synchu Отговорено Октомври 26, 2004 Отговорено Октомври 26, 2004 Е моя семплира на 24 бита, 44.1 КХц Мъ не го използвам за дисторшъни, и Амплитъп и ГитарРъб също, въпреки, че наистина звучат много прилично и съвсем спокойно можеш да си ги използваш за тренировка или ре-ампинг за разнообразие и плътност....все пак им липсва нещо, което най-вече на мен ми липсва, т.е. на другите може и да не им липсва - динамиката и хармоникс, смуутнеса и т.н. Митак изрекламирай АМТ-та на човека бре...по добре един ФаталТюб да си вземе, отколкото да се гърчи с латенции, деменции и т.н. ... ЕДИТ: бтв. Всички латенсии, по-малки от 10 милисек са абсолютна победа над процесорите, където и най-добрите са между 5-10 мсек. и няма как да бъде по друг начин. A/D & D/А конверсия и помежду си е чист софтуер макар и със специализирани чипове и код.... Може да се смъкне ама тогава отиваш на Eventide с по 6000 до 10000 долара на процесор...мдам... Цитирай
AXE Отговорено Октомври 26, 2004 Отговорено Октомври 26, 2004 Аве пробвах далаверата. Стана! Тоя метъл патч е як. Обаааааче има един "мааааааалък" шум, който съъъъвсеееем уеко ме притеснява :wink: Слагах и noise gate, барах настройките, ама няма - шума си е там и мърдане няма :? Някви идея как да го разкарам. Цитирай
Glacierise Отговорено Октомври 26, 2004 Отговорено Октомври 26, 2004 Побъзикай го с NR на Adobe Audition. Или с някой DX NR. А от друга страна - нали си метъл бе По-ъндърграунд е с шум Цитирай
Guest Отговорено Октомври 26, 2004 Отговорено Октомври 26, 2004 Здрасти благодаря ти за отговора . Аз затова реших да те попитам щото като гледах си свирил с много ефекти, процесори а също така си свирил и с GuitarRig-a и можеш да дадеш най реална отценка. Слушах и записите на парчетата и звука е наистина много добър е и ти си добър музикант така 4е... . Та исках да те попитам понеже както каза аз си дрънкам в къщи и не се занимавам професионално с това та ако евентуално си имаш представа има една карта на M-Audio Audiophile 24/96 ili eto tuk ima link http://209.132.209.147/products/en_us/Audi...2496-focus.html дали ще е добра за софтуерните ефекти и по специално за GuitarRig-a? Благодаря предварително за отговора . Цитирай
Black Bird Отговорено Октомври 26, 2004 Автор Отговорено Октомври 26, 2004 Здрасти благодаря ти за отговора . Аз затова реших да те попитам щото като гледах си свирил с много ефекти, процесори а също така си свирил и с GuitarRig-a и можеш да дадеш най реална отценка. Слушах и записите на парчетата и звука е наистина много добър е и ти си добър музикант така 4е... .Та исках да те попитам понеже както каза аз си дрънкам в къщи и не се занимавам професионално с това та ако евентуално си имаш представа има една карта на M-Audio Audiophile 24/96 ili eto tuk ima link http://209.132.209.147/products/en_us/Audi...2496-focus.html дали ще е добра за софтуерните ефекти и по специално за GuitarRig-a? Благодаря предварително за отговора . Добър ИЗБОР! нямаш проблем питаи ако нещо друго ти трябва Цитирай
AXE Отговорено Октомври 27, 2004 Отговорено Октомври 27, 2004 Побъзикай го с NR на Adobe Audition. Или с някой DX NR. То хубаво ама ще е по добре да махна шума още преди да го запиша. А от друга страна - нали си метъл бе По-ъндърграунд е с шум Муахахахахахахаха. Ще звучи доста като записан отдавна, но неиздаден албум на Mayhem Цитирай
