Jump to content
Българският форум за музиканти

ivilharski

Members
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ivilharski

  1. ivilharski

    Boss DD6 или Boss DD3

    Уарпа работи при задържане на педала с крак. В резултат се получава леко усилване и при правилна настройка -изкуствен състейн, който по-скоро идва от непрекъснатото повтаряне на последния изсвирен фрагмент. Като цяло е нещто като експрешън, но не можеш да го задържиш дълго, поради прекомерно усилване, клоня6то към микрофония... Ценно е да го използваш непосредствено след "фиитбек" или по време на продължително вибрато върху един тон. Също може да има краткотраен ефект на волум педал, които обаче не започва от нулев волум, а от вече наличното ти ниво на свирене.
  2. ivilharski

    Boss DD6 или Boss DD3

    Fenix, аз ползвам ДД-6 от повече от година и вече не съм му такъв почитател, какъвто бях в началото. За съжаление не съм имал възможност за "риал тайм" сравнение с ДД-3, но мисля, че няма аналоговата "топлината" която мисля, че търсиш. По отношение на "ревърс"-функцията - неподтатлива на дресура и неизползваема в темпо! Можеш да правиш интересни откъслечни ефекти, но не и да я впрегнеш в ритъма, който ти трябва (мое мнение Интересни скречове могат да се симулират с потенциометъра "Д. Тайм"! "Тап темпото" е много добре организирано в 4етвъртини, осмини и осмини триоли, при тактуване на педала на силни времена! По-скоро "уарп"-функцията е любопитна и върши доста работа при по-бавно солиране. Лично аз бих заменил моя ДД-6 за аналогов дилей! Особено за този на Ибанец!
  3. ivilharski

    Gibson Pickups

    хм... и аз си мисля най-вече за Гибсонски адаптри, но и там не е лесно да прецениш каква точно модификация... За Alnico Pro II наистина звучи добре! А и Слаш и Джеф Тамелиер са ми от любимите! Дали обаче ще си пасне с "нек"-а ми, няма как да стане ясно предварително Тони проверих адаптера, за който се съмнявах, че е Димарцио и нищо не пишеше отдолу, но е много вехт (за басиста, нещо не става копелето, ж некъф друг филм е, sorry) Явно ще се ориентирам към комплект Humbuckers, които да вървят добре заедно. Тук мога да поясня, че стиловите ми интереси са ситуирани в пространството между Фънк-а, Джаз-а и Рок-а. (Универсално решение ще ми е необходимо).
  4. ivilharski

    Gibson Pickups

    Търся решение за адаптрите на една от китарите ми "Yamaha Studio Lord". Инструмента е 32 годишен и е изключително копие на Les Paul. Проблема е, че само "нек" адаптера е оригинален, изглежда като Димарцио, а Ямаха не могат да ми отговорят какви адаптри са използвали за тези китари през 74 година! Оригиналния адаптер (поне аз го мисля за такъв) звучи изключително! Но "колегата му" при бриджа загрозява картинката Няма да пожаля средства за винтидж инструмента си, чиито достойнства нямам за цел да изтъквам тук. Малко съм предубеден към това адаптрите да не са комплект и се чудя дали мога да сменя само "бриджа" или по-добре и двата и с какви? Благодаря за всяко адекватно мнение, какви адаптри биха паснали на китара от ранга на Гибсон Лес Пол!
  5. Пич, не виждам да си уточнил с какъв усилвател свириш, което ме задруднява да споделя адекватно мнението си... Все пак трябва да призная, че на фона на някои от хубавите "камиончета", които имаш, този процесор ще ти е във вреда. Добре е да овладееш реалната, аналогова динамика на апаратурата, с която разполагаш. Моя съвет е да потърсиш начин да го продадеш (процесора) и да си вземеш някое приятно камионче за края на веригата (chorus и delay са класика). Аз лично мога да ти предложа и много изгодно хорус ефект на BOSS.
  6. незнам нито откъде да започна, нито къде да свърша...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.