Jump to content
Българският форум за музиканти

AlexStar

Members
  • Мнения

    42
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от AlexStar

  1. И на мен ми прилича на съветска, но от коя ли република ?! Главата и ключовете са много специфични, особено ключовете ...
  2. Здравейте! Преди време се сдобих с този екземпляр, но не мога да открия никтде нищо за родословното му дърво. Надявам се на вашето съдействие да я разконспирираме! Алекс
  3. ^ Добра идея, ама с едно или 2 "ss" А това няма ли да предизвика вълна от друго възмущение ?!
  4. Да, знам - аз го слагах. Това променя ли звученето на китарата (сапа, тоягата ...)? или цената?
  5. http://www.musicgoroundtoledo.com/p/364105/used-aria-fairmont-lp-type-electric-guitar-cherry-sunburst Това е базата - нещо готово. Старо, Японско тяло и един Български гриф. Това няма амбициите да е Лес Пол ! А просто да една напълно функционираща, вярна, нестандартна (оказващо се доста дразнеща) китара. Ако надписът на главата беше друг - примерно "Jiromishy" щеше ли да предизвика същият "интерес" ?
  6. Кое определя китарата като музикален инструмент - цвят, лого ... ? Ако излизането от шаблона е идиотщина ?! ...
  7. ... Относно дизайна - имам Лесполско тяло (без или по-точно счупен гриф). Който е търсил гриф с тази мензура знае дали как се намира. От архивите вадя един позабравен БГ гриф, който пасва добре с тялото с изключение на мензурата. Желанието ми беше единствено тази компилация да засвири и то вярно, а крайният визуален ефект не беше търсен, а така се получи - уникален, независимо дали на някой се харесва или не. А за логото - имах различни идеи, дори и моето, но се спрях на този "дразнещ" вариант. Харесвам нестандартните неща ... конфекция - бол. Относно отстоянието между бриджа и стопбара - при така прокараните струни непрофесионалното ми ухо не долавя проблем. Такова изпълнение по същата причина съм направил и на други 2 мои китара - там също не съм забелязал проблем. П.П.: "Най-грозната китара" от има - няма час има нов собственик! Може би най-бързо продадената ми китара - момчетата можеха да свирят, но явно нямаха вкус ! Alex
  8. ... Относно логото - определено е плагиатство:
  9. Плетеницата е готова - има и глас вече! Остава само да я чуя и на хубаво кубе и ... мисля, че съм доволен от резултата. Поздрави!
  10. Вече се захванах със запояването ... бая цигари и бира ще заминат! Иначе почнах по тази схема: Ще сложа и четирите пота - В500 К , нови са и оригинални Китайски. Адаптерите са малко по олющени, но имам уверението на колегата, че са напълно изправни. ... Та се надявам утре да изкара звук и то такъв, за който се води цялата тази борба! Поздрави!
  11. Привет! Решил съм да ъпгрейдна едно китайче ... Адаптерите са INF-1 и INF-2 на Ibanez. Идеята ми е да ги свържа по схема на Джими Пейдж с 4 Push-Pull потенциометри. Из НЕТ-а срещнах доста схеми и ... се получи малко объркване и доста колебание. Спрял съм се (за сега) на две схеми: и тази: Нуждая се от съвет , мнения и препоръки, ако някой е ползвал някои от тези свързвания. Или да предложите друга схема, подходяща за тези адаптери! Поздрави и благодаря предварително!
  12. Ще ти свърши работа " Guitar Link " Нещо такова: http://bad_link/guitar-link-usb-interface-kitarna-usb-vrzka-s-kompyutr-i50519287 Мисля, че може да се намери и по-евтино. Успех!
  13. Определено на този етап вдигам проекта на трупчета до затопляне на времето, осигуряване на достатъчно средства и свободно време! ... но със сигурност няма да отидат за скрап!
  14. Евтиме, напълно съм наясно със сложността на проблема - за това и отворих темата! Прехраната си изкарвам с друго, а китарите са ми само хоби! А всеки, който се е занимавал с това знае че е скъпо хоби! И аз от едното место изкарвам - а в хобито набутвам. Но това е тръпката на хобито и разбира се удоволствието, че накрая нещата са се случили. "Хоби в спалнята" е неудобство, но не се губи тръпката! Да направиш нещо със собствените си ръце, макар и с чужди напътствия! Иначе съм мислил варианта за преглед и намеса на уважаваният от всички г-н К.Димитров, но ... нямам такава готовност към момента - банките са с предимство !!!
