Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Има един уличен музикант, свирещ под псевдонимът lomanis

Има изумителна техника и вокали.

Ето линк към с малко повече информация за него : lomanis solo bass and vocals

А тук може да го видите и чуете на живо с кавър на Cream - Tales Of Brave Ulysses :

Има и други видеота, но за жалост повечето са с много лошо качество.

Поздрави ^_^

Редактирано от Svet
  • 2 weeks later...
Отговорено

Не че много разбирам от басисти, защото съм китарист, но ще споделя, че много се кефя на Джоуи Демайо от ManOwaR - страхотен музикант и голям пич ;) Също симпатичен ми е в последно време басистът на Nightwish.

Отговорено
Също симпатичен ми е в последно време басистът на Nightwish.

Е как, Марко е "най-големия". Сега като басист нямам идея какъв е, но има страхотен глас - феновете на Tarot го знаят много добре :)

Отговорено

Като певец - да, като басист - ... не съм го виждал да показва кой знае какво, по скоро свири като китарист в песните им...

• 2 months later...
Отговорено

Tal Wilkenfeld - свири с Jeff Beck, но има много яки неща самичка

Не е много по темата, но тъй като аз й "обръщам много внимание", може и на вас да ви хареса

Отговорено

Tal наистина е много добра мацката. Моето вдъхновение за баса тръгна основно след слушането на свирнята на Fieldy (Korn) а също така и на Щефан Уде (Guano apes) :oops: ...чуствам се вдъхновена :punk_guitar:

Отговорено

Като цяло върху свиренето ми най-много е повлиял Клиф, Бог да го прости, освен това, Стив Харис. Слушам различни стилове, в колата имам SMV, на Маркъс отделно цялата дискография, последно време въртя усилено албума The Bleeding на Cannibal Corpse. Alex Webster ме вдъхновява яко! Дзверр!!! С главно ДЗ!!!

Peter Ivers от Ин Флеймс не бива да се пропуска - група, която слушам заради гениалните китари (често викат по турнета гост-китаристи, щото мислят ебахти партиите, не могат да си ги изсвирят), но Иверс е гад!! Дис ис епизоуд сикс-сикс-сикс, дестинейшън кейъс...

• 2 months later...
Отговорено
...

Peter Ivers от Ин Флеймс не бива да се пропуска - група, която слушам заради гениалните китари (често викат по турнета гост-китаристи, щото мислят ебахти партиите, не могат да си ги изсвирят)...

:D

С това абсолютно не съм съгласен. Имам някакво делукс издание на "Come Clarity", дето е с бонус - ДВД, в което е запис от репетиция на целия албум - пичовете си свирят всичките песни без проблеми, без ефекти, без програмиране и някакви фокуси... Едно след друго - парчетата от албума - удри ! Като машини са !

:music336:

• 1 month later...
Отговорено (Редактирано)

Реших да видя, какво съм писал навремето (преди 5 години).

Оказва се, че не съм си променил мнението. Стив Харис и Били Шийн продължават да

са басистите, които най- силно ме кефят.

Разликата е, че все повече гледам на приносът им към звученето на бандата.

И останалите, които съм посочил след тях, също продължават да са ми любимци.

Стана ми интересно за този Марко, бивш певец на Тарот и сега басист на Найтуиш.

Дай клипчета в тубата илюстриращи и двете.

НЕ знам точно в кой период и кои песни да търся.

Редактирано от TONY