Jump to content
Българският форум за музиканти

Мнения за китарите Cort ?


Боби Д.

Recommended Posts

Здравейте , искам да си купя нова китара за около 800 лв. Разгледах много различни китари и китарите на Cort ме впечатлиха много и като цяло покриват моите изисквания за една електрическа китара. Но ако трябва да съм честен не съм голям разбирач по техническата част на китарите, за това исках да се допитам до вас за мнения относно качеството на електрическите китари на Cort. Това, което ме притеснява е това че не са от най-утвърдените марки, а и също така и това че ми се струвт много евтини и се чудех дали това не е за сметка на качеството.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В този ценови клас имах Cort, LTD, Schecter и B.C.Rich и смятам, че покупката на Корта бяха най-грешно похарчените ми 500лв. Лично мнение, не ангажирам никой с него :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пф, половината китарен раздел от последните две години е мнения за Cort. Преди беше за Squier, смени се модата ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично бях малко дори фанатичен на тема Корт в ранните си години на китарата. Свирил съм с много Кортове, притежавал съм Z44 (стария вариант) и KX101, който все още притежавам.

Ами, като всяка китара до ~1500 лв., има много спорни мнения по въпроса. Моето е все още много положително, но не съм се сблъсквал с новото им производство и модели. Z44 беше много удобна китара, но спомените ми от нея са изветрели. За сметка на това KX101 все още ми е може би най-любимата китара за свирене, като удобство. Притежател съм и на един Fender Blacktop, след около месец ще си взема и първия Gibson, но никога не съм се замислял да я продавам. Специално грифа, достъпа до високите прагове, все още не съм намерил еквивалент на това в друга китара - Фендера ми е прекалено дебел и недостъпен към последните прагове, а Ибанците са ми пък прекалено тънки и така свиренето на рифове ми става неудобно.

Изработката ѝ е добра, все още не съм се срещал с някакви проблеми с нея (имам я от ~3-4 години), освен че електрониката беше прекалено зле наредена, но за 700 лв., толкова.

Това обаче, пак споменавам, го говоря за модели, които вече не се произвеждат. Ако питаше за китари до 500 лв., щях със сигурност да ти кажа, че според мен Корт са с по-добра изработка от повечето Джаксъни, Ибанци и т.н., до които съм се докосвал за тези пари. И щях да те насоча към останалите бройки Z44 в Динакорд.

Ти обаче питаш за бюджет към 800 лв., за които пари можеш да си намериш Фендери на старо (в Базара има един, за който се твърди, че е Американски. Не ми се вярва, но провери. Иначе за 800 лв. можеш да си вземеш и доста хубав мексиканец), Епифони, ако свириш метъл - китари с хубава активна електроника... така че тогава и аз едва ли бих избрал Корт.

P.S. Според мен трябва да се възползваш от неопитността ти, да идеш в някой магазин (няколко дори) и без да питаш за специфики и други неща, просто да си избереш няколко бройки, да ги пробваш и да избереш без хора като мен да ти натрапват мнението си.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тия пари има страшни китари в Базара. Ако не си фанатик да вдишаш първи китайския въздух след разпечатването - търси добър инструмент 2-ра ръка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за мненията ви. В крайна сметка с помощта на разбирачи се насочих към LTD Eclipse втора ръка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност в това число китари CORT ползват и хора като Larry Coryell, Math Murphy,Matias Jabs,Gene Simmons и др. световно известни китаристи.Не е хубаво така да се заклеймява една марка без предварителна подготовка.И повярвайте господа китаристи от Larry Coryell има какво да се научи докато някой се питат "Кой ли е пък тоя?"Е разбира се трябва да обичаш и джаз или поне да го уважаваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Същото може да се каже и за Матиас, макар да съм пристрастен (както се разбира от ника ми) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.