shtrexa Публикувано Ноември 15, 2014 Публикувано Ноември 15, 2014 Здравейте! Имам доста странен проблем - втора струна е по-тиха от останалите. Забелязвам, че металната ос (или както там се нарича) на адаптера, която отговаря за втора струна е малко по-навътре, както е на тази снимка: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/31/Stratocaster_pickups.jpg Не знам дали това е проблемът, щом и на други адаптери е така, но звучи малко странно. Китарата ми е Fender Aerodyne Strat. Ако някой може да ми даде съвет или да ми помогне ще съм му много благодарен, защото ми е важно! Благодаря ви! :-) Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 16, 2014 Отговорено Ноември 16, 2014 Единственото, което можеш да направиш в този случaй (поне от по-простите неща) е, да си поиграеш с височината на адаптера и типа струни. Цитирай
Fats Отговорено Ноември 16, 2014 Отговорено Ноември 16, 2014 Имаш три адаптера. При всички комбинации с тях ли е по-тиха струната?Най-лесно е да сложиш нова струна и да видиш дали проблемът остава. Цитирай
shtrexa Отговорено Ноември 17, 2014 Автор Отговорено Ноември 17, 2014 Имаш три адаптера. При всички комбинации с тях ли е по-тиха струната? Най-лесно е да сложиш нова струна и да видиш дали проблемът остава. Да, при всичките комбинации е така. Струните са на две седмици, а този проблем го имам от месеци. Цитирай
Eagle5 Отговорено Ноември 17, 2014 Отговорено Ноември 17, 2014 А само като е включена ли е така, защото ако не е, има вероятност да не е легнала хубаво струната и да се заглушава някак си....? Цитирай
shtrexa Отговорено Ноември 18, 2014 Автор Отговорено Ноември 18, 2014 А само като е включена ли е така, защото ако не е, има вероятност да не е легнала хубаво струната и да се заглушава някак си....? Само при включена е така. Струните съм ги сложил както трябва. Цитирай
jordantcho Отговорено Ноември 19, 2014 Отговорено Ноември 19, 2014 височината на струната как е спрямо останалите Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 20, 2014 Отговорено Ноември 20, 2014 (Редактирано) Да не би, шишовете на адаптерите да са различно високи (staggered polepieces) и да са най-ниско именно тези под 2-ра струна? Ако е така, може да се наложи да направиш компромис с височината на тая струна. Редактирано Ноември 20, 2014 от Evtim Djerekarov Цитирай
shtrexa Отговорено Ноември 24, 2014 Автор Отговорено Ноември 24, 2014 Да не би, шишовете на адаптерите да са различно високи (staggered polepieces) и да са най-ниско именно тези под 2-ра струна? Ако е така, може да се наложи да направиш компромис с височината на тая струна. Всички струни са на еднаква височина, спрямо грифа. Иначе с шишовете е така, както казваш (staggered polepieces). Не искам да свалям повече струната, защото ще започне да бръзди. Явно е настанало времето да сменям адаптерите. Цитирай
Dirk Отговорено Ноември 25, 2014 Отговорено Ноември 25, 2014 Според мен ,по това което описваш, отговора се крие наистина в "шишовете" на адаптерите или съответно височината на проблемната струна към него(както спомена Данчо).Доколкото виждам това не е изолиран проблем при този модел.Решението,което Евтим ти предлага е най-ефтиното.Другото ти сам го знаеш.Успехи! Р.S.Ако все пак не си сигурен ,занеси я на лютиер. Цитирай
мегатон Отговорено Ноември 28, 2014 Отговорено Ноември 28, 2014 1.Смяна на всички струни с по-качествени напр.Еликсир 2.След сваляне на адаптера,магнитопровода в случая алникото магнитче на 2-ра струна се прибутва отдолу за да се покаже повече,тоест по-близо до струната.Става бавно и много внимателно,много често самото алнико е парафинирано и много плътно в сърцевината,Правил съм го успешно поне на две от китарите ми . с подобни адаптри.Затова съм ревностен подръжник на адаптри с подвижни напр.с шестограм магнитопроводи,Решават много подобни проблеми Цитирай
shtrexa Отговорено Ноември 28, 2014 Автор Отговорено Ноември 28, 2014 1.Смяна на всички струни с по-качествени напр.Еликсир 2.След сваляне на адаптера,магнитопровода в случая алникото магнитче на 2-ра струна се прибутва отдолу за да се покаже повече,тоест по-близо до струната.Става бавно и много внимателно,много често самото алнико е парафинирано и много плътно в сърцевината,Правил съм го успешно поне на две от китарите ми . с подобни адаптри.Затова съм ревностен подръжник на адаптри с подвижни напр.с шестограм магнитопроводи,Решават много подобни проблеми Винаги свиря с еликсир. Не вярвам от това да е проблемът. Няма да се наемам да вадя адаптрите. По-скоро ще я заведа на човек с опит в това. Благодаря все пак! :-) Цитирай
Recommended Posts