Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Това е много успорващ въпрос и през годините за напред никой няма да отговори на каквото и да е или всеки ще вика различноB)Лично според мен всеки може да отговори на този въпрос относно дали е добре с един адаптер и в момента , в който ще отговори той ще каже нещо вярно , но за себе си:)Ако ме разбрахте искам да кажа че това е личен въпрос за всеки един музикант:DМн работи има:каква музика слуша,каква свири,какво му трябва,какъв звук го кефи и т.н. Тва си е индивидуална работа :D Ако го кефи метал и резачки и свири ритъм здраве да му е :) Мен лично с един адаптер не ми хареса , защото ми трябва един двоен на нек-а .така ми харесав и така си имам в момента.Айде поздрави на всеки и тва беше от мен !

Отговорено

Различните конструкции китари нямат нито предимства, нито недостатъци спрямо останалите.

Всяка е предназначена за свирене в определен вид музикален стил.

Също както булдозерът и тракторът нямат прединства или недостатъци един спрямо друг - просто са две различни машини, със свое собствено предназначение.

Ако все пак трябва да се правят някакви сравнения, то по-скоро трябва да сравним два трактора един с друг - например Белорус с Хускварна. B)

За младите китарджии и начинаещите вероятно изглежда абсурдно и нелогично китарата им да е с 21 прагчета, вместо с 24 и само с един хъмбъкър вместо два, но всяко една от тези "липси" си има предназначение и нещо повече - приложение.

Китарите, които нямат нек адаптер се ползват основно в метъла: както се каза по-горе - за повече състейн.

Мнго добра комбинация са с Neck trhoguh гриф. :)

Отговорено (Редактирано)
Според мен всичко зависи от уменията на музиканта. И тъй като нещата отидоха на изброяване на китаристи, които свирят на китари с един адаптор, не мога да не спомена един от най-талантливите музиканти, в екстремната музика. Надявам се че вече се сетихте че става дума за Чък Шулдинър. И в албумите с DEATH и тези с CONTROL DENIED китарата му звучи страхотно, а иначе някои други и пет адаптора да си сложат се тая.

Мислех да пускам отделна тема по този въпрос, но сега забелязах, че в тази е споменато та реших да не натоварвам форума излишно.

Първо по въпроса за броя адаптери, 1,2 ...5 Това според мен е е от значение колко добър или известен е съотвeтния китарист, а това какъв звук търси и как го получава. Специално за Чък Шулдинър искам да отбележа , че последния използваше един доста рядко срещан адаптер DiMarzio X2N. Прототипа на този адаптер е съдаден още през 70те и за известно време в началото на кариерата си самият Стийв Вай е изплзвал такъв. X2N e характерен със силния си и в същото време агресивен тон. Това също така е и първия по рода си керамичен пик-ап на Димарцио като почти същите характеристики са използвани при модела Super Distortion с тази разлика, че X2N има дори повече навивки в сърцевината си. Разиката откъм звук е че X2N има по-малко бас, но за сметка на това звучи достатъчно "топло" във високите честоти. Единствения недостатък на този пик-ап е че поради силния ми изходен сигнал доста често се получава допълнително изкривяване на звука( което също така може да се приеме за предимство,ако е умишено търсен ефект).

246085.jpg

Редактирано от edgecrusher
Отговорено

ще ползвам темата да питам - понеже дъската, която сега тунинговам ше е само с 1 бридж хъмбъкер - каква разлика дава в звука това дали е прав или е наклонен хъмбъкера??? виждал съм много китари само с един хъм, който е наклонен като бридж адаптер на страт???

Отговорено
ще ползвам темата да питам - понеже дъската, която сега тунинговам ше е само с 1 бридж хъмбъкер - каква разлика дава в звука това дали е прав или е наклонен хъмбъкера??? виждал съм много китари само с един хъм, който е наклонен като бридж адаптер на страт???

Идеята е да имаш повече бас на ниските струни,но на практика няма никаква или почти никаква разлика