BuGZ Публикувано Ноември 10, 2006 Публикувано Ноември 10, 2006 Значи, така стоят нещата. Свиря на китара от 2 години, преди 5 месеца преминах "на ток", ходя на учител. Преди няколко дена си купих Squier Showmaster HSS, но трябва да си купя и кубе. След много ровичкане из нета, и разпитване на познати се спрях на модела Laney LX35R. Днес ходих до xxxx, пробвах чудото и горе-доле ми хареса . Решил съм да го купя ( е, още оправям въпроса със финансите ). Какво мислите за това кубе, заслужава ли си парите? ПС: Отговор на често задавани въпроси: Свиря предимно рок, понякога го удрям и на Металика, свиря в домашни условия, евентуално и с група. 10х предварително Цитирай
metalhammer Отговорено Ноември 10, 2006 Отговорено Ноември 10, 2006 (Редактирано) ^10х предварително <_ src="%7B___base_url___%7D/uploads/emoticons/default_unsure.png" alt=":unsure:">30 вата 10 инчов говорител е : прекалено силен за вкъщи прекалено слаб за репетиция с барабани моя съвет: купи си ефтино практис ампче за у вас или си купи 50 вата 12 инчов тва кубе е като къс и дебел *** хем къс да не стига хем дебел да боли Редактирано Ноември 10, 2006 от MDFk Цитирай
TONY Отговорено Ноември 10, 2006 Отговорено Ноември 10, 2006 Дими за репетиция с барабни си прав - ако е метьл -ще се губи, но защо да е силно за репетиция вкьщи, просто няма да го усилва докрай а 10 ка говорител винаги е за предпочитане пред 8- ца на мен ми се заформя да взема подобен английски амп Сешьн - 30 вата с 10 инчов говорител така ,че в скоро време ще си посвиря с такьв (а сьм имал 30 ватов маршал -с 10ка -и за вкьщи беше екстра - вярно на репетиция сьс Спас (барабниста дето сега е с Мастило) се загуби) пьрво ще си поиграя с него, пьк после може да го продам или да го пусна за бартер срещу по голямия Сешьн с 12 инчов говорител и да доплатя (отдавна ми е мерак за тази фирма) Цитирай
AFTER-THE-RAIN Отговорено Ноември 10, 2006 Отговорено Ноември 10, 2006 (Редактирано) информативно само колко пари е кубенцето??? Редактирано Ноември 10, 2006 от AFTER-THE-RAIN Цитирай
AFTER-THE-RAIN Отговорено Ноември 10, 2006 Отговорено Ноември 10, 2006 Според мен събери повечко кинти за нещо по-голямо. Сега искаш за вкъщи кубе. ОК!!! После ще искаш да свириш с барабанист, китарист и т.н. а това няма да е достатъчно силно.... Иначе относно кубето - незнам, не съм го чувал. Щом ти задоволява нуждите и имаш съпответната сума.... ти си човека.... Поздрави :hello: Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 10, 2006 Отговорено Ноември 10, 2006 Що не видиш в Джаза кво има за толкоз пари? :think: Цитирай
Telerig Отговорено Ноември 10, 2006 Отговорено Ноември 10, 2006 (а сьм имал 30 ватов маршал -с 10ка -и за вкьщи беше екстра - вярно на репетиция сьс Спас (барабниста дето сега е с Мастило) се загуби) Ами като знам как падат стойки на чинели по време на репетиция с Пачо кое кубе няма да се загуби...то няма такова. Цитирай
de4o Отговорено Ноември 13, 2006 Отговорено Ноември 13, 2006 аз бих те посъветвал да си вземеш за тия кинти някакъв BEHRINGER,хем са по-мощни,хем с повече екстри. Цитирай
metalhammer Отговорено Ноември 13, 2006 Отговорено Ноември 13, 2006 хаиде сега къде сложи BEHRINGER до Laney мисля че са на различни стъпълца тея двете изделия Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 13, 2006 Отговорено Ноември 13, 2006 Ако не държиш на тресня, и ти харесва как звучи - взимай го. Ако държиш на всяка цена да си изгубиш слуха, вземи си най-добре 100W усилвател. Така ако сте двама китаристи, може и другия да вземе 100W усилвател, и да си правите конкуренция по сила на звука. По принцип 50W не е лош избор, но не знам каква е разликата в цената между 30W и 50W усилвател. Съветвам те, ако мислиш да го разнасяш по репетиции, да не се изхвърляш с неща като 2x12 и подобни. 12-инчовия говорител ще звучи по-плътно и обемно от 10-инчовия, който от своя страна ще звучи по-стегнато и остро. Също така зависи дали там, където ще свириш ще ти озвучават ампа или не. Съвета ми е - вземи това, което ти звучи по-добре. Няма особена разлика между 30W и 50W усилвател. Единствено размера и типа на говорителя ще направи разлика в звука. 12 инчовия говорител, както писах ще звучи по-плътно, басово, "голямо", но пък от друга страна, по-малкия говорител ще е по - остър, пронизващ, и проникващ в звука. Цитирай
de4o Отговорено Ноември 13, 2006 Отговорено Ноември 13, 2006 хаиде сега къде сложи BEHRINGER до Laney мисля че са на различни стъпълца тея двете изделия абе някой и за SQUIER-а беше казал така,ама сега не ме оставят намира да го купуват.иначе сам знаеш,че каквато китара или дарак да си купиш-не ги продават с пръсти! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 13, 2006 Отговорено Ноември 13, 2006 Имал съм съседен модел на Laney (транзисторен изцяло) и беше супер як за парите си! Цитирай
Recommended Posts