AlexStar Публикувано Януари 11, 2015 Публикувано Януари 11, 2015 Привет на всички и за много години! Ще се опитам да бъда максимално кратък в изложението на моят проблем ... , въпреки, че темата би била полезна (мисля) и за младите китаростроители . !!! Да не откриват топлата вода, а да ползват знанията и опита на по-опитните и минали по този път!!! Та случаят е следният: Китара, която е правена през 2009 г. и следен процеса по изработка тук, сега се оказа при мен. И ... повечето от предположенията за евентуални негативни последствия се оказаха ФАКТ! И така - заиграх се и преди да сложа струни за тест - О, заложил съм на куц кон !!! Въпросите ми са следните: 1.Грифът може ли да се спаси за друг проект да речем (да му се направи някак си пета). 2. Относно тялото - да изрежа от средата ивица около 10 см. - само до краят на тремолото - или по цялата дължина или други идеи? Тук има снимки от проблемът ми: http://alexstar.snimka.bg/experiment/kuc-kon.849174.34666143 А тук са снимките как достигнах до тук: http://alexstar.snimka.bg/experiment/prs-rdg.848700.34636120 И знам че сме в разгара на отоплителният сезон, но се надявам предложенията ви да не са в тази посока! Поздрави ! и 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 11, 2015 Отговорено Януари 11, 2015 (Редактирано) По принцип, всичко може да се направи, особено ако този, който ще го прави, може да го направи. Лепилните шевове ми изглеждат ужасни, дори в здравите части. Та.. не знам. В смисъл, мога да дам 1000 предложения, как да се действа, но почти всяко предложение ще е еднакво смислено, поради плачевното състояние на инструмента. Ти можеш да си измислиш още толкова и сам. По-важният въпрос е, сам ли искаш да правиш нещо, или искаш да дадеш на друг да опита. Важно е да кажеш също, какъв опит имаш с материята. Която и да е интервенция по този инструмент, няма да е лесна и ще изисква опит и материална база. Авторът на китарата, не иска ли да се пробва да си я възстанови? Редактирано Януари 11, 2015 от Evtim Djerekarov Цитирай
AlexStar Отговорено Януари 11, 2015 Автор Отговорено Януари 11, 2015 Опитах се да се свържа с авторът - но без обратен отговор... Исках да проверя дали след публикуваните снимки е правил още нещо, но ... А иначе за толкова години не се знае през колко ръце е минала и кой с какво е "допринесъл" за това състояние. Последният й притежател, мой приятел ми я дари за заигравка с хобито ми, а на него кой я е - няма значение. Със сигурност аз ще се занимавам с нея - просто страст. Все пак вложих толкова чувство в новият фретборд ! Цитирай
ultramega Отговорено Януари 12, 2015 Отговорено Януари 12, 2015 Може да се възстанови без да останат следи дори , но дали си струва ...? Цитирай
AlexStar Отговорено Януари 12, 2015 Автор Отговорено Януари 12, 2015 Със сигурност не си струва да ангажирам с тази дейност по-опитните и дори професионалистите в тази област нал вече по финансови причини ! За мен това ще е предизвикателство да се справя със свой труд и време, пък дано излезе нещо ... Ще разчитам за сега на съвети и препоръки! Алекс Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 12, 2015 Отговорено Януари 12, 2015 Предвид характерът на проблема и неговата сложност, съм скептично настроен относно оправянето му с подръчни средства, стил "хоби в спалнята". Разбира се, винаги можеш да си изобретиш някакви установки, например, за гладко шкурене в една равнина, или пък за гладко изравняване на повърхност с длето, оберфреза и т.н. Много е вероятно обаче, да се окаже, че инвестицията ще излезе по-скъпа от това, да дадеш инструмента на някого. Ако разгледаш например, KD Зона, ще видиш, че К. Димитров се занимава с най-разнообразни ремонти. Възможно е, да се съгласи да направи нещо по тази китара. Можеш да говориш с него, за да видиш дали ще стигнете до консенсус. Цитирай
AlexStar Отговорено Януари 12, 2015 Автор Отговорено Януари 12, 2015 Евтиме, напълно съм наясно със сложността на проблема - за това и отворих темата! Прехраната си изкарвам с друго, а китарите са ми само хоби! А всеки, който се е занимавал с това знае че е скъпо хоби! И аз от едното место изкарвам - а в хобито набутвам. Но това е тръпката на хобито и разбира се удоволствието, че накрая нещата са се случили. "Хоби в спалнята" е неудобство, но не се губи тръпката! Да направиш нещо със собствените си ръце, макар и с чужди напътствия! Иначе съм мислил варианта за преглед и намеса на уважаваният от всички г-н К.Димитров, но ... нямам такава готовност към момента - банките са с предимство !!! Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 13, 2015 Отговорено Януари 13, 2015 Според мен "not to be" крайния резултат няма да си заслужава труда. По-добре да почнеш от кота нула, пърче дърво, щом имаш мерак и ти се занимава. Цитирай
AlexStar Отговорено Януари 13, 2015 Автор Отговорено Януари 13, 2015 Определено на този етап вдигам проекта на трупчета до затопляне на времето, осигуряване на достатъчно средства и свободно време! ... но със сигурност няма да отидат за скрап! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 13, 2015 Отговорено Януари 13, 2015 Аз не съм в състояние, да ти дам съвет, в който съм абсолютно сигурен. Ако искаш, помоли K.D. ако има желание, да се включи в темата - ще стане интересна и информативна, защото проблемът е сложен. Цитирай
Recommended Posts