Jump to content
Българският форум за музиканти

Имам излишни китара и усилвател - съвет


Claypool

Recommended Posts

След като си купих ампчето наскоро, а преди време и нова китара, сега ми останаха предишните. Не са кой знае какво - китарата е Behringer El Toro, а усилвателят е 15-ватов, също Behringer.

Не ми трябват вече, няма кой да се учи на тях, затова искам да ги подаря на някого. Нямам приятели в музикалните среди, затова, ако бихте могли, кажете кой би имал нужда. Предпочитанието ми е да бъдат дадени на място, посещавано от деца, може би някое читалище, но няма ограничение. Транспортът ще е за моя сметка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано да попаднеш на човек. аз така преди 2-3 год. исках да подаря старата си акустична китара и после спечелилия даже не благоволи да се покаже във форума...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Ха ха, кофти... Аз така преди около година дарих мисля $50 за едно болно момченце в България... Едно благодаря да бях получил поне, дано поне парите са отишли по предназначение ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато човек иска да подари нещо, не трябва да очаква задължително благодарност. Важно е вътрешното усещане, че е направил добро.

Радвам се за вас, че сте имали желание да помогнете на някого.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека отговорниците на този сайт да направят тема БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ и който иска да участва по някькьв начин да пишат там , а те да прециняват как да разпределят нещата , смятам че всички им имаме пьлно доверие , 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорниците на този сайт обикновено са заети хора, които не могат да се занимават със 100 неща едновременно, отделно явната благотворителност си е жива далаверка за някои вечно нуждаещи се. Точно поради тази причина, никой не ходи да раздава безплатни банички навред из градовете и селата - много крайно нуждаещи се ще се нароят. Това е като детската мечта - магазин за безплатни играчки. Утопия. Някои хора и от комунизма най-мило си спомнят безплатния обяд, а за всичко останало имат къса памет.

 

Благотворителноста по принцип е въпрос на лично решение и виждане. Плюс това, истинската благотворителност е анонимна.

Ако помагаш на някой, само за да се похвалиш на всички, колко си великодушен, това е все едно, да не виждаш смисъл да даряваш, ако никой не разбере. Малко като телевизионните предавания за благотворителност - разни кифли правят демонстрации. Цирк.

 

Може би, все пак е добре човек поне малко да познава този, на който ще подарява музикален инструмент.

Не знам аз как бих постъпил. Може би бих минал през някое читалище, да си харесам някой, който ми се струва музикален и тогава бих му ги дал. Или, ако познавам преподавателя добре, бих му ги дал, той да реши на кой да ги подарява.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^И аз това щях да ти предложа. Дай го на някое рок училище, нека те преценят, кой има потенциал но няма възможности.

 

Крайно нуждаещите се хора най-често са прекалено горделиви и избягват благотворителност. "Крайно нуждаещи се" тарикати обаче колкото искаш...

Скоро имаше тема "Подарете ми китара".... няма проблеми братле.... Случвало ми се е да подаря нещо и после да ми се държи сметка ЗАЩО БИЛО СЕ РАЗВАЛИЛO... и то от неправилна експлоатация.

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен някое селско училище е добро място.Стартов пакет на Бери не предлага много,но е по добре от нищо.Само учителя трябва да не е чалгар.На много места музикалните инструменти са на снимки,не щото няма пари а защото и така минава номера.Успех с начинанието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... ей, аз преди време опитах така да подаря една китарка - бях я ъпгрейднал доста, бая си поиграх с нея и беше станала добре ... голям зор видях с подаряването (исках да я дам на някой, който наистина иска да свири - макар да не ми трябваше, все пак си беше в някаква степен мое творение и исках да попадне при свестен човек) ... накрая момчето, на което я предложих и което я прие първоначално, се отказа ... разбрах притесненията и колебанията му - вероятно точно тази гордост, за която някой спомена по-горе... абе подаряването си е сложна задачка, ако не е приравнено на изхвърляне. Все пак успех и щастлива Нова година!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.