Jump to content
Българският форум за музиканти

shtrexa

Members
  • Мнения

    43
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

shtrexa's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

21

Обществена Репутация

  1. Carbon Copy е супер, но не ми върши много работа, защото няма tap tempo, а моят е EHX Deluxe Memory Boy
  2. Когато настроя дилея на по-бавни повторения, всяко повторение звучи с един много типичен метален звук. Порових се из нета и научих, че се казва Clock Noise и е напълно нормален за аналоговите дилеи. Пробвах различни дилеи на различни фирми и при тях също го има. Честно казано не ми харесва как звучи и според мен разваля идеята за дилей. Някой да има идея как да се намали този Clock Noise? Ето и семпъл: https://soundcloud.com/shtrexa/clock-noise
  3. shtrexa

    FX Loop проблем

    Пичове, купих си Electro-Harmonix Deluxe Memory Boy и го вързах към FX Loop-а на усилвателя ми (VOX ac 30 c2), но получавам само wet сигнал, дори когато ефектът е в bypass. Някакви мнения по въпроса? За един Оселвател питам Мерси! :-)
  4. Процесорът го включвам в clean канала на усилвателя. Иначе става мазало. Настройките на усилвателя, докато съм на сцена са ми: ниски и среди по средата, а високите на 4. В процесора е малко по-различно за всяка банка, но по принцип гледам да режа високите. Този проблем го имам както при drive, така и при clean. В случая на този процесор няма как да сложа delay пред преампа. Винаги озвучавам усилвателя с микрофон shure sm57
  5. Пробвах всякакви варианти на настройки и това, което ми направи впечатление е, че когато намаля високите на усилвателя и на процесора, пак има едни супер дразнещи високи. Мисля си, дали не е от малкия говорител.
  6. Здравейте! Имам ужасен проблем с високите честоти. Свиря с китара Fender Aerodyne Strat, усилвател Fender Frontman 25R и процесор BOSS ME 70. Та... като усиля усилвателя, високите стават супер изцъклени и неприятни, а когато е намален, не се усещат чак толкова. Не мога да разбера дали това е от усилвателя, който е с 10" говорител, или от процесора, но е супер дразнещо, особено като съм на сцена и трябва да се усиля. ПС: Моля ви, не искам да се дебатират процесорите! Знам, че по принцип не стават, но за момента с това разполагам. Благодаря ви! :-)
  7. Здравей! Благодаря ти за изчерпателното мнение! :-) Разбира се, че искам да чуя демото ти, щом е за Космоса и е авторско - винаги! По принцип, когато правя песни, гледам да пиша сам аранжиментите, но в крайния вариант винаги инструментите са изсвирени на живо под мои наставления, за по-добро звучене. Имам домашно студио и само барабаните ги записваме в отделно, защото знаеш как е със съседите. Всички китари са писани от мен във всичките ми песни. Китарист съм по професия и образование. Иначе стилът на другата песен, която си слушал повече ми приляга. :-)
  8. Здравейте, приятели! Това е новата ми песен, посветена на астронавтиката и изследването на космоса. Ще се радвам ако споделите мнението си - добро или лошо! Приятно слушане! Благодаря! :-)
  9. Винаги свиря с еликсир. Не вярвам от това да е проблемът. Няма да се наемам да вадя адаптрите. По-скоро ще я заведа на човек с опит в това. Благодаря все пак! :-)
  10. Всички струни са на еднаква височина, спрямо грифа. Иначе с шишовете е така, както казваш (staggered polepieces). Не искам да свалям повече струната, защото ще започне да бръзди. Явно е настанало времето да сменям адаптерите.
  11. Само при включена е така. Струните съм ги сложил както трябва.
  12. Да, при всичките комбинации е така. Струните са на две седмици, а този проблем го имам от месеци.
  13. Здравейте! Имам доста странен проблем - втора струна е по-тиха от останалите. Забелязвам, че металната ос (или както там се нарича) на адаптера, която отговаря за втора струна е малко по-навътре, както е на тази снимка: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/31/Stratocaster_pickups.jpg Не знам дали това е проблемът, щом и на други адаптери е така, но звучи малко странно. Китарата ми е Fender Aerodyne Strat. Ако някой може да ми даде съвет или да ми помогне ще съм му много благодарен, защото ми е важно! Благодаря ви! :-)
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.