Jump to content
Българският форум за музиканти

Digitech Rp200a или V Amp2


pepata

Recommended Posts

Hi All :(

искам да ви помоля за съвет зна4и свиря с процесор DigiTech RP200A но от едно известно време сериозно се замислям да го сменя с V Amp2 тъи като про4етох доста не6та за него във форума и съм определено впе4етлен :( та искам да питам заслужава ли си да сменям моя DigiTech RP200A с V Amp2 по-добър ли е V Amp2 и с какво ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

стой си с тоя...ВАМП е шит...е всеки си има право на мнение...ама ако ти тря за жица - твоя е по-добре

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На знам каква музика свириш, но ако говорим за драйв - мисля, че на диджитека драйва е по добър определено. Пробвал съм да записвам с тоя модел в лампово комбо в студио наистина резултата никак не е лош. :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз съм имал в-амп 2, и съм ръчкал диджитека

в-ампа като че ли има по-здрави дистове

за драйв ала малмстиин диджитека бие в-ампа по всички параматри

модулациите на диджитека също мисля че са по-добри от на в-ампа

 

Според мен не си струва да правиш такава замяна. И двата процесора си имат предимства и недостатъци. По-добре събери още малко кинти и вземи нещо от по-висок клас :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще чуеш само разнопосочни мнения по въпроса, смешното е, че бях поставен пред същия избор преди няколко месеца, но след внимателно тестване и прослушване избрах Вампа2... просто за тежък звук ми се стори с много повече възможности (говоря дори и без да минава през кубе).

Другото нещо е, че Вампа иска да му отделиш малко време за разучаване и настройка, отначало бях малко разочарован, но след като се позанимавах си намерих точния саунд, засега не съжалявам. Слабостите му са главно изработката - тази пластмасова кутия изглежда страшно чуплива :godbless:

Редактирано от arkad
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Диджитека е с много по-добро качество от в-ампа. Ако свириш на живо в-ампа е като трън в г**а, когато сменяш ефектите и се получава забавяне на звука, което е пагубно ако свиреш да речем Джо Сатриани или Вай и сменяш много постоянно ефектите. А и самото изпълнение на процесора е много по-добро на Диджитек,защото са използвани са доста по-качествени елементи, кутията е издцяло от метал. Не ти се налага да рестартираш постоянно процесора, защото се е пре***л. Така че не заменяй Диджитека :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двата по мое лично мнение нямат база за сравнение!

Остани си с РП-то,освен ако не искаш да си инсталираш в боксерите някой таралеж!Знам,че всеки пощурява от време на време и иска ,и търси промяна,но това определено не е решението,което търсиш!По-добре си направи някои нов пач,поръчкаи си малко процесора,промени му малко звученето ако ти е писнало и все едно си взел нов такъв!Няма да обсъждав и срявнявам характеристиките на дватара за материалите ,с коита са направени разликата е ОЧЕВАДНА!

:godbless:;););)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Vamp2 -едва ли е шит - по скоро фабричните му присети не струват

чуйте записите на Делян с него - нищо шитаджийски няма

не сьм имал личен вамп - пробвах го навремето на бьрзо в магазин и не го харесах - явно иска туинкинг - да го разрьчкаш

рп 200 а не сьм имал

но сьм имал рп 300 а (по добрия вариант)- присетите са ок - и почти не се нуждаят от пипане

-което е логично - реално рп от серията артист е даван на известни китаристи да му направят присетите

 

лично, ако имах вамп2 - бих го заменил за рп200а

така че, ако ми изпадне вампа от някой бартер - <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

10x All за съветите :ph34r: от про4етеното до тук разбрах 4е Digitech RP200A маи е подобрия варянт но искам да съм 100% сигорен за6тото доста се бях навил да си взимам V Amp2 звука които търся е хмм уфф къв приемр да дам да ре4ем Цветан Недялков тои доколкото знам свири с mesa boogie или Ritchie Blackmore но в Blackmore's Night където маи свири с engl сега на мен ми е напълно ясно 4е с не6то за 300лв няма да искарам такъв звук никога но с това разполагам като пари та мисалта ми е 6те може ли от V Amp2 да се истиска някакво жалко подобие на такъв звук като техния :D аз го пробвах в магазина но фабри4ните му бленди неса много сполу4ливи оба4е съм 4увал 4е ако си поиграе6 с него може6 да постигне6 4удеса ако някои ги е постигнал и му се занимава да ка4и не6то 6те сам много благодарен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.