пипайки корекциите на плъгина той да засяга само селектирания трак без останалите.Плъгин който да е закачен за канала и да влияе само на него но да могат да се променят корекциите докато вървят останалите писти и да засяга само канала на който е сложен. дано да съм се изразил правилно.доста време цъках из програмата и не успях да го направя.може би е пред мен и е доста просто но... мерси предварително Ами може разбира се. Нали въпросния VST Plugin си е на един канал. Тоест той ти обхваща само 1 трак, там където си го заредил. А за това, докато вървят всички останали... ами селектираш там докъдето искаш да ти върви, даже по-удобно е да го пуснеш на repeat mode , така, че да не ти се налага всеки път да пускаш от начало и вече си правиш настройките и корекциите, които искаш в/у дадения трак. Марина Цитирай
... Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 здравейте.понеже въпросът ми е свързан с Cubase реших да го задам тук за да не отварям нова тема.Питането ми е дали може да се сложи VST плъгин върху даден трак с който да се работи в реално време докато вървят всички останали тракове но пипайки корекциите на плъгина той да засяга само селектирания трак без останалите.Плъгин който да е закачен за канала и да влияе само на него но да могат да се променят корекциите докато вървят останалите писти и да засяга само канала на който е сложен. дано да съм се изразил правилно.доста време цъках из програмата и не успях да го направя.може би е пред мен и е доста просто но... мерси предварително Ами може разбира се. Нали въпросния VST Plugin си е на един канал. Тоест той ти обхваща само 1 трак, там където си го заредил. А за това, докато вървят всички останали... ами селектираш там докъдето искаш да ти върви, даже по-удобно е да го пуснеш на repeat mode , така, че да не ти се налага всеки път да пускаш от начало и вече си правиш настройките и корекциите, които искаш в/у дадения трак. Марина май не се разбрахме нещо или аз имам проблем тогава с cubase-a. за да работя с определен плъгин след като селектирам трак-аизбирам си кой плъгин искам и ми позволява да променям само селектирания трак.съответно си цъкам preview и си върви трака и аз си пипам настройките но за да го чуя как ще звучи въпросния трак с останалите трябва да цъкна на плъгина да обработи трака и тогава да го чуя.Мисълта ми е че самия плъгин не ми позволява да обработвам трака докато вървят останалите.До колкото знам за тази цел звукозаписните програми си вървят с отделен хардуеър който позволява да се прави това.Ти спомена че плъгина си е на един канал.Как по-точно активираш плъгина на канала а не на записания трак? Цитирай
b-boy-kesh Отговорено Ноември 13, 2008 Отговорено Ноември 13, 2008 Здравейте, От доста време се опитвам да разбера от къде идва проблема , но неможах и реших да пиша тук тъй като има майстори с Кюбейз и предполагам ,че ми помогнете . Та по темата ... когато си направя нов проект в кюбейз , след това нагласям си инструментали , вокали и т.н. и идва ред на ефектите , когато си избера даден ефект примерно Ехото и натисна бутон "Processed" нищо не се чува , пък по принцип нали трябва да се чуе как ще звучи вокала или бийта там каквото ще да е с дадения ефект , но при мен не се получава това. От какво може да е проблема ? Нямам АЗИО драйвъри , дали не е от това ? Или ако е от друго моляви кажете . Поздрави. Цитирай
Heartman Отговорено Ноември 13, 2008 Отговорено Ноември 13, 2008 Здравей!Доколкото разбрах ти слагаш ефектите от бутона Audio после Plug-ins и след това избираш ефект примерно Delay.Ако е така трябва да ти излезе един прозорец на който има бутон Preview и когато го натиснеш трябва да ти възпроизведе трака с ефекта и ,ако ти харесва тогава натискаш Process и се запаметява трака с ефекта.Има и друг начин да сложиш ефект натискаш бутона за еквилайзера на трака,където излиза основния плъзгач за усилване на трака и 4-бандов еквилайзер и там има колонка с черни правоъгълни прозорци.Когато щракнеш на някой от тях ти излиза меню с ефекти и тогава си избираш ефекта без той да се запаметява върху трака.Така по-лесно можеш да сменяш ефектите и вече когато запаметяваш песента тя ще се запамети с ефектите които си избрал.Надявам се да съм бил полезен! Цитирай
