Jump to content
Българският форум за музиканти

shtrexa

Members
  • Мнения

    43
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от shtrexa

  1. Carbon Copy е супер, но не ми върши много работа, защото няма tap tempo, а моят е EHX Deluxe Memory Boy
  2. Когато настроя дилея на по-бавни повторения, всяко повторение звучи с един много типичен метален звук. Порових се из нета и научих, че се казва Clock Noise и е напълно нормален за аналоговите дилеи. Пробвах различни дилеи на различни фирми и при тях също го има. Честно казано не ми харесва как звучи и според мен разваля идеята за дилей. Някой да има идея как да се намали този Clock Noise? Ето и семпъл: https://soundcloud.com/shtrexa/clock-noise
  3. shtrexa

    FX Loop проблем

    Пичове, купих си Electro-Harmonix Deluxe Memory Boy и го вързах към FX Loop-а на усилвателя ми (VOX ac 30 c2), но получавам само wet сигнал, дори когато ефектът е в bypass. Някакви мнения по въпроса? За един Оселвател питам Мерси! :-)
  4. Процесорът го включвам в clean канала на усилвателя. Иначе става мазало. Настройките на усилвателя, докато съм на сцена са ми: ниски и среди по средата, а високите на 4. В процесора е малко по-различно за всяка банка, но по принцип гледам да режа високите. Този проблем го имам както при drive, така и при clean. В случая на този процесор няма как да сложа delay пред преампа. Винаги озвучавам усилвателя с микрофон shure sm57
  5. Пробвах всякакви варианти на настройки и това, което ми направи впечатление е, че когато намаля високите на усилвателя и на процесора, пак има едни супер дразнещи високи. Мисля си, дали не е от малкия говорител.
  6. Здравейте! Имам ужасен проблем с високите честоти. Свиря с китара Fender Aerodyne Strat, усилвател Fender Frontman 25R и процесор BOSS ME 70. Та... като усиля усилвателя, високите стават супер изцъклени и неприятни, а когато е намален, не се усещат чак толкова. Не мога да разбера дали това е от усилвателя, който е с 10" говорител, или от процесора, но е супер дразнещо, особено като съм на сцена и трябва да се усиля. ПС: Моля ви, не искам да се дебатират процесорите! Знам, че по принцип не стават, но за момента с това разполагам. Благодаря ви! :-)
  7. Здравей! Благодаря ти за изчерпателното мнение! :-) Разбира се, че искам да чуя демото ти, щом е за Космоса и е авторско - винаги! По принцип, когато правя песни, гледам да пиша сам аранжиментите, но в крайния вариант винаги инструментите са изсвирени на живо под мои наставления, за по-добро звучене. Имам домашно студио и само барабаните ги записваме в отделно, защото знаеш как е със съседите. Всички китари са писани от мен във всичките ми песни. Китарист съм по професия и образование. Иначе стилът на другата песен, която си слушал повече ми приляга. :-)
  8. Здравейте, приятели! Това е новата ми песен, посветена на астронавтиката и изследването на космоса. Ще се радвам ако споделите мнението си - добро или лошо! Приятно слушане! Благодаря! :-)
  9. Винаги свиря с еликсир. Не вярвам от това да е проблемът. Няма да се наемам да вадя адаптрите. По-скоро ще я заведа на човек с опит в това. Благодаря все пак! :-)
  10. Всички струни са на еднаква височина, спрямо грифа. Иначе с шишовете е така, както казваш (staggered polepieces). Не искам да свалям повече струната, защото ще започне да бръзди. Явно е настанало времето да сменям адаптерите.
  11. Само при включена е така. Струните съм ги сложил както трябва.
  12. Да, при всичките комбинации е така. Струните са на две седмици, а този проблем го имам от месеци.