  15. Със сигурност не си струва да ангажирам с тази дейност по-опитните и дори професионалистите в тази област нал вече по финансови причини ! За мен това ще е предизвикателство да се справя със свой труд и време, пък дано излезе нещо ... Ще разчитам за сега на съвети и препоръки! Алекс
  16. Опитах се да се свържа с авторът - но без обратен отговор... Исках да проверя дали след публикуваните снимки е правил още нещо, но ... А иначе за толкова години не се знае през колко ръце е минала и кой с какво е "допринесъл" за това състояние. Последният й притежател, мой приятел ми я дари за заигравка с хобито ми, а на него кой я е - няма значение. Със сигурност аз ще се занимавам с нея - просто страст. Все пак вложих толкова чувство в новият фретборд !
  17. Привет на всички и за много години! Ще се опитам да бъда максимално кратък в изложението на моят проблем ... , въпреки, че темата би била полезна (мисля) и за младите китаростроители . !!! Да не откриват топлата вода, а да ползват знанията и опита на по-опитните и минали по този път!!! Та случаят е следният: Китара, която е правена през 2009 г. и следен процеса по изработка тук, сега се оказа при мен. И ... повечето от предположенията за евентуални негативни последствия се оказаха ФАКТ! И така - заиграх се и преди да сложа струни за тест - О, заложил съм на куц кон !!! Въпросите ми са следните: 1.Грифът може ли да се спаси за друг проект да речем (да му се направи някак си пета). 2. Относно тялото - да изрежа от средата ивица около 10 см. - само до краят на тремолото - или по цялата дължина или други идеи? Тук има снимки от проблемът ми: http://alexstar.snimka.bg/experiment/kuc-kon.849174.34666143 А тук са снимките как достигнах до тук: http://alexstar.snimka.bg/experiment/prs-rdg.848700.34636120 И знам че сме в разгара на отоплителният сезон, но се надявам предложенията ви да не са в тази посока! Поздрави ! и
  18. ^ Като не се мисли или пита предварително ... Сега ще си имам допълнителен отвор за проветрение Ще пробвам схемата на ciriljhonson - и мисля да сложа два по-читави сингъл-а и ще докладвам за резултатите! Благодаря на колегите за съпричастността и помощта !
  19. Да, точно комбинациите от първият ред - On/On ... но...
  20. Съжалявам за телефонните снимки, но това е ключето: То е двупозиционно - среда и едното краче, среда-другото краче.
  21. Здравейте! Реших да ъпгрейдна една китара, която до сега беше само с един бридж пикъп - хъм.и звучеше много хард и хеви! Та реших да я направя с два сингъл-а и 3-позиционен превключвател.(Теле). Като и допълнителна екстра - сложих микро ключе ON/ON (не съм го снимал) с два реда по три крачета. Сега изглежда така: Нек сингъл-а е неизвестен, а бриджа е БГ хъм, обаче му функционира само едната половина .... Ползвах тези схеми: и тази: ... Но се яви и проблема: и при двете схеми на свързване когато 3-ният превключвател е в позиция "само бридж", в едното положение (не помня кое) на превключвателя за Сер./Пар. Звукът от бриджа изчезва. Къде ми е грешката ? ... И весели Празници !
  22. В крайна сметка избрах първата схема за паралелно свързване на адаптерите и се получи това: Сложих за волюма 500к - такъв имах, но мисля че се получи добре. Като мине тестовият период (опън, натиск, огъване, усукване) мисля да пусна тема: "Травъл китара от скрап" . Благодаря за съдействието на всички и най-много на МаРиНсКи!
  23. Тялото си е направо добро - бридж-а си е на място, а електроника и адаптери доста прилични може да се намерят евтини китайски. Но и аз мисля, че грифа ти е проблемен. Тази голотия отзад да не се увеличи. Иначе инвестицията по него няма да е голяма, но да ли си заслужава. Ако искаш да я възстановиш си потърси друг гриф и тогава действай! Успех!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.