b-boy-kesh Отговорено Ноември 13, 2008 Отговорено Ноември 13, 2008 (Редактирано) Здравей, Ами да точно по този начин с десен бутон и т.н. слагам ефектите но нищо се не се чува като натисна Prewiev да чуя как се звучи самия трак с дадения ефект Това ми е целия проблем общо взето П.п. Междудругото къде се намира еквалайзера ,че от доста време го търся ама така и не намерих нищо , то сигурно ще ми избоде очите ама аз съм си сляп , и затова ползвам други програми за еквалайзер ... Редактирано Ноември 13, 2008 от b-boy-kesh Цитирай
Telerig Отговорено Ноември 13, 2008 Отговорено Ноември 13, 2008 Натисни F3 и ще ти излезе миксера - на всеки канал има бутонче "е" ( от едит) натискаш го и ти излизат настройките на всеки канал, вляво и вдясно имаш колони с черни правоъгълници, вляво можеш да редиш ефекти в черните правоъгълници с ляв бутон върху правоъгълника и си избираш. От 1 до 6 са пре - 7 и 8 са пост фейдър. Това са инсъртите те са предимно за компресори еквалайзери гейтове дистри и всичко което дава ниво или му въздейства. Вдясно са сенд ефектите, там по принцип се слагат модулационните ефекти - ревърби дилеи хоруси и.т.н. За целта трябва да прибавиш ефект трак от project- add track - FX channel - избираш какъв да е и след това го вдясно го посочваш по същия начин. Цитирай
zombie Отговорено Ноември 21, 2008 Отговорено Ноември 21, 2008 Aми... Назначаваш нов аудио трак примерно в един проект. Самият трак си има едно копченце E, което е за назначаване на ефекти на дадения канал. Попринцип можеш да назначаваш ефектите на целия микс, или на отделен канал, в нашия случай отделно само за канала си работим. От там като отвориш ще ти излязат всичките Ви Ес Ти-та и си избираш. За да работиш и редактираш файла, чрез ефекти/вст, предполагам няма проблем да си пуснеш целия ти микс от канали да си вървят и да обработваш.. Айде като с еприбера в къщи , ще направя скрийн... Дано да съм помогнала. Марина Цитирай
... Отговорено Ноември 23, 2008 Отговорено Ноември 23, 2008 (Редактирано) аха.чак сега се загледах по обстойно в настройките там на отделния трак и видях къде са мерси Редактирано Ноември 23, 2008 от ... Цитирай
zombie Отговорено Ноември 24, 2008 Отговорено Ноември 24, 2008 аха.чак сега се загледах по обстойно в настройките там на отделния трак и видях къде самерси За нищо... разглеждайте копченцата, интересни са :Р Понякога откриваш много нови неща Скрийнове искаш ли все пак, или се оправи? Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Ноември 24, 2008 Отговорено Ноември 24, 2008 Някой може ли да ми каже, имам примерно stereo audio track в Cubase. Има ли начин първо да обработя левия канал, после десния, защото един от плъгините ми ги прави моно. И за това искам първо левия, после десния, да се запази стерео информацията! Благодаря предварително Цитирай
black_skull Отговорено Ноември 24, 2008 Отговорено Ноември 24, 2008 пробвай на 2 отделни трака - единия буташ в ляво адругия вдясно. Тва обаче ако не си с много мощен компютър кат го направиш 2 пъти и ше закуца проекта... (: Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Ноември 24, 2008 Отговорено Ноември 24, 2008 пробвах го това но това се преебава стереото, стават два моно с различна панорама, абе питам защото в Audition го мога това селектвам само левия и го бъзикам после само десния, не може да го няма това в програма като cubase Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Ноември 25, 2008 Отговорено Ноември 25, 2008 Явно единствения начин е да ги вадя на wav от там в adobe audition edit L edit R и пак в cubase Цитирай
Recommended Posts