  13. Здравейте! Имам доста странен проблем - втора струна е по-тиха от останалите. Забелязвам, че металната ос (или както там се нарича) на адаптера, която отговаря за втора струна е малко по-навътре, както е на тази снимка: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/31/Stratocaster_pickups.jpg Не знам дали това е проблемът, щом и на други адаптери е така, но звучи малко странно. Китарата ми е Fender Aerodyne Strat. Ако някой може да ми даде съвет или да ми помогне ще съм му много благодарен, защото ми е важно! Благодаря ви! :-)
  14. Очевидно съм пропуснал да напиша, че търся китара с метални струни за поп и рок, не фламенко или класическа и под вискок клас нямам предвид китара за 10 000$, но знам, че това е наистина висок клас китара. Търся нещо до 2000 лева, което да радва ухото и да ми върши работа при студийни записи и живи изпълнения.
  15. Здравейте! Искам да си купувам висок клас акустична китара и не знам точно на какво да се спра. Гледам серията Compass на Yamaha и ми харесва идеята, вместо пиезо, да има микрофон в кутията, който да изкарва истинския звук на китарата, отколкото пиезото, което улавя само вибрациите на струните и малко от тялото. Поправете ме ако не съм прав. Вие имате ли наблюдения над тези китари? Малко съм объркан откъм избор и затова се обръщам към вас за препоръки. Благодаря ви! :-)
  16. Поздрав за всички с първия ми сингъл! :-)
  17. Вярно, не се сетих. Просто по инерция го постнах тук. :-)
  18. Поздрав за всички по случай снежната обстановка в страната с бургаския хит - Маняшко Се Сипе Лйекият Сняг! :-)
  19. Да, прав си за силата на баса, макар че като го слушах на големи колони ми звучеше ОК. Трябват си монитори, каквито аз НЕ притежавам. Колкото до партията му, решихме да го направим така поради липсата на синтезатор, който да пълни :-)
  20. Съ-форумници, хвърлете едно ухо на тези парчета и си кажете мнението. това е най-новото ни парче това е старият сет Записвали сме ги с един приятел - Михаил Недков. Няма никакви VST-та, всичко сме си го записвали сами. Доста играчка беше, но се получи добре и решихме да го развием. Парчетата не са със студийно качество, но предвид това, че са записвани вкъщи от мен, който тепърва навлизам в сферата на записите, мисля, че са се получили добри дема. Всичко е напълно авторско. Приятно слушане! :-))
  21. Здравей! Прочетох темата ти докато и аз правех технически упражнения Значи, всеки китарист си има различни начини да си упражнява бързината, но има някои упражнения, които са доста стандартни - например гамите. Впоследствие същите гами можеш да ги използваш и на практика - в мислени сола и импровизации. Цаката е следната: пускаш си метронома да отмерва по-бавно (например 100) и изсвирваш гамата Фа минор от 6-та струна до първа и обратно (на това ще те научи учителя ти, ако не знаеш как се свири), след това увеличаваш темпото на метронома от 100 на 101 и свириш гамата Фа диез минот от първа струна до 6-та и обратно (това на практика е същата гама, само че с едно прагче по-нагоре и изсвирена от горе - надолу), после правиш същото - увеличаваш темпото с една единица (102) и свириш Сол минор (пак същата гама, с едно прагче по-нагоре) от 6-та струна до първа и обратно и тн. докато не стигнеш до темпо 110. това упражнение можеш да го правиш колкото ти е нужно, докато не се почувстваш уверена, след това правиш същото упражнение, само че започваш от темпо 110 и стигаш до 120. Това можеш да го правиш и с всички гами и арпежи, на които те учи учителят ти. Ако си начинаеща не се натоварвай много, не позволявай да те заболява ръката, но и не го прави веднъж на седмица. Тези упражнения трябва да се правят всеки ден. Страшно много помагат не само за развиване на бързина, но и за цялостен усет в-у струните. Обсъди го с твоят учител и дано да съм ти бил полезен. УСПЕХ!!!!!!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.