Glacierise Отговорено Октомври 27, 2004 Отговорено Октомври 27, 2004 Веднага става златен ) А по същество - зависи колко е голям шума, и колко е постоянен. Ако е малък и постоянен, не се притеснявай да му вкараш NR. Ако не е, прегледай си мястото където записваш - може да има интерференции. По принцип не е хубаво китарата да ти е близо до PCто, обаче не е много удобно да се разхождаш само за click-неш REC След това може да си видиш кабелите. Виж и дали всичко, което не използваш от саунд картата е мют-нато от миксера. По принцип ако имаш голям шум, има някаква ясна причина. Поръчкай се, и ще го оправиш. А после за малките шумове NR му е майката. Удри! Цитирай
Guest Отговорено Октомври 27, 2004 Отговорено Октомври 27, 2004 Отново много ти благодаря за отговора . Това което ме притеснява е че имам доста голям шум е и китарата не ми е от най добрите тоест YAMAHA ERG121 и не знам дали само DirectBox -a ще ми свърши работа или ще ми трябват други адаптори или направо друга китара . Цитирай
Glacierise Отговорено Октомври 27, 2004 Отговорено Октомври 27, 2004 Ами аз и без Direct Box вадя добър звук без шум. Трябва да внимаваш да включиш китарата в Line In, а не в Mic. Виж, за адаптерите - друг въпрос Цитирай
DreamTh Отговорено Октомври 27, 2004 Отговорено Октомври 27, 2004 Да в line-in я включвам . Само да те питам твоята саунд карта каква е? Малко "извън темата" както се казва много се радвам че го има тоя форум преди няколко месеца не можах да открия подобно нещо. Та искам да благодаря на хората който ми отговориха . Цитирай
Glacierise Отговорено Октомври 27, 2004 Отговорено Октомври 27, 2004 SB Live 5.1 OEM. Най-обикновен SB Live. Тва е най-ниското, което трябва да имаш, за да се занимаваш що-годе пълноценно. Мене ако питаш - върши работа Цитирай
Guest Отговорено Октомври 28, 2004 Отговорено Октомври 28, 2004 А може ли да ми кажеш с какъв процесор си и с колко RAM ? Цитирай
Glacierise Отговорено Октомври 28, 2004 Отговорено Октомври 28, 2004 С P4 1.4GHz, 512 DDR. Но и по-слаба машина ще се справи. Основното натоварване за процесора идва от едновременното просвирване на много тракове и от използването на софтуерни ефекти в реално време (като Guitar Rig). С по-слаб процесор няма да можеш да просвирваш толкова много тракове и да вкарваш толкова много ефекти. Номера, обаче, е в това, че като слушаш нещо, което си записал, е удобно да вкарваш ефектите в реално време - т.е. ефектът обработва сигнала на изхода на картата, а не пипа изходния .wav файл. Така можеш да изпробваш много варианти, без да съсипеш записаното А когато миксираш нещо с повече инструменти, винаги се налага да се използват много ефекти в много тракове - например reverb, компресия и максимизиране (аз обичам Wave Hammer-a на Sonic Foundry - идва със Sound Forge-a ), така че по-добрата машина си е доста сериозно предимство. Цитирай
Burton Отговорено Февруари 2, 2005 Отговорено Февруари 2, 2005 Можете ли да ми кажете колко приблизително струва една подходяща за целта саунд-карта и какви точно показатели/особености трябва да има, за да може да се свири в реално време? Цитирай
Black Bird Отговорено Февруари 2, 2005 Автор Отговорено Февруари 2, 2005 Можете ли да ми кажете колко приблизително струва една подходяща за целта саунд-карта и какви точно показатели/особености трябва да има, за да може да се свири в реално време? Купи си Аудиги 2 около 70$ или по малко не съм сигурен....но е иделна за нисък бюджет. Ще имаш Азио 24 бита 96 кц Цитирай
Recommended Posts