Jump to content
Българският форум за музиканти

Boss DD6 или Boss DD3


Fenix

Кой от двете бихте ми препоръчали?  

47 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

времето настъпи да си изпълня това желание и да си взема дилейче на бос. Твърдо бях решил след всичко дето изчетох да си взема ДД3 а и цената му е по-добра... но сега като влязох да си го поръчам и реших да мина на второ четене въпроса.

 

Искам да ви питам, кое според вас е по-добре да си взема. В крайна сметка още едно мнение не боли. Навсякъде има ревюта на хора, които имат едното или другото, но малко хора ги сравняват двете *в смисъл да са свирили и на двете).

 

Аз съм в Германия и тук разликата в цената им е 20 евро, което като се замислих въобще не е толкова много (за тука си е все едно 20 кинта в БГ). Разликата в Щатите между двата е $60...

 

Та кажете и вашето мнение по въпроса.

 

Ето ги спецификациите на двете, за улеснение.

 

Boss DD-6

DD6-d5bd5dda5ba6e2531fa433472eb64821.jpg

 

Stereo input/output for true stereo delay and panning effects

Over 5 seconds of delay time (5,200ms)

Hold function records phrases up to 5,200ms with sound-on-sound overdubbing

Tempo mode permits tap tempo without external footswitch

First-of-its-kind Warp mode generates radical delay effects instantly

Reverse mode creates cool backwards effects

 

 

Boss DD-3

DD3-1031930a0e8ec5de015c36abd64c39d9.jpg

 

This compact pedal provides a digital delay effect with outstanding quality equivalent to that of a dedicated rack-mount delay unit. In addition to 3 delay time modes, a Delay Time control is furnished, giving you speedy, precise adjustment of delay time continuously within a range of 12.5ms to 800ms. The HOLD function repeats the delay indefinitely.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 33
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Fenix - ти не си вчерашен - вземи и пробвай

очевидно дд6 е по новия модел с повече вьзможности

но не е гаранция че ще ти хареса повече

20 евро не е кой знае какво

отиди и пробвай и двата

даже пробвай и дигидилея на дигитек( аз сьм много доволен от него)

и вземи направи едно сравнително ревю

аз босовете не сьм ги пробвал

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи за какво ти трябва. DD6 има много повече функции, но пък звука на DD3 може да ти хареса повече, а функциите да са ти достатъчни. Аз лично бих ти препоръчал също да пробваш Line 6 Echo Park, макар че това затруднява допълнително избора :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тройката съм я пробвал и съм много очарован от нея. 6цата я няма тук in stock и най-близкото ми е Берлин, което е на 23 евро (46 ако искам и да се върна) разстояние.

 

Тони, това си е лично мое мнение, но от всички джаджи на Диджитек, които съм пробвал (не става дума за много, не повече от 5/6), но от тях нито една не ми е харесвала. :think:

 

Освен това съм наистина фен на Бос и досега не съм свирил на босче дето не ми е харесвало (100% ще има такива де), та затова съм се спрял на тия двата. Общо взето от всичките неща дето съм чел, ДД 5 май е най-добрият, ама не мога да го намеря тука, вече не се произвежда.

 

Освен това, се чудя за ДД3ката защото има няколко вида ДД3ки (доста съм търсил инфо за тях). Ако на някой му се занимава, имаше някъде едно сайтче където са описани. Те са направени по три леко различни начина и доста зависи на кой от тях ще попадна, а тъй като ще пазарувам от интернет, няма как да разбера (единия вариант се познава по кутийката, другия по платката, т.е. трябва да го отворя). А ДД3ката дето продават тука (в смисъл в града) е със 20 евро по-скъпа отколкото е нормално и не ми се дават тия пари за тоя дето духа. Иначе ДД3ката на която съм свирил много ме кефи

 

Докато ДД6 е само един...

 

 

П.С. относно звука, искам нещо с възможности за модулация, тъй като всички вкусове се променят и ето сега ако искам да свиря един вид музика утре може да е друго. По принцип искам warm sound, плътен и топъл както му викам аз (в една тема се опитаха да дефинират плътен :D ). Освен това искам дилейчето да вкарва лек reverb на звука, нещо което и ДД3ката не прави. Каквото прави и А9 на ибанец, аналоговия им дилей, с какъвто свирих около 2 месеца. Но аналоговия е с много малко възможности. (все пак той е аналогов и затуй)

AD9_sm_.jpg

 

А това дето ме насочва повече към ДД6 не са 5те секудни дилей, които нямам какво да ги правя, ами reverse function-a. Ако можех да го пробвам и е як, веднага щях да си го купя. :) Ама това си е мой личен каприз. Просто много ме кефят ревърснатите работи.

 

Абе общо взето затова питам за вашите мнения, аз моя си research съм го направил... :)

Редактирано от Fenix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен това искам дилейчето да вкарва лек reverb на звука, нещо което и ДД3ката не прави.

Малко да се поправя,

да модулира леко звука.

 

И в зависимост от това коя ДД3ка имаш, зависи и дали го прави или не. Ако прочетете много ревюта, ще видите че единте викат че звука е "стерилен" и е абсолютно същия дето е бил изсвирен, а другите казват точно обратното и точно в онова сайтче беше обяснено защо, трябва да го потърся. Основната идея беше, че по-старите ДД3ки използват някаква по-стара схема, която наподобявала аналоговите бос. Дали това е така или не (или дали е възможно) не знам. Тоя на който съм свирил беше точно такъв какъвто търся. И затова много казват че ДД6цата е с по-стерилен звук от повечето ДД3ки.... :think:

 

 

едит: Абе дето имаше един виц:

- Здравейте искам да купя портокали, ама търся не от тия ярко оранжевите, ами едни такива по-светли, ама не чак жълти ами около жълто-оранжеви, ама не много светли ами някъде около...

- Извинете ме госпожо, ще може ли да вземете да се е****е в гъза, ама не около ами БАШ там!

Редактирано от Fenix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Fenix, аз ползвам ДД-6 от повече от година и вече не съм му такъв почитател, какъвто бях в началото. За съжаление не съм имал възможност за "риал тайм" сравнение с ДД-3, но мисля, че няма аналоговата "топлината" която мисля, че търсиш. По отношение на "ревърс"-функцията - неподтатлива на дресура и неизползваема в темпо! Можеш да правиш интересни откъслечни ефекти, но не и да я впрегнеш в ритъма, който ти трябва (мое мнение :D Интересни скречове могат да се симулират с потенциометъра "Д. Тайм"! "Тап темпото" е много добре организирано в 4етвъртини, осмини и осмини триоли, при тактуване на педала на силни времена!

По-скоро "уарп"-функцията е любопитна и върши доста работа при по-бавно солиране. Лично аз бих заменил моя ДД-6 за аналогов дилей! Особено за този на Ибанец!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Fenix, аз ползвам ДД-6 от повече от година и вече не съм му такъв почитател, какъвто бях в началото. За съжаление не съм имал възможност за "риал тайм" сравнение с ДД-3, но мисля, че няма аналоговата "топлината" която мисля, че търсиш. По отношение на "ревърс"-функцията - неподтатлива на дресура и неизползваема в темпо! Можеш да правиш интересни откъслечни ефекти, но не и да я впрегнеш в ритъма, който ти трябва (мое мнение :) Интересни скречове могат да се симулират с потенциометъра "Д. Тайм"! "Тап темпото" е много добре организирано в 4етвъртини, осмини и осмини триоли, при тактуване на педала на силни времена!

По-скоро "уарп"-функцията е любопитна и върши доста работа при по-бавно солиране. Лично аз бих заменил моя ДД-6 за аналогов дилей! Особено за този на Ибанец!

Първо мнение на човек, който се е сблъсквал с ДД6 :D

 

А какво точно върши Уарпа?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уарпа работи при задържане на педала с крак. В резултат се получава леко усилване и при правилна настройка -изкуствен състейн, който по-скоро идва от непрекъснатото повтаряне на последния изсвирен фрагмент. Като цяло е нещто като експрешън, но не можеш да го задържиш дълго, поради прекомерно усилване, клоня6то към микрофония... Ценно е да го използваш непосредствено след "фиитбек" или по време на продължително вибрато върху един тон. Също може да има краткотраен ефект на волум педал, които обаче не започва от нулев волум, а от вече наличното ти ниво на свирене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм почитател на дд3.Няколко пъти съм сравнявал дд3 и дд6.Разликата е малка,но може би е важна за теб.ДД 3 почти незабележимо омекотява повтореният саунд и може би това е на което викат аналогово топъл саунд и тн.

 

От друга страна ДД 6 има очевидно повече възможности.

 

Виждал съм обурудването на доста активно свирещи професионални китаристи и съм забелязал тенденцията ,че повечето от тях използват ДД 3,но може би се дължи на това е че елементарен и съответните нямат нужда от повече от прост дилей м/у 12,5/800 мил.сек.

 

Аз самият използвам два ДД 3

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фениксе, точно това лято ги пробвах всичките тези дилейчета и затова те насочвам да пробваш Line 6-a. Просто той има супер много модулации на звука и го оцветява по 3 различни начина (имаш дигитално оцветяване - тоест съвсем стерилно, аналогово, което го омекотява и tape delay което вече е съвсем мек звук). И остава въпроса с цената, във Франция поне Line 6-a беше с 60 евро под Босовете, а единствения недостатък (като има доста предимства) спрямо тях е, че максималното време е 2 секунди и половина, а не 5.2 като при 6цата. Знам, че ставам малко като рекламен агент, но това беше моя опит поне като ги сравних и трите едно към едно.

 

Освен това модулациите на звука са страшни много откъм видове дилей, а тап темпото е направено далеч по - удобно за свирене на живо отколкото при Бос-а.

Редактирано от fLiSk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не знам дали е точно по темата, но съм ги пробвал и двата и накрая си взех Boss DM2 :happy: няма по-добро от аналоговата машина от 80те години, поне за мен - аз не използвам големи забавяния и т.н. геройски приоми :angry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хммм, Капоне, да ти кажа честно, яд ме е че не мога да го пробвам това нещо. Тука няма вносител на Line 6.... макар че още утре ще отскоча да проверя. Иначе звучи добре от семпълите, ама знаеш, че е въпрос на вкус все пак. Пък и семпълите са правени, за да звучат добре. А колкото до цената му, същата е като на Бос ДД6, сиреч 149 евро.

 

а като отворих да погледна в магазинчето за Лайн 6 и попаднах на това, дето е 155 евро... Май да заеба дилейте а? :happy::angry:

http://www.thomann.de/de/line6_spider_ii_30.htm

Редактирано от Fenix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:angry::angry:

 

От два часа чета ревюта... по дяволите, flisk, нямаш ли си друга работа :happy:

Сега вече се чудя между три педала :happy::happy::lol:

 

Мдаа, единствения начин да реша е май да ги намеря да ги пробвам. Аз ви питах не за друго ами защото не знам как звучат ДД6 (и лайн6). Чувал съм само ДД3ката. Ама за вкуса ми никой съвет няма да свърши работа. В крайна сметка аз ще свиря на него...

утре тръгвам на поход по магазините...

иначе ако не ги намеря, ДД3ката ще спечели, просто защото знам, че ми харесва :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде и аз да се изкажа като човек, който се "сблъсква" с DD6 всеки ден :happy: DD6 има повече опции от DD3, дори и такива, които не ги казват по сайтовете, но в книжката (Manual-a) има и други, като например Doubling, Reverse Playback Sound (дето тук го казахме) и т.н., като Doubling-a на мен ужасно много ми бие на Acoustic Simulator, като се използва с електрическа китара на някоя от смесените комбинации на адаптори (примерно middle + neck). Reverse-a също е интересен но за жалост не съм си играл много с него че да знам става ли за свирене с други хора...ама по-скоро не :angry: Warp ефекта може да се използва спокойно и като състейн педал, аз поне доста често за това го ползвам, пък и ползвам сравнително малко, еднотипен и ненатрапчив дилей, така че не ми се налага да сменям темпото, та от както го имам кажи-речи ми седи на Warp. А и като че ли има известна модулация на звука, но не мога да преценя дали не е заради самото повторение и леко наслагване на звука, или реална модулация, ако ме разбираш какво имам предвид... Абе аз съм страхотно доволен от него, ако можеш пробвай, защото като гледам как си се разколебал... :happy:

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.