Telerig Отговорено Ноември 8, 2006 Share Отговорено Ноември 8, 2006 Понеже дотук се разбра, че става въпрос за запис на "тежки" китари и звученето им в микса си позволявам да дам едно примерче с откъс на едно парче на бившата ми група, което лично мене най ме кефи като краен резултат на смесване - става въпрос за твърдо звучене като цяло не само на китарите - парчето е стрес ето го и линка: Stres Искам да вметна, че звука зависи от цялостната обработка на китарите с баса и барабаните. Записа е правен във Стейн студио 2002-ра година...тогава още нямаше кой знае какви възможности с тогавашните слаби компютри...но лично аз се кефя на резултата. Ако някой прояви интерес ще опиша и гиъра с който съм записвал. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stone Free Отговорено Ноември 8, 2006 Share Отговорено Ноември 8, 2006 (Редактирано) ^Аз проявявам Бтв (офф), какво стана с групата, има ли я в момента? Аз съм доста далече от БГ и не съм в час... Редактирано Ноември 8, 2006 от Stone Free Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Ноември 8, 2006 Share Отговорено Ноември 8, 2006 Понеже дотук се разбра, че става въпрос за запис на "тежки" китари и звученето им в микса си позволявам да дам едно примерче с откъс на едно парче на бившата ми група, което лично мене най ме кефи като краен резултат на смесване - става въпрос за твърдо звучене като цяло не само на китарите - парчето е стрес ето го и линка: Stres Искам да вметна, че звука зависи от цялостната обработка на китарите с баса и барабаните. Записа е правен във Стейн студио 2002-ра година...тогава още нямаше кой знае какви възможности с тогавашните слаби компютри...но лично аз се кефя на резултата. Ако някой прояви интерес ще опиша и гиъра с който съм записвал. Перфектна работа! Звучи адски про-! Браво, пичове! И вокалите ме кефят много как са записани и извикани! Наистина много, много готино е станало!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Ноември 8, 2006 Share Отговорено Ноември 8, 2006 Радвам се за оценката :hello: Значи за който го интересува ето с какво са записвани китарите... след много експерименти с най различни неща се стигна до: Чисти китари: китара Fender SRV (собственост на Кирето от група Финт) - амп Roland Jazz Chorus - микрофон Shure 565 Драйв партии: Китара Ibanez Jem ( не знам кой от тия с цветята и с дръжката чисто черен) - процесор Digitech RP 1 - и двете собственост на Явор (група Лора) - специални благодарности на Кирето и Явката! - две комбота по 100 вата Musicman собственост на Стейн студио ( стари хибридни ампове с транзисторно предусилване и крайно лампово - 6L6 за маниаците ) - микрофони Shure 565 Китарите са свалени в си бемол ( парчето е в до ), саундкартата е на PCI - някакво м аудио, процесора е някакъв пентиум на 1 GHz, софтуера е Cubase 5 всички дилеи и ревърби са от програмата. И най важната част от саунда - ушите и мозъка на Гепи - музикалният продуцент на целият албум. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Ноември 8, 2006 Share Отговорено Ноември 8, 2006 Бтв (офф), какво стана с групата, има ли я в момента? Аз съм доста далече от БГ и не съм в час... Пардон забравих да ти отговоря, че засега сме се разделили предимно по финансови причини...всъщност за България такъв проект е много скъп и нерентабилен но това е друга тема да не я подхващаме много моля :hello: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shadow Отговорено Ноември 8, 2006 Share Отговорено Ноември 8, 2006 Супер звучи,звука е много добър! А и парчето си го бива Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bigjav Отговорено Ноември 8, 2006 Share Отговорено Ноември 8, 2006 @bigjav - много приятно звучи това животно. Я раздухай малко повече - какъв модел е ENGL-а, на колко е гейна, какъв e DI Box-a, спийкър симулация и т.н. А, радвам се, че ти харесва. Всъ6тност идеята беше да покажа как само с китара>кабел>амп може да се постигне и плътност на звука( най-ввече Bi4im qko), която вече споменахме, че е субективно възприятие и е различна за различните стилове. За мен плътност е подходя6то запълнена пространственост. Това е моето виждане за резня - два-три трака китари и лека игра с пан-ировката. Винаги съм се стремял към т.naр. течен драйв, който звучи мазно и няма дразне6ти честоти. Много зависи и от говорителя, разбира се. Преди няколко поста Колио К беше качил клипове на ЕНГЛ и МЕСА. Месата ми звучи дрънча6то, а докато на ЕНГЛ-а знам, че e със Селешчън В 30 и звука е много по-балансиран. А, за моя амп, настройки и ДИ- ни6то необичайно - скромният дзвер ЕНГЛ Тъндер хед и драйв, както ни учат дебелите книги и мама-тако-кака-батко, на 12-13часа, и Берингер Ултра Джи Ай 100 Надявам се да съм бил полезен! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Ноември 15, 2006 Share Отговорено Ноември 15, 2006 Ей тук може да чуете как звучи семпъла който постнах преди в микс http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=16558 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chlen Отговорено Ноември 15, 2006 Share Отговорено Ноември 15, 2006 Според мен ENGL звучи по-добре